İşitme cihazını çalmak ne kadar mantıklı ???

Ege'nin biyonik kulağını çaldılar

İzmir Karşıyaka’da şehir eşkıyaları sokakta oynayan sağır ve dilsiz Ege Arda’nın işitmesini ve konuşabilmesini sağlayan biyonik kulağı çaldı. Fiyatı 12-20 bin dolar arasında değişen cihazı bir kez daha alamayacaklarını söyleyen Dinç Ailesi, Arda’nın konuşmaya başladığını ancak cihazın çalınmasıyla birlikte bütün umutlarını kaybettiklerini söyleyerek gözyaşı döküyor. Ege Arda 14 aylıkken seslere tepki vermediğini fark ederek hastaneye götürdüklerini söyleyen baba Bülent Dinç, “ Sadece bir kulağının yüzde beş oranında duyabildiği ortaya çıktı. Anadolu Üniversitesi’nde doktorlarının hazırladığı heyet raporu ile “Koklear İmplant” adlı cihazın takılması kararlaştırıldı. Ameliyatla, bir kısmını deri altına taktıkları cihazı yerleştirdiler. On gün sonra da taburcu oldu” dedi.

HAYATIYLA OYNADILAR

Tedavinin ardından Ege Arda’nın “Baba” ve “Hop” seslerini çıkarmaya başladığını söyleyen anne Yasemin Dinç, “Oğlumu akşam saatlerinde oyun oynaması için dışarı çıkardım. Bir ara gözden kayboldu. Döndüğünde kulağındaki cihazın yerinde olmadığını gördüm. Beni çekerek ileri götürmek istedi. Bu arada sürekli kulağını gösteriyordu. Gittiğimde bir kişinin kaçtığını gördüm. Hiç işlerine yaramayacak bir şey için oğlumun hayatıyla oynuyorlar. Doktorlar taburcu olurken, bu cihaz oğlunuzun her şeyi demişti. Bunu yapanın insan olabileceğini düşünmek istemiyorum” diye konuştu.

Cihazın çalınmasıyla birlikte Ege Arda’nın yeniden sessizliğe gömüldüğünü söyleyen anne Yasemin, “Eşim pide ustasıydı ancak şimdi işşiz. Cihazın takılmasını SSK karşılamıştı. Şimdi ikinci cihazı verip vermeyecekleri meçhul. Maddi durumumuz 12-20 bin dolarlık bu cihazın tekrar takılmasına el vermiyor. Karakola başvuru yaptık ama geri geleceğini sanmıyoruz” diyerek hırsızların eğer atmadılarsa cihazı geri getirmelerini istedi.

Işıl ÖZTÜRK / İZMİR
09.05.2007

( Akşam gazatesinden alıntıdır. )

Nasıl bir olaydır bu ya :pr:
televizyonda izlediğim zaman pes ve benzeri kelimeleri sarfetmekten kendimi alamadım :farao:
ailenin de belirttiği gibi bu cihaz çalan kişinin hiçbir işine yaramayacak :pale:
kişiye özeldir bu cihaz. insanlar ne düşünüp ne yapıyorlar anlamıyorum :silent:
sizinle de paylaşmak hayatın bir gerçeğine daha dikkat çekmek istedim :cat:
bu çocuğun işitmesini engellemenin ne gereği var :pr:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cocugun kulagını koparmayı unutmuslar kulaktaki cihaz olmadan caldıkları bölüm bi işe yaramıyormus

bir insanın umutlarını çalmak bir insandan çok şey çalmaktır ne kadarda çocuk olursa olsun akşam tv de seyrettim o gözler her şeyi ifade ediyor vay çalanların haline

yan1an5.jpg

bir çocuğun bakışlarını bozmak işitmesini engellemek offffff :pr:

şerefsiz bunlar başka hiç bişey denemez.........
ne düşündüyse angut herif elde edemediğini yada işe yaramadığını anlayınca bırakır inş çocuğa.....
bu kadar gurursuz insanların varlığı rahatsız ediyor..........
söylenecek çok şey var ama burası yeri değil....
umarım geceliği otellere binlerce euroları veren adamlardan biri sahip çıkarda şu cocuga hayatının geri kalan kısmını kurtarırr

25000 $ nıs yanlız cihaz bunu bilen biri yapmıstır bence

diyelim bu adami bulduk.bu adama ne ceza verirsen ver.cikinca disari gene calacak..gerci ceza vermezler..hakim sorar nasil yaptin diye..bu da cevap verir..yolda buldum diye..hakimde der heee bak yolda bulmus sali verin gitsin...ama bilmez onun en buyuk hirsizligi o minicik yavrunun umitlerini calmisti halbuki..kesecen elini bakalim bi daha yapiyormu..veya bunu goren diger insanlar hirsizlik yapiyormu...

arkadaşlar minik EGE 'ye bozyaka hastahanesi ve MEDEL firmasının katkılarıyla yeni işitme cihazı takılmıştır.o cihazı çalanların iki yakası bir araya gelmez inşallah

harbiden yaaa... haberı dun gordum tv'de etmediğim beddua kalmamıstı... bırak iki yakalarının bıraraya gelmesını Allah bir nefes daha aldırmasın inşallah...
(ama bir de düşünüyorum ki, belki de arkadaşları oyun oynarkan almıştır ve sonra kaybolmuştur!!!)

arkadaşlar minik EGE 'ye bozyaka hastahanesi ve MEDEL firmasının katkılarıyla yeni işitme cihazı takılmıştır.o cihazı çalanların iki yakası bir araya gelmez inşallah

Hocam bu cok sevindirici bi haber, üzgün babasının göz yasları bana cok dokunmustu izlerken..

bu güzel haber için teşekkür ederiz :cat:

(ama bir de düşünüyorum ki, belki de arkadaşları oyun oynarkan almıştır ve sonra kaybolmuştur!!!)

evet bu ihtimalde var ama benim duyduğum haber çalındığı yönündeydi. dediğim gibi sen de haklısın :cat:

bu konuya duyarsız kalmayıp bir şeyler yazdığınız için hepinize teşekkür ederim :wiinkk:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar