Isınınca stop etme ve marş basmama sorunu

Herkese merhabalar,
Yakın zamanda 99 model cbr 600f aldım.
Motosikletin çalışması düzgün gözüküyor fakat ısındığında stop etti ve tekrar marş basmadı. Sanki akü bitmiş gibi marş dönmüyordu.
Sabah tekrar yanına gidip çalıştırdığımda sıkıntısız çalıştı. Bu sorun neden kaynaklı olabilir?
Yataklarda problem olduğunu söyleyenler oldu fakat emin olamadım. Daha önce böyle bir şey yaşayan varsa tavsiye verebilir mi ?

Teşekkürler.

Öncelikle marş motoruna baktırın , motorun harareti normal değerlerde seyrediyorsa marşın kömürü dişlisi vs sorunludur , yataklar yağ basıncı varsa yüksek ısıdan şişmez , o na gelene kadar önce piston şişer , karbüratörlüyse bakım ve iyi bir ayar gerekebilir..

Motorun harareti normaldi hocam, yükseğe yakındı fakat aşırı değildi.

Herkese merhabalar,
Yakın zamanda 99 model cbr 600f aldım.
Motosikletin çalışması düzgün gözüküyor fakat ısındığında stop etti ve tekrar marş basmadı. Sanki akü bitmiş gibi marş dönmüyordu.
Sabah tekrar yanına gidip çalıştırdığımda sıkıntısız çalıştı. Bu sorun neden kaynaklı olabilir?
Yataklarda problem olduğunu söyleyenler oldu fakat emin olamadım. Daha önce böyle bir şey yaşayan varsa tavsiye verebilir mi ?

Teşekkürler.
Marş kilitleme yanı başka degımle marş ruble arızalı.

Marşta bir sorun varsa sevinirim açıkcası. Beni korkutan yatak veya motor bloğuyla ilgili bir problem olması ve buna emin olmadan tekrar çalıştırıp marşçıya kadar götürmek bile istemiyorum. Yatakların iyi olduğuna nasıl emin olabiliriz ?

Aküm zayıf iken radyatör fan açtığında marş keyifsiz basıyordu bir ara, aküden başlayarak elektrik sistemine marş motoruna bakın sırayla.

Makinayı gelisi guzel toplamislar arkadaşim,yani sadece satabilmek icin yapmiskar krank yatakları ona uygun olmadan takılmış bunu genelde artik islem yspilamicak durumdaki krank millerine yaparlar.
Yani ne yazıkki makina çok defaa patlamış.
Aynısı arkadaşimda oldu suzuki gsxr 750 97 model beni dinlemedi zorladi ve makina kol çikardı ve kurtuldu.
Sana cok geçmiş olsun.
Tam da bu yüzden Türkiyede 5 yasindan büyuk CC ler alınmaz.

Hocam öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler. Güvendiğim bir ustayla ısıtıp test yaptık, sorun yok gibi gözüküyor. Tabiki eski makinalar binilmek için alınmaz, ben toplamak için ve uğraşmak için 2. motor olarak aldım. Risklerin hepsinin farkındayım. Umarım güzel olacak.

Akü basmadığı zaman takviye yapın çalıştırın yine marş dönmezse sıkıntı var yok çalışırsa akün bozuk,büyük ihtimal akü bozuk

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar