Işığı Yanan Evler..

Tip fakültesini yeni bitirmis, pratisyen hekim olarak ilk görev yaptigim yere, Konya'ya bagli bir beldenin saglik ocagina gitmiştim. Gençtim, bekârdim. Küçük bir beldeydi gittiğim yer. Ilk gece bir eve misafir olmustum. Tren istasyonunun hemen yanında bir evdi.
Akşam yemeğinden sonra çaylarimiz gelmiş sohbetler edilmişti. üzerimde yol yorgunluğu, geldiğim yeni yerin yabanciligi vardi.
Saatler ilerliyor, ağır bir uyku beni içine çekiyordu. Ev sahibine bir şey de diyemiyordum. Bir müddet daha geçti; yine bir hareket yoktu.
Evin büyüğü olan Hacianneye sıkılarak:
"Anneciğim, sizin buralarda kaçta yatiliyor?" dedim. Hacıanne:
"Evlâdim treni bekliyoruz. Az sonra tren gelecek, onu bekliyoruz" dedi.
Merak ettim, tekrar sordum:
"Trenden sizin bir yakininiz mı inecek ?
Hacıanne: "Hayir evlâdim, beklediğimiz trende bir tanidigimiz yok. Ancak burasi uzak bir yer. Trenden buralarin yabancisi birileri inebilir.
Bu saatte, yakinlarda, isigi yanan bir ev bulmazsa, sokakta kalir.
Buralarin yabancisi biri geldiğinde, " ışığı yanan bir ev" bulsun diye bekliyoruz."
Konya Ovasi'nda, ya da bir başka yerinde Türkiye'nin, trenden inen yabancilar için "ışığı yanan evler" yerinde hâlâ duruyor mudur?
Yabancilar, yorgun bedenlerini yün yataklarda dinlendirmeye devam ediyorlar mı? Aç bir köpeğin önüne bir kap yemek birakan kadinlar yasiyorlar mı?
Kuslara yuva yapan mimarlar sahi simdi neredeler ? Bu güzel insanlar, atlarina binip gitmisler.
Bizler, atlarina binip giden güzel insanlara sahip bir medeniyetin yetimleriyiz. Akip gidenlerin doldurulmamis bosluklarinda savrulup duran yoksullariz.

Şair öyle diyordu:
"Güzel insanlar, güzel atlara binip gittiler." Simdi bu güzel insanlar, neden ve nasil atlarina binip gittiler ? Onlari ne yildirdi da bir daha dönmemek üzere, sessiz sedasiz gittiler? Ey güzel yurdumun güzel insanlari! Neredesiniz?

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
ağlatacaksın beni, acıdan beslenen insanlara iyi gelir fakat şu anda bizim için gerçekle bağdaşan bir yazı.

Işığı yanmasa bile kapı zili yada tokmağı vardır:)Biraz yüzsüzlük işe yarar en kötü senaryoda.

Ayrıca burada güzellik diye bahsedilen şey aslında sistemin bir eksiği.Tren yolu güzargahı yolu üzerindeki,konaklamayı,ulaşımı yetkililer çözmeli.Tamam,iyi hoşta oradaki ev sahibi ışığı yanık beklemek zorunda değil.İnsanlıklı biri olması herşey yolunda demek değildir.
Bazı durumlarda kişilerin gösterdiği çabaya bırakılmaması gerekmez mi?

Ust kismi ilk okudugumda,bir an dedim Ulen işigi hemen söndurmeyelimde karanligi goren hirsiz eve dalmasin cevabini verecek diye...

Şimdilerde ise 2-3 gun evde olmayacaksan,kapi önune iki çift pabuç,ve bir odanin işiği yanik kalacak...

Vay babam vayyy

Son düzenleme:
Gereksiz yere duygu kasan boş hikayeler bunlar. Mantıklı düşünen bir insanı duygulandırmaması lazım.
Gidecek yeri olmayan insan trenle gece vakti yabancı bir yere neden gider? "Nasıl olsa biri beni evine alır yea" diye düşünen biri sokakta kalıp da aklı başına gelse daha iyi olur.

300px-Feel_Guy.jpg

Ya bilader adam geçmişteki bi güzelliği anlatmış. Henüz insanlığını kaybetmemiş, kendinden başkalarını da düşünen insanları anlatmış. Bir medeniyeti anlatmış.
Bi küfretmediğiniz kalmış adama. Biri boş hikaye diyor. Biri şişirilmiş diyor.
Bana amaç üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek gibi geliyor vesselam. Sanki hikayeye değil de kökene bir düşmanlık varmış gibi.
Neyse... Hayırlısı...

serin hikaye bro.

eski bitti. kayboldu. eskiye dair tüm güzellikler yokoldu. insanî vasıflar köreldi.

para için birbirimizi kesecek duruma geldik. öyle ki, parası olmayan insana selam dahi vermekten imtina ediyoruz.

kapitalizm belası tüm manevî hayatımız üzerinden bir silindir gibi geçti.

ALLAHIMIZ KİTABIMIZ PARA OLDU

Son düzenleme:
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
herkesin odak noktası farklı olduğu için bir yazıdan herkes farklı şeyler çıkartabilir, bizim duyduğumuz özlem başka.

yaşadığımız toplumu unutuyorsunuz galiba çoğu insan fırsatçı ve düşenden faydalanmanın peşinde. a101'de sırasını kapmadığım için bana içtenlikle teşekkür eden kadından trafikte yol verdiğim arabalara kadar bunu anlayabiliyorum.

bu saçma dediğiniz hikaye bu günümüze gönderme içermiyor mu sizce? fazla duygusallık zarar olabilir ama hiç duygusallık yok ise de insanlığın bir anlamı olmaz çünkü robotlar sadece komut doğrultusunda çalışır.

oysaki insanlarda amaçlar duygulara yönelik hareket eder. yani sadece mantık yetersiz arkadaşlar, olaya biraz duygusal bakmanız lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar