İşe gidip gelmek için de kullanılabilecek en mantıklı 1000 cc ve üstü motor

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
9 yıldır kesintisiz bu işi yapan biri olarak bu motor CRF1000/CRF1100 dir diyorum.

cb125f aldığım zaman 1 hafta boyunca maslak-göktürk yaptım.

inanır mısınız , tam bir eziyet.

sürekli yaptığım şey olan en sağa gecip aracla kaldırım arasından gideyim dediğim ilk denememde pegler kaldırıma sürttü. hadi buyur!.

iki aracın arasından gideyim diyorum ulan gidon o kadar aşaağıdaki aynalar tam aracların aynalarına denk geliyor.!! ben şok tabi..

yıllarca anlam verememiştim bu ufak cc leri nasıl tokatladığıma.. acayip yetenekliyim diye düşünüyodum. öyle değilmiş.

sonuc olarak, yılların tecrubesi olarak şunu çok net olarak söyleyebilirim ki bu motor africadır.

yerden yüksekliği, inceliği, gücü, sesi, az yakması, üstün sorunsuzluğu, yürütme maliyeti ile bu işi yapabilcek en iyi 1000 cc ve üstü motordur.evet.

gs miyes bu işi yapamaz. boxer uygun değil.

ktm zaten yapamaz su kaynatır, dayanıksız aletler biliyosunuz yani..ne duke1290 ne de adv1290 bu işe uygun değil.

ducati mi ? güldürmeyin, arkanızdan laf ederler.

ne suzuki dl 1000 ne de versys 1000 ile de olmazz yanii.

ikinci bir motor almak istemiyorum, zaten havalı olmayı severim diyenler..durum bu.

tesekkurler.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
CBF125'i sat Scrambler 400 X al bence. Onun gidon ve pegler de yüksek. Africa'dan kesinle daha şık şehir içinde.

Adaş mesafe ve beklentin bu konuda önemli sen motordan ne istiyorsun , bütçen ne, hangi markalara karşı sempatin var? Bunlar olmadan mantıklı bir cevap verilmez sadece goy goy yapmış oluruz.

Motosikleti
K 1600 GTL
Gs in boxer olmayanları da var belki onlar kurtarır durumu. Az yakıt, africaya göre daha hafif tabi birde BMW kalitesi ve karizması 😉 ( 1000 cc ve üzeri dedim diyeceksin 100 cc nin lafı olmaz )

Gs in boxer olmayanları da var belki onlar kurtarır durumu. Az yakıt, africaya göre daha hafif tabi birde BMW kalitesi ve karizması 😉 ( 1000 cc ve üzeri dedim diyeceksin 100 cc nin lafı olmaz )

alpcim bmw min bu f serisi hiç tutulmuyor ya.
ben bunun nedenini bilmiyorum.

almanya da bile ilk 20 de yok. italyada ilk 30 da yok.

bmw alacak adamların tümü r serine mi gidiyor anlamadım. veya basarız bir model

Motosikleti
K 1600 GTL

Valla ben geçen gün bir tane f900 adv gördüm yani çok yakışıklı ve oturaklı görünüyor du. Bu tutulmama işi biraz BMW kullanıcılarının ekabirliğinden sanki.😀😀

BMW alan Boxer Motor için alıyor.
Paralel silindir alacaksam o parayı niye BMW ye vereyim ki?
Gider japon alırım kafamı dinlerim diyor millet.

Vance&Hince'li bir Yamaha Wildstar XV 1600. Hızlı ayılma ve bağırsaklarda hareketlilik garantili.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Dostum bu konuyla ne beyan etmeye çalışıyorsun anlaşılır değil. Senin bambaşka birşeye canını sıkmışlar, sen de burada kararına destekçi arıyorsun. Sen ya aradan geçmeyi bilmiyorsun ya da trafikte nasıl filtrelenir haberin yok. Cb125f ile trafikte rahat edemediysen; o dar gidonla, o hafif şasiyle, o kısa teker arası boyuyla sığamadıysan cidden bir takım yanlış kararlar ya veriyorsun, yada vermek üzeresin. Doğal seçilimle kendini infilak ettirmeden evvel lütfen bu yazdıklarımdan ders çıkar.

F serisinde paralever telelever zavazingosu yok , şaft yok , az daha koyup bir iki yaşında GS almak çok daha mutlu eder..Honda da Crosstourer başarısız bir model olduğu için Africa ya binen adamın gözü kaymaz aklı karışmaz , elbette F serisi kötü bir üretim değil hatta ağır arazide GS den de Africa dan da daha kullanışlı olabilir..

• Beğen
Tepkiler: F54
F serisinde paralever telelever zavazingosu yok , şaft yok , az daha koyup bir iki yaşında GS almak çok daha mutlu eder..Honda da Crosstourer başarısız bir model olduğu için Africa ya binen adamın gözü kaymaz aklı karışmaz , elbette F serisi kötü bir üretim değil hatta ağır arazide GS den de Africa dan da daha kullanışlı olabilir..

sevgili niki F900GS i canlı gorup uzerine bindin mi bilmiyorum.Tüm samimiyetimle söylüyorum, 1300GS test sürüşünden sonra bunu da test etmek istemez msiniz tekliflerini motoru inceleyip uzerine oturduktan sonra gerek yok diyerek reddettim.

O motorda adını koyamadığım bi gariplik var ya,.. CRF1100 ile yanyana koyalım, 100 kişiden 10 kişi bile çıkmaz ben F900GS i daha cok beğendim diyen.

Ayrica 14LT düdük kadar deposu olduğu halde CRF1100 den oyle abartı bir ağırlık farkı yok. Çin de imal edilmiş motor ise belki de insanları uzak tutan en büyük etmen olabilir, bilemiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostum bu konuyla ne beyan etmeye çalışıyorsun anlaşılır değil. Senin bambaşka birşeye canını sıkmışlar, sen d
e burada kararına destekçi arıyorsun. Sen ya aradan geçmeyi bilmiyorsun ya da trafikte nasıl filtrelenir haberin yok. Cb125f ile trafikte rahat edemediysen; o dar gidonla, o hafif şasiyle, o kısa teker arası boyuyla sığamadıysan cidden bir takım yanlış kararlar ya veriyorsun, yada vermek üzeresin. Doğal seçilimle kendini infilak ettirmeden evvel lütfen bu yazdıklarımdan ders çıkar.

kararıma destek aramıyorum ya.Ben sadece yaşadıklarım üzerinden bir analiz yaptım.

Yuksek cc bir motoru kullanmak eziyet değilse şayet gayette günlük kullanılabilir.Bu tamamen tercih.
Daha masraflı mı evet. Ama ölçüsüz bir masraflılık yok ortada.

Unutmayım ki inanlar araba kullanıyor ya, araba araba,.. hayvan gibi yakıyor trafikte bekliyolar ve yine kullanıyorlar.
Ayrica daha havalı yani kabul edelim şimdiii..

Her gün işe giderken bir CRF1100 un kontağını çevirmek, onun homurtusuyla işe girmek varrr, bir de 250 cc ile kimsenin saygı duymadığı(maalesf)
motorla işe gitmek var.

bunun gibi mantıklı başka bir yuksek cc motor bence yok.Olsa söylerdim zaten sfadfs

Son düzenleme:

F54

arkadaşlarla hep bunun kavgasını yapıyoruz evet afrika iyi süper uber bir motor bence sınıfının en iyisi ama pahalı be arkadaş bende de var severek kullanıyorum ama afrikaya tutup 1m para verilmez 1 yaşında 2 yaşında gs alırım evet soft arazide afrikanın yaptığını yapamam
model yenilemek isteyen arkadaşlarım var 2 tane satılık afrika var satıp l2 alacaklarmış bende diyorum ki dct esd almıyorsanız modelli afrika almak için elinizdeki afrika satılmaz
evet neden gs dersen diğer markalardan farkı PİYASASI canlı
işe gidip gelme konusu da biraz çetrefilli millet bu motorları düz yolda zor kullanıyor ne şehir içi ne kamp vs işleri herkese göre değil
benim tanıdığım tek bir kişi sürekli afrika yı şehir içinde kullanıyor başka tanıdığım yok
sürekli şehir içi ulaşım olarak bir arkadaşım da transalp 650 kullanıyor 11 yıldır

arkadaşlarla hep bunun kavgasını yapıyoruz evet afrika iyi süper uber bir motor bence sınıfının en iyisi ama pahalı be arkadaş bende de var severek kullanıyorum ama afrikaya tutup 1m para verilmez 1 yaşında 2 yaşında gs alırım evet soft arazide afrikanın yaptığını yapamam
model yenilemek isteyen arkadaşlarım var 2 tane satılık afrika var satıp l2 alacaklarmış bende diyorum ki dct esd almıyorsanız modelli afrika almak için elinizdeki afrika satılmaz
evet neden gs dersen diğer markalardan farkı PİYASASI canlı
işe gidip gelme konusu da biraz çetrefilli millet bu motorları düz yolda zor kullanıyor ne şehir içi ne kamp vs işleri herkese göre değil
benim tanıdığım tek bir kişi sürekli afrika yı şehir içinde kullanıyor başka tanıdığım yok
sürekli şehir içi ulaşım olarak bir arkadaşım da transalp 650 kullanıyor 11 yıldır

773.000 TL Fatih.

Haaa illa elektronik suspansiyon meraklısı varsa ve zenginse bu adam DCT ile birlikte 924.000 TL.

Düz F900GS 860.000 TL. mesela.
Tiger 900 GT 672.000
Tiger Rally Pro 750.000

Ahh şu japon da ekstra vergiler olmayacaktı kiiii.

F54

ya afrikanın en boşu çanta demiri bile yok arkada en full triumph tan daha pahalı
bunu sadece vergiler diyerek geçiştiremezsin inşallah yakında türkiye de kepenk kapatır honda alsın pahalı motorlarını bi tarafına koysun
tıpkı cb125 gibi diğer modellerini de alan olmaz batar gider iyi güzel ama bu fiyat politikası ile yallah japon'yaya

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar