Ancak işçi tek taraflı cıkmak isteyip işverene gidip "cıkar beni" demesi hakkı olmayan bir parayı alması anlamına geliyor.
Estağfurullah. Sizi anladığımı düşünüyorum.
Tek fikir ayrılığımız yukarıdaki cümle. İşçi çıkmak istiyorsa İşveren çıkarması gerek çünkü çalışan mutsuz olursa yapılan iş de sıkıntılı olur.
Tabi şu konuda da haklısınız. İşveren bir yatırım yapmış işi öğretmiş eğitim vermiş. Tabi ki de işveren de çıkarmak istemez.
Ama kaliteli firmalara baktığımızda zaten çalışanlar işten çıkmamak veya çıkarılmamak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Kıdem tazminatı da işçinin hakkıdır. Neden derseniz işçi işverenin işini yapmış işveren büyümüş. İşçi normal ücretini alırken İşveren 10 kazanmış.
Bunun düzelmesi için her çalışan İşverenin kazancına ortak olmalı. Bu sistem olmadığı için zaten kıdem tazminatı diye bir şey var.
Önceki mesajımda dediğim gibi bu çıkarma işini çok güzel yapan şirketler var.
Bu konuda şu söz çok güzel bir söz.
"Her ay başı aldığınız maaş; Hayallerinizi ve haklarınızı unutmanız için size verilmiş bir rüşvettir." (The Judge)
Robert Bosch’un şu sözünü de unutmayalım:
"Çok param olduğu için iyi maaş veriyor değilim; aksine iyi maaş verdiğim için çok para kazanıyorum."
Not: Hocam konuyu kesinlikle tartışmak için uzatmıyorum. Bu yapı bu sistem çok eski ve kokan bir sistem. Bunu kendi çevremizde elimizi taşın altına koyarak yavaş yavaş düzeltmeliyiz. Üst düzeyler için hayat kolay ama tabandakiler için gerçekten çok zor bir durum.
Neyse bu aslında karşılıklı oturup güzel bir demleme çay eşliğinde yapılacak bir sohbet. Umarım bir gün İzmir li forumdaşlar olarak bunu yapabiliriz.