İş Sözleşmesinde Yazan Şey, Motosiklet Kaza Yaparsa Masrafları Sigorta Ödemiyor Mu?

Merhaba,

Arkadaşlar, Dominos'ta işe başlayacağım, iş sözleşmesinde zararları kendim karşılayacağım yazıyordu da arkadaşa sorduğumda sigorta dedi. Yani motosiklet kazalarında sigorta karşılamıyor mu kazayı arkadaşlar? Yine de sorayım dedim, arkadaşta öyle dedi ama emin olmak istedim, sanırım sözleşmede yazılan, çalıştığımız alan içerisinde mala zarar verirsek ör: Buzdolabı vs gibi.. Sanırım onun zararı. Çünkü daha önce çalıştığım firmada da böyleydi.

kaza yapar da trafikten kaza raporu tutturmazsan zimmetli motorun masraflarını yansıtırlar...

zira biz araçlarda öyle yapıyoruz.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
baska bir aracında bulundugu kazada kusurlu sen isen kendi aracını kendın tamir ettirirsin..diğer aracın masrafını senın sıgorta karsılar...
sen suclu degıl ısen diğer aracın sıgortası senın masrafını karsılar....
tek basına kaza yaparsan gene kendın karsılarsın masrafı....
kısaca kazadaki kusuruna baglı....
allah kımseye kaza bela göstermesın...amin...

Amin hocam, çok teşekkür ederim arkadaşlar.

@takendry

Hocam bu bahsettiğimiz, ruhsat içinde bulunan raporlar değil mi? Peki biz tutabiliyor muyuz? Yoksa trafik memuru mu çağırmamız gerek?

yaralanmalı bir kaza olmadığı sürece polis kolay kolay gelmez. veya anlaşamadık diyeceksin ama oda keyfine göre gelicek yanına bazen 1 2 saat sonra...

bunun haricinde anlaşmalı tutanak üzerinden yapılır herşey

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar