İş hayatınızdan memnunmusunuz ???

İşinizden memnunmusunuz ??

• Evet işime aşığım

Oy: 12 48.0%
  • Hayır burda bana işkence yapıyorlar

Oy: 13 52.0%

• Kullanılan toplam oy
    25
Selam herkeze.

Bu pazartesi yeni işime başladım.Ve anladım ki insan hayatında istediği işi yapmayınca çok ızdırap çekiyor.

Peki siz işinizden memnunmusunuz ???

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben kendi işim olduğu için istesem de istemesem de memnun olmak zorundayım.

önceden çok ızdırap çekerdim ama işe alıştığımdanmıdır bilmem şimdilerde biraz iyiyim ama hala yaptığım işi sevmiyorum.Bu arada konfiçyus şöyle demiş''ömür boyu çalışmak istemiyorsan sevdiğin işi yap''(konfiçyüs doğru söylemiş ama nerde istediğin işi bulmak,sevdiğin işi boş ver iş bulmak bile zor bu memlekette)bu arada şunu da unutmayalım nefsinize ağır gelen hakkınızda hayırlıdır diye bi hadiste var.(Bu hadiste olmasa kendimizi nasıl teselli ederdik.) saygılar.

Eh işte İdare eder. Maaş çok iyi değil ama ayda 17 gün çalışıyorum. Boş vaktim çok oluyor. Bol bol motorla geziyorum.
Yazın daha ne isteyim.

"çalışmak güzel birşey olsaydı üstüne para vermezlerdi."

"Sevdiğim işi yapmıyorum ama yaptığım işi seviyorum"

Bi deyim de benden :)

Sevdiğin işi yapmak önemli ama bazı sorumluluklar bazı hayaller bazı şeyleri kazanmak için verilen karşılık buna katlanmaya değer olduğunu anladığında sabrediyorsun. 60 yaşında emekli olduğunda arkana bakıp keşke diyebilirsin ama önüne baktığında seni seven bir karın, aslan gibi çocukların, şirin torunların varsa sabrettiğin şeyin sonucuna ulaştığını anlıyorsun. Ve mutlu oluyorsun.
Hayatta mutluluk çok göreceli bir kavram bazıları motor almaktan bazıları bir iş sözleşmesi yapmaktan bazıları da sadece yaşamaktan mutlu olur. İnsan asla doyuma ulaşmaz hep bir çaba hep birşeyleri elde etmenin peşinden gider. Bu yüzden ne istediğini bilmek bu istekleri önem derecesini iyi ayarlamak lazım.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
yaptığım işi bulmak için teptiğim işler oldu,baya bi süre bekledim ama sonunda düşündüğüm mesleğe giriş yaptım.nissan yetklili servisinde çalışıyorum.eskiden sanayide tamirci dükkanlarına razıyken sıfırdan yetkili servisten başlamak benim için çok büyük süprizdi.şuan aldığım para düşük diyebilirim.bayada yağlı paslı pis bi iş.ama severek yapıyorum.zaten bu işi sevmiyosan yapılacak şey değil.şu an çıkıp vasıfsız bi işe girip şuan kazandığımdan daha çoğunu kazanabilirim.ama meslek edinme,yapabileceğin bi işinin olması göz önüne alınınca seve seve katlanılıyo.
ben işimi severek yapıyorum:)

4 senedir gece gündüz çalışıyom artık tık dedim evdekilerle sorunlar bitmiyor
tek kurtaran beni işimi seviyorum ve istediğim işi yapıyorum
yoksa 4 sene kimse çalışamaz tatilsiz

sevdiğim işi yapıyorum ama sevdiğim işi yaptırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar

Jazzbass' Alıntı:
Sevdiğin işi yapmak önemli ama bazı sorumluluklar bazı hayaller bazı şeyleri kazanmak için verilen karşılık buna katlanmaya değer olduğunu anladığında sabrediyorsun. 60 yaşında emekli olduğunda arkana bakıp keşke diyebilirsin ama önüne baktığında seni seven bir karın, aslan gibi çocukların, şirin torunların varsa sabrettiğin şeyin sonucuna ulaştığını anlıyorsun. Ve mutlu oluyorsun.
Hayatta mutluluk çok göreceli bir kavram bazıları motor almaktan bazıları bir iş sözleşmesi yapmaktan bazıları da sadece yaşamaktan mutlu olur. İnsan asla doyuma ulaşmaz hep bir çaba hep birşeyleri elde etmenin peşinden gider. Bu yüzden ne istediğini bilmek bu istekleri önem derecesini iyi ayarlamak lazım.

muhteşem bir yorum ve bakış açısı...+1

işimi çok seviyorum arkadaşlar...patronumu çok seviyorum...patron gibi değil ağabey gibi...mesai arkadaşlarımı çok seviyorum...kaliteli ve klas eğitim seviyeleri yüksek çoğu şeyleri aşmış insanlarla çalışıyorum...kimse birbirini yıpratmaya çalışmıyor...kimse birbirnin kuyusunu kazmıyor..genelde hep böyle olur ya...dedikodu yok...arkadan konuşmak yok...kimse başkasının aldığı maaşı merak etmiyor...takdir ediliyorsun...

huzurlu ve mutluyum...Allah bozmasın...daha ne isteyeyim...

mete_han' Alıntı:
muhteşem bir yorum ve bakış açısı...+1

işimi çok seviyorum arkadaşlar...patronumu çok seviyorum...patron gibi değil ağabey gibi...mesai arkadaşlarımı çok seviyorum...kaliteli ve klas eğitim seviyeleri yüksek çoğu şeyleri aşmış insanlarla çalışıyorum...kimse birbirini yıpratmaya çalışmıyor...kimse birbirnin kuyusunu kazmıyor..genelde hep böyle olur ya...dedikodu yok...arkadan konuşmak yok...kimse başkasının aldığı maaşı merak etmiyor...takdir ediliyorsun...

kendi işyerinde yalnız çalışıyorsun galiba :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
FutureShock' Alıntı:
"Sevdiğim işi yapmıyorum ama yaptığım işi seviyorum"
Bu dediğinden bende de var.

crato' Alıntı:
mete_han' Alıntı:

kendi işyerinde yalnız çalışıyorsun galiba
Harika yaa :):)
Ama benimki de buna yakın. İşimin en sevdiğim yanı kimsenin karışmıyor olması. İstediğim saatte gelip işime göre istediğim saatte çıkabiliyorum. İş arası 2 saatlik molalar bile verebiliyorum. Bazen de öyle anlar geliyor ki nefes almadan gece yarılarına kadar koşturmam gerekebiliyor.

bende sevdiğim işi yanlılş insanlarla yapıyorum.. ve şu an iş arıyorum..

hiçbir patrondan dost olmaz:)

crato' Alıntı:
kendi işyerinde yalnız çalışıyorsun galiba :)

hiç birşeyi beğenmeyen...burnundan kıl aldırmayan...hiç tatmin olmayan...tripler ve dedikoduda üzerine olmayan yurdum insanı... iş prensipleri nedir profesyonellik nedir anlamayan canım yurttaşlarım hep Türk filmlerindeki Zengin bir işadamının oğlu kızı olmak para yemek güç sembolü olmak ister...mücadele etmeyi işi pek sevmez...lanet olası bir cümle kullanırlar...

"Akşam olsada yatsak..."...genelde espri olarak sarf edilen bu cümle iş hayatımızın vazgeçilmezi ve spesifik gerçeğidir...

Sıemens Muhasebe...(92-95)YKM Muhasebe...(96-98)İRA Reklam Ajansı gibi seçkin kurumlarda çalışmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum ki...(gurur ve yüksek egoyla yazıyorum..:p ) çalıştığınız yerde siz Işık olursunuz...işinizi sevmeyebilirsiniz...ama yaptığınız işi en iyi şekilde yapmak zorundasınız...önce hayatı seviyorum...sonra işimi...zincirleme...

ulan yazımı bi okudum da polyanna olmuşum bir an...ama eşşek kadar adamlarsınız size masal anlatamam dimi...bu hayat güzel...bir işim olduğu için değil...doğru zamanda doğru yerde doğru insanlarla çalıştığım için mutluyum...:cherry: :bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar