İş bulma açısından mı işçi bulma açısından mı?
İş bulmak için hem kariyer.net hem de LinkedIn kullanılmalı, bunun dışında doğrudan ilanlara bakmanın yanı sıra firmaların kendi sitelerindeki açık pozisyonlar sayfaları ya da sade bir şekilde İK'ya bilginin iletilmesi de işe yarayacaktır. Sektöre ve iletişim kurulmak istenen firmanın huyuna suyuna göre de çok değişkenlik gösterdiği için bu kanalların tamamı açık. Tabi halen göz ardı edilmemesi gereken ve et net çalışan kanal ise network. Tanıdıkla iş bulma konusunu torpil olarak algılamamak lazım, benim de yıllarca çalıştığım firmaya girişim bir ortak tanıdığımızın beni önermesi ile oldu. Ama benim sadece tanışmam bu şekilde oldu, bir sürü aday vardı da bu tanıdık diye alalım hadi kafası başka bir şey.
İşçi bulmak için ise, umarım hayatımda bir daha böyle bir dönem yaşamam ama kariyer.net gerçekten tam bir vakit katili cümbüş alanı. LinkedIn daha iyi çalışıyor, ama yurdum insanı orayı da sulandırdı. Garip garip biolar, saçma sapan title'lar.. Bir de büyük firmaların veya bu firmalarda bulunan/eskiden bulunmuş insanların postlarının altına iki kanaldan aptal saptal yalakalık mesajları yağıyor. Bir ekol var ki, sermayenin götünün kılıyık diye konuya dalıp abuk subuk patron övücülüğe giriyor. Etim sizin kemiğim de siz kimin derseniz onundur, çalışmak en büyük erdemdir, bize "ekmek veren" şirketimiz için canımız kanımız feda falan esiyorlar. Bir de karşıt ekol var; çalışma şartlarının ve üretim ilişkilerinin iyileştirilmesi konusunu çok yanlış anlamış "business woke" ekolü. Onlar da biz evde yatalım, şirket altımızı değiştirsin kafasındalar. Bu yüzden ve aslında ilk ekolün daha baskın olmasından ben LinkedIn'den tiksindim, bana şu an güzel kapılar açabilecek bir ortam olmasına rağmen hemen hemen hiç girmiyorum.
Ama hala işçi bulma konusunda, eğer biraz daha "beyaz yaka" bir pozisyon ise daha etkili bir mecra.