Iridyum buji ...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gkn ngk buji net sayfasını arastır belki oraya saklamıştır
gozelim bujiyi 8 zamanlı bilem varmış vışşşş duydunmu:mrgreen:

ben caracal ıma dusunuyorum ama tepkı gecıkmesı yapıyormus 2.si 1 dakıka beklemek gerekıyormus her ıyı yanı olna seyın kotu yanları boyle oluyor ıste

yaw nerden çıkardın bunu ki? biz eski bujde böyle olduğunu yazmıştık. ben iridyuma geçtiğimden beri bu tür bir sıkıntıyla karşılaşmadım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yakıt düştümü ondan haber ver iridyum buji nokta ateslemeli elbet
orjinal bujiden farkı vardır..:mrgreen:

ya bunu deneyen arkadaş yokmudur bi yasın ya iyi bişisebizde takak anadınmı

sesi değiştimi motorun ? bobcat benimkinden fazla hp'ye sahip. vibrasyon filan başladımı ? hani yanma %100e yakın olur deniyo ya anlatımında ?

Slm , vibrasyon falan olmadı , benzin tüketiminde artış oldu ama arkadaşlarım buji ile alakalı değil, havaların soğuk olması ile ilgilidir diyorlar..

bu iridyum buji deneyimlerimi yazıyorum tekrar..
Yağmurda suda falan sorun çıkartmadı.Gerçi öle derelere falan girmedim ama sağanak yağmurda sürdüm su birikintilerinden su sıçratarak geçtim:p
Performans üzerindeki olumlu etkisini söylemiştim zaten.
Yakıt tüketimi düştümü bilmiyorum ama farkedemedim :)
motor ve hava soğukken marş ve ateşleme çok iyi.
Tek bir eksiğini yakaladım. Motoru çalıştırdıktan sonra 1 dk falan beklemesseniz motor boğuluyor tekliyor ve susuyor. Sanırım boğuyor motoru
Ama 1 dk falan kendi kendine çalıştıktan sonra hiç bir problem kalmıyor.

arbetus barış kardeş işte bu deneyimden bahsediyorum arkadaş iridyum hakkında yazmış

neree sakladın, vir cabıh :p
paran var mı :p
arbetus barış kardeş işte bu deneyimden bahsediyorum arkadaş iridyum hakkında yazmış

sizde bekleyin 1 dk çalışsın motor arkadaş :p
zaten motoru çalıştırdım salak gibi bastım gaza gittim hemen.. Üstüne bide gaza gelip tekteker yaptım mı.. Çat dedi durdu motor :p yarım saatlik denemeden sonra hala ateşlemeyen bir buji :p Feci boğdum motoru.. Ama Allahtan nolur nolmaz die yanımda taşıdığım orjinal bujiyi taktım hemen.Bastım marşa.Gırgırıgır çalıştı makine.. Elimde ucu paso benzin ve yanık olmuş iridium bujiyide lağımdan aşşağı salıverdim :p
Sanki performanstan düştü alet ama... Alıcam tekrar bi iridum.. Ruh sağlığım bozuldu :p

paran var mı :p

sizde bekleyin 1 dk çalışsın motor arkadaş :p
zaten motoru çalıştırdım salak gibi bastım gaza gittim hemen.. Üstüne bide gaza gelip tekteker yaptım mı.. Çat dedi durdu motor :p yarım saatlik denemeden sonra hala ateşlemeyen bir buji :p Feci boğdum motoru.. Ama Allahtan nolur nolmaz die yanımda taşıdığım orjinal bujiyi taktım hemen.Bastım marşa.Gırgırıgır çalıştı makine.. Elimde ucu paso benzin ve yanık olmuş iridium bujiyide lağımdan aşşağı salıverdim :p
Sanki performanstan düştü alet ama... Alıcam tekrar bi iridum.. Ruh sağlığım bozuldu :p

Ben çalıştırıyorum motoru jiklede Kaskı eldiveni giyene kadar 3 dk geçiyor. Yarım jikleye alıp devam ediyorum yola 1-2 km sonra kapatıyorum öksürüse tekrar açıp yola devam ediyorum.

Eray, Tequ nunda dediği gibi ilk çalıştırmada asılırsan gaza hangi buji olursa olsun boğulur bozulur. Senin sorun dediğin şey buji ile alakalı değil. Arada bend e deniyorum. Tüm kullandığım bujilerde ilk çalıştırmada fazla gaz verdiğinde tekliyor motor.

Ben çalıştırıyorum motoru jiklede Kaskı eldiveni giyene kadar 3 dk geçiyor. Yarım jikleye alıp devam ediyorum yola 1-2 km sonra kapatıyorum öksürüse tekrar açıp yola devam ediyorum.

Eray, Tequ nunda dediği gibi ilk çalıştırmada asılırsan gaza hangi buji olursa olsun boğulur bozulur. Senin sorun dediğin şey buji ile alakalı değil. Arada bend e deniyorum. Tüm kullandığım bujilerde ilk çalıştırmada fazla gaz verdiğinde tekliyor motor.

üzerindeki orjinal bujide de yaşadım bunu evet ama bu kadar değil.Soğukta hemen çalıştırıp asılırsam tekleme yapıyor fakat geri kendine geliyordu.
İridium bujide kendine gelmiyor tek sorun bu :p Daha doğrusu ilk zamanlarda 1 tekledi 2 tekledi sonra bir daha derken tekrar marş yaptığımda hep çalışmıştı.. Hepsininin birikimi.. son sefer çalışmadı..

Slm , vibrasyon falan olmadı , benzin tüketiminde artış oldu ama arkadaşlarım buji ile alakalı değil, havaların soğuk olması ile ilgilidir diyorlar..

hesapta gelen benzinin tamamını yakcaktı. artış neden oldu ki?:silent: evet hava soğuk olunca hava filtreleri motorun ısısından buhar yapınca delikleri kapanıyomuş. bana öle dediler servisten. yoksa karbüratörü söktürüp temizletcektim..

kaça aldın bujiyi?

hesapta gelen benzinin tamamını yakcaktı. artış neden oldu ki?:silent: evet hava soğuk olunca hava filtreleri motorun ısısından buhar yapınca delikleri kapanıyomuş. bana öle dediler servisten. yoksa karbüratörü söktürüp temizletcektim..

kaça aldın bujiyi?

sinan abi adam kısın dıyor

kaça aldın bujiyi?

Slm , buji hediye geldi bana ama 22 ya da 25 ytl civarı bişeydi fiyatı...
Motoru bi ara servise sokup bakım yaptırcam sibop mu sübap mı her neyse onun ayarları bozukmuş onları yaptıktan sonra tekrar bir ne kadar yakıt tüketiyo kontrol edicem...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar