... Eğer daha iyi ateşleme istiyorsanız motorunuza uygun çift tırnaklı buji kullanın, yanmanın daha sağlıklı olmasını sağlayın.
O devir kapandı be kardeşim! Artık herkes biliyor tırnak sayısını arttırmanın sadece bir aldatmaca olduğunu ve hatta çok tırnaklı bujilerin tek tırnaklıdan daha kötü sonuçlar doğurduğunu.
Bujiye gelen elektrik gerilimi bellidir. Tırnak sayısını arttırmanız ateşlemeyi güçlendirmez, aksine elektrotlar arasında gerilim bölünmesine sebep olarak ateşleme kıvılcımının daha zayıf oluşmasına sebep olabilir; elektrotlar arasındaki mesafe eşit ise akımın ikiye parçalanıp zayıflaması kaçınılmazdır. Eşit değil ise, bu sefer de sadece yakın olan elektrotlar arasında kıvılcım atlaması (ateşleme) oluşur ve diğer tırnak veya tırnaklar hiçbir görev yapmazlar!
sanırım ates nickli arkadaş.. XT660X i vardı yağmurlu bir havada motoru stop etmiş iridium buji yüzünden.. daha sonra gidip 5 ytlik orjinal bujisinden taktırmış tekrar.. Eğer ki öyle bir olay yoksa iridyum buji ufak bi su temasında stop ettirmiyorsa bende taktırayım..Tequ, olmaz öyle bir şey! Kim yapmış bu sululuğu?
Kesinlikle tavsiye edebilirim İRİDİUM bujiyi,
eski nesle nazaran en az iki kat daha ömürlü olmasının yanı sıra diyerlerinden de iki kat hılzla ateşleme yapar, bu özelliği motorun yanmamış benzin atmasını, patlamanın daha düzgün (ortalamalı) olmasını sağladığından motor benzini daha tasaruflu harcar.
Ben aynı gün hem İridium bu hemde K&N flire taktırp motorun emisyon ayarlarını da yaptırdım. sonuc: sanki başka bir motor ve 100 km de 6,5 litreden 5,5 düşen benzin sarfiyatı.
cumoni ve denizcimuzaffer abiler olayı harika anlatmışlar. :cat:
eklemek istediğim, düşük cc'lere tek faydası, bobinden gelen yüksek voltajın maksimum sayıda çakması, çabuk deforme olan klasik bujilere oranla daha fazla kıvılcım oluşturması, dolayısıyla yanma sayısıyla birlikte, verim kalitesini yükseltmesi olacaktır.
uzun ömürlü olması da, fiyatına oranlandığında kafa kafaya gelebilir belki.
ama her zaman kaliteli yanma olasılığı yüksek olacak.
alıp kullanmaya değer... :cat:
Benzer bir kanaatim var gültekin, teknolojiyi takip etmek arkasında bir bilgi birikimi var sa iyi bir şeydir:cat: Bir ara TV de, aynaya saç sipreyi sıkınca Cine-5 i çekiyor diye çıkartmışlardı, hiç denemedim bile:queen:
abi bi ara kısmet olur görüşürsek, bu cine5-sprey mevzuunu hatırlat, sana bomba gibi bir hikaye anlatayım. hayatımın en büyük salaklığıdır. :queen::queen::queen:
birisi bana iridium bujinin yağmurlu yada sulak yerlerde(dere geçişleri vs.) sorun yaratıp yaratmayacağı konusunda bilgi verebilir mi? sabah servise gidicem gitmişken taktırayım![]()
IRIDIUM Buji'de dikkat edilmesi en önemli şeylerden birtanesi de , " MOTORU BOĞMAMAK ".
Eğer motor boğulursa, buji'leri iyice temizlemeden çalıştıramazsınız.
"motoru boğmak" ne demek önce bunu bir öğren istersen...
alakasını anlarsın.
"motoru çalıştırmaya çalışırken gaz koluna yüklenip pompa yapılması sonucu karbüratörün içinin gazla dolması, iyice nemlenmesi, tamamen gaz dolup tutuşturmayı yapacak hava alamadığı için ateşleme yapmaması hali.."