İridyum buji nedir? Faydaları-Zararları?

Buji temizliği kac km de bir yapılmalı?
Bujiyi temizlemekten verim alamazsın 4-5 bin km'de bir değiştir. Çok kötü stop ediyorsa zor çalışıyosa geçici olarak zımparalanıp kullanılabilir ama buji alana kadar. Zaten bujiyi söküp baktığında anlarsın durumunu, yeni buji ile kıyaslayınca.

Bujiyi temizlemekten verim alamazsın 4-5 bin km'de bir değiştir. Çok kötü stop ediyorsa zor çalışıyosa geçici olarak zımparalanıp kullanılabilir ama buji alana kadar. Zaten bujiyi söküp baktığında anlarsın durumunu, yeni buji ile kıyaslayınca.

Buji siyah kurum kaplamış oluyor açınca
NGK DR8EA takmıştım
R rezistansli oluyor sanırım

Buji siyah kurum kaplamış oluyor açınca
NGK DR8EA takmıştım
R rezistansli oluyor sanırım
Gerek yok öyle rezistanslı bujiye falan, ateşleme gücünü düşürür boşuna. 2 liralık bujiyle motorum bütün gün kar altında kaldıktan sonra 10 saniye marşla çalıştı. Karda bile gerek yoksa rezistanslı bujiye nerede kullanmak gerekir ki. Bujin siyahlaşıyosa motor fazla zengin karışımla çalışıyor demektir, gerçi bujinin ayna gibi çıplak metal halde kalmasını da beklememelisin ona bakarsan pistonun tepesi ve silindir kapağının küreciği de simsiyan oluyor her türlü.

Bujide kurum varsa yeterli yanma sıcaklığına erişemediğinin göstergesidir diyolla.

2 seçenek var imiş;

1- ya çok kısa mesefalerde kullanılıyor buji

2- düşük yanma sıcaklığına sahip buji kullanılıyor demekmiş

buji yeterince ısınırsa kurumları kendisi siliyor imiş.

Kısa mesafe denilen uzun süre gaz açılmayınca trafikte dur kalklı gidişlerde buji siyah veya yağlı çıkabilir, en doğrusu orjinal numarada buji kullanılması veya doğru buji testi yapılmasıdır...

Motosikleti
Yamaha Fazer 800 ABS 2011
NGK marka. Başka bakma. Yıllarca kullanırsın.

Genel olarak bir iridyum buji hevesi var fakat her buji her motora uymuyor. Örneğin zamanında ben de bu hevese kapılıp bujimi iridyumla değiştirdim fakat motorun sesi daha tok ve patırtılı olmaya başlamıştı,aynı sorunu yaşayan başkalarını da duydum hemen eski bujiye döndüm tabi. Velhasıl kelam bir cihazı overdose olarak kullanmak tabii ki mümkündür ama üreticiler optimum ayarı konfigüre ederek satışa sunarlar. Overdose kullanımlarda mekanik ömrünü belli bir ölçüde kısaltmış oluyorsunuz.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Yeni konu açmamak için konuyu hortlatıyorum . Yeni set buji alacağım fakat iridyumlar standartlara kıyasla iyi pahalı . Ne önerirsiniz , gerçekten yüksek devirde vesaire hissiyat farkı var mı ?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yeni konu açmamak için konuyu hortlatıyorum . Yeni set buji alacağım fakat iridyumlar standartlara kıyasla iyi pahalı . Ne önerirsiniz , gerçekten yüksek devirde vesaire hissiyat farkı var mı ?
Motorun kitapçığında yazam marka ve kodu alın, hiç maceraya girmeyin.

F54

Bence sadece daha dayanıklı performans etkisi olduğunu düşünmüyorum.
bu konu birisinin düşünüp düşünmemesi ile ilgili değil
eğer öyle olsaydı her çıkan yenilik için ben böyle düşünmüyorum der kestirip atardı
tıpkı abs gibi çoğu eski kullanıcı abs ye gerek yok der bir işe yaramıyor der fakat durum tam tersi fren e asıldığın zaman arka teker yanına gelmez sende yusuf yusuf durumu olmaz

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
İridyum buji yüksek ömür ve yüksek devirde kararlılık hariç fark yaratmaz. Olmasa da olur.

bu konu birisinin düşünüp düşünmemesi ile ilgili değil
eğer öyle olsaydı her çıkan yenilik için ben böyle düşünmüyorum der kestirip atardı
tıpkı abs gibi çoğu eski kullanıcı abs ye gerek yok der bir işe yaramıyor der fakat durum tam tersi fren e asıldığın zaman arka teker yanına gelmez sende yusuf yusuf durumu olmaz
Biraz yanlış anlaşılcak şekilde yazmışım özür dilerim🙏🙏. Ben z400 ile normal buji ve iridyum buji denedim performans anlamında bi fark görmedim.

üreticinin tavsiye ettiği ne ise onu kullanmak gerekir.
motorunuza iridyum buji önerilmemişse, fazladan para ödediğinizle kalırsınız. güç anlamında, yakıt tasarrufu anlamında bir kazancınız olmaz. bir ihtimal ateşleme sisteminiz yeterli akımı-voltajı vermiyorsa performans düşüşü bile yaşayabilirsiniz.

makinenin tasarımı gereği (yüksek sıkıştırma oranı, direkt yakıt enjeksiyonu, yüksek ateşleme akımı, vb.) sebeplerle buji tırnak uçlarında sıcaklık ancak iridyum'un dayanabileceği seviyelere çıkıyorsa; o durumda üretici iridyum buji kullanılmasını tavsiye eder. bu makineye sıradan buji takarsanız performansı düşer, veya bujinin ömrü hemen biter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar