ipone zincir yag sicrama

İyi forumlar 2 gun once zinciri gaz yagi ile temizleyip ipone yag ile yagladim,bugun sabah 10 km kadar yol yaptim baktigimda bayagi bir yag sicramis hatta camurlugun uzerine yag birikmis.
Sizlere soracagim yagdan kaynaklanan bir sorunmu yoksa fazlq yagimi atiyor
not:yaglama islemi bittikten 5 dakika sonra bir turlamistim

Yağ zincire yapışmadığı için yağı atması normal zinciri akşam yağla sabah motora binebilirsin yağlama yaptıktan hemen sonra motora binmemelisin

üzerinde halen kalmış olan MAZOT KALINTILARI sebebinden dolayı yağ zincire yapışmamış hemende yola çıktığından dolayıdır o sebep,,,

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motoru kullan eve geldiğinde zincir sıcakken yağla. Fazla yağlarsan da üzerindeki yağı atabilir.Sabaha kadar beklet zincir soğudukça yağ iyice yapışacaktır.

Kullandığın yağın kalitesi de yağın tutunma kabiliyetini etkiler. Gerçi ipone kullanıyorsun iyi olduğunu düşünüyorum. Motul de önerebilirim.

Kocaeli İl Temsilcisi
Bende ipone kullanıyorum , baya yapışkan bir yağ fakat zinciri yağladıktan sonra 1 gün bekletmen lazım , yağlayayıp hemen yola çıkarsan yağın çoğunu atıyor yapışmadığı için . Yağı bekletip yola çıkıldıktan sonra , fazla yağ atma yapmıyor . Zaman içinde elbet yine sıçrama yapıyor ama sizin dediğiniz kadar değil .

Zincirde gaz yağı kalmış olabilir, gaz yağıyla temizledikten sonra eski bir bezle kurulamak en sağlıklısı.

Ben de ipone kullanıyorum, en ufak sıçaramayla karşılaşmadım. Hatta yağladıktan 2 3 saat sonra bindiğimde bile. Tabi en sağlıklısı akşamdan yağlamak.

bisikletçilerin zincir yağladiktan sonra yağ sıçramasın diye teflon denen bir madde sıkarlar bu yağın zincire yapışmasını zincirden dökülmemesini sağlar bende bir ara kullanmistım bunu kullanabilirsin hatta yağın daha geç kurumasına sebeb olur

Eski önceki yağı tam temizlemesen veya olan eskimişin üzerine yağ sıkarsan fazlalıklar atıyor işte, ayrıca arkadaşların dediği gibi en az 30 dakika yağladıktan sonra kullanmaman gerekir motosikleti, bir iki saat durursa daha sağlıklı olur veya yağla, yarın bin.Birde az sıkman gerekir yağı iç kısımdan, bir defa sıkmak gerekir yani renk oldumu beyaz (yağ rengi) daha tekrar üzerinden geçmeyin ikinciye.

Zincirini temizledikten sonra iyice kurula.Temizleme sıvısı zincirde kalırsa yeni yağı çözer ve yağını sıçratır.Haa bide Motul zincir yağı kullanıyorum,çok yüksek süratler hariç sıçratma yapmıyor.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar