ipek yolunu kullanarak motorla pasific okyanusuna kadar gitmek

Arkadaşlar . böyle bişi yapmayı planlıyorum ilerde . ama bu ülkelerden geçerken sadece pasaport yeterlimidir yani transit geçiş hakkı burda da varmıdır yoksa teker , teker hepsinden vizemi almak gerekir . yaklaşık 30000km yol yapacam 125 lik bir honda ile muhtemelen 2006 cg olacak .

Tam bilmiyorum ama muhtemelen teker teker vize almanız gerekecek.Neden derseniz Dünya'yı dolaşan bir bisikletçi canlı yayına çıkmıştı.Ve bir ülkeden vize alamadığı için 3 gün boyunca 2 ülkenin arasında kaldığını anlatmıştı.Yani ne o ülkeye girebimiş,ne de ötekine:mrgreen:

gezcekmısın sen hemde ılerde daha vaktin çok goog la gır sor bakalım şu şu ülkeden şu şu ülkeye gittceğinı ne yapman lazımmış iyi plan iyi organızasyon yapman lazım valla aç bi ilaç prasız bıde dil bilmıyosan per perişan kalırsın türkiyede kapı çal ekmek al yurt dışını bilemem kapısına bıle yaklaşamayabilirisn ama gerçekleştirebilirsen lütfen bızıde bılgılendır seyahatlerınden deneyımınden gezılerınden herseyden sımdıden başarılar

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ipek yolu rotasi bir çok Türk motosikletçi tarafindan katedildi.
Gezgin motosikletçilerin çok takildigi forumlarda istedigin her bilgiyi bulabilirsin.
Hatta nerde ne yenir ne içilire kadar.

daha türkiyeden cıkmadan perişan olursun cg ile :( titreşimden organların yer değiştirir . ben antalyaya gittim .gittiğime gideceğime pişman oldum cg ıle , motordan indiğimde ayakta duramıyordum :) illa 125 lik olcaksa daha titreşimsiz bi makına sec bence cbf yada ybr gibi

para konusu sıkıntı değil zaten çalışıyorum yani aslında planım 6 ay da falan tamamlamak bu yolculuğu , çok buyuk bir motorla gitmek istemiyorum ekonomik olsun diye biraz 125 lik bir motor seçtim ama dediğinde haklısın titreşim bol oluyor . ipek yolunda tek sıkıntı çin diğer geçtiğimiz ülkeler bize sıkıntı çıkaracak ülkeler değiller veya öyle olacağını sanmıyorum ... ne yer ne içilir bir araştırma çok yapmadan gidecem ben sevmiyorum öyle hazırlık yapıp yola çıkmayı aç kalmayız heralde yolda izde ne bulursak onu yiyecez :) ama yalnız olacağım için biraz sıkıntı olacak hani dağın başında yılan soksa kimse sana yardım edemez ama bunuda göze almak lazım zaten sürekli dışarda yatacam . banyo vs işinide nehir su ne bulursam öyle halledecem . yani lüks bir gezi istemiyorum zaten amaç biraz sıkıntı çekmek :) ama teşekkürler cevapalrınız için arkadaşlar .
Turlar da bisiklet veya motor düzenliyorlar onları biliyorum . ben turla gitmek istemiyorum en fazla ben olacam yanımda :) yani ,..
bu arada cbr ile çok yorulmazmıyım kafamı eğe eğe :) aklıma 125 lik honda sadece cg geldi yoksa cbr iyide düşünürdüm ama süpersport bir motor sıkıntı olur kullanım açısından

Son düzenleme:
Hocam tam hayalimdeki geziden bahsediyorsunuz :) Fikirlerimi sorarsanız;
30.000km ve 6 aylık bir yol düşünüyorsanız yol arkadaşınız kesinlikle rahat ve sağlam olmalı. Cg 125 sağlam fakat 30.000km lik bir yol için yeterince rahat değil.
Cbr ile çıkabilirsin yola aslında çok sorunsuz olur su soğutmalı motor ve grenaj sayesinde rüzgardan etkilenme commutere göre daha az ayrıca muhtemelen motosikletiniz yüklü olacak ve commuterlerdeki kampana fren çok yetersiz kalıyor Cbr 125 R da bu eksikliği hissetmezsiniz.
Ama tabiki Cbr 125 R la yola orjinal haliyle çıkmamalısınız bazı modifikasyonlar yapılmalı motosiklet üzerinde.
Öncelikle Cbr 125 R sport touring oturuşuna sahip bir motor sonuna R yerine F koymaları gerekliydi diye düşünürüm her zaman. Ama bu F oturuşu bence yeterli değil bu denli uzun yol için. İlk işiniz gidon yükseltmek olmalı. Sonra yeterli uzunlukta bir ön cam takmalısınız. Daha rahat bir sele yaptırmalısınız. 3lü çanta takımı da takıldımı karşınızda 125 cc lik bir touring :)

İyi yolculuklar :)

blackeagletr tamamen katılıyorum zaten ben cg yi illa da cg olcak diye yazmadım . bencede cbr daha ii olur ama cbr sport bir motor yolda sürüş açısndan sürekli sırtım ağrır . keşke honda 125 lik bir touring üretse ama yapmıyor yani innova var ama arası açık motorla gitmek istemiyorum . daha güvensiz gelir bana nedense .
Hesaplarıma göre türkiyeden çıktıktan sonra ortalama olarak benzin 1,5 TL ye falan geliyor ben 800 TL lik bir benzinle south pasicif e ulaşmış olacam ama çok onemli değil hadi 1000 olsun veya 20000 ne farkeder önemli olan hayalimi gerçekleştirmek. tabi honda dışında bir motorla bu yolculuğa çıkmıyacam kesinlikle honda olacak ama dediğiniz gb cbr ye öyle modifikasyonlar yapılabiliyorsa yaptırırım onunla giderim . aslında motor konusunda teknik olarak çok bilgim yok ama yolda karşılaşacağım ufak sorunları veya buyuk sorunlarıda bir tamirci falan bularak hallederim . bu konuda da hondaya güveniyorum az bozulur veya bozulmaz diye .
bu yolculuğa çıkarsam sürekli buradan yazarım bana yolda karşılaştığım sıkıntılarda yardımcı olursunuz çok süper olur . hele gobi çölünden gerçerken uçsuz çölde tek başına ve motorumun arkadan bıraktığı o toz çok güzel olacak çok :)))

100 TL ye gidon yükseltme kiti
100 TL ye uzun cam
50 TL ye ergonomik bir sele
1000 TL civarı da 3lü çanta setine gider ki bunu hangi motoru alırsan al yaptırmalısın.

Yaklaşık 1250 TL gibi bir masraf yaparsan harika bir gezi motoru olur Cbr 125 :)

yapılmış hali varmıdırki neye benziyor acaba merak ettim . yaptırırım ben de bunları

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:20 ----------

cbr sıfır almak istiyordum ama heralde iyi kullanılmış bir cbr bulursam 0 km almaya gerek kalmaz sfıra verceğim parayı bu donanıma verrim

Arkadaşlar selamlar. Öncelikle cesaretiniz ve hayallerinizin peşinden gittiğiniz için sizi tebrik ediyorum. Ama bana sorarsanız CBF 150 gibi bir motor varken CBR125r ile bu yolculuğa çıkmak çok doğru olmaz. Grenajın sizi rüzgardan koruyacağı doğru ama saatte max 80km hızla giderken grenajlı-grenajsız motor çok farketmeyecektir. CBR, daha küçük motor hacmi ile daha fazla devir çevirdiği için, amortisörleri CBF'ten daha fazla şok ilettiği için de CBF'ten daha çok bakım onarım isteyecektir. İlla küçük hacimli motor istiyosanız (yakıt ekonomisi için iyi bir tercih) ve illa Honda istiyorsanız benim tavsiyem CBF150 olurdu. Eğer geziniz asfalttan ibaret olmayacaksa Honda XL200'ü de gözden geçirebilirsiniz. Sakin kullanımda CBR125 veya CBF150'den yakıt olarak aman aman bir farkı olmayacaktır. Tekrar tebrik ederim.

052411-bob-munden-honda-cbr125r.jpg

Böyle bişey olur heralde :)

---------- Post added at 17:53 ---------- Previous post was at 17:51 ----------

Burayı incelesen daha iyi olur ama
http://blog.motorcycle.com/2011/05/24/motorcycle-news/florida-to-alaska-and-back-on-a-honda-cbr125r/

vay adamım süper olmuş . inşallah senindir bu :) gidon daha fazla kalkmazmı veya yükseklik iyimidir ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:55 ----------

Ya üstadım biz ucuz olsun diye 125 lik motorla gitmek istiyoruz :) hem ben sevmiyorum büyük motorları yani tamamen tercih 125 lik :) yoksa dediğin doğru 600 lük bir silver le dahada rahat olur yoksa :D amaç rahat gitmek falan değil pek de amaç eziyet çekmek sıkıntı çekmek :D 125 lik motorla :D

“It’s a challenge, like any other thing. Climbing a mountain. Running a marathon,” Munden told the Windsor Star. “There’s a personal sense of satisfaction, like any other sport, when you accomplish something, especially when you accomplish something nobody’s done.”

:)) inceledim adamlar 50 cc lik today la falanda gtmişler çapraz kıta turu falan diyordu . keyflerine düşkünler ya :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:02 ----------

teşekkürler verdiğiniz bilgiler için ama :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar