Intercomlar Arası Çok Fark Var Mı?

Sadece "ses kalitesi" ni baz alırsak, SENA gibi markalara o kadar para dökmeye gerek var mı sizce? Yoksa orta halli bir intercom ile ses kaliteleri aynı ama başka özellikleri yüzünden mi pahalı bu markalar? Çin'den 6 Riders intercom almıştım hani şu üzerinde nokta kadar bir sürü tuş olan... Ses kalitesi hoşuma gitmiyor, değiştirmek istiyorum ama bu konu hakkında bilgi bulamadım. Sanırım hem pahalı hem ucuz intercomu olanları dinlememiz lazım. Şimdiden teşekkürler.

Bende de Knmaster intercom var. Kulak tıkacı takmadığımda sıkıntı yok ama takınca ses acayip azalıyor. Sena da filan ses daha berraklaşıyor diye okumuştum. Onun dışında aralarında uçurumlar olduğunu zannetmiyorum açıkçası ses düzeyi dışında. Onu da belki daha kaliteli hoparlör takarak düzeltme şansımız vardır

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Sürücü-sürücü arası interkom olarak mı soruyorsunuz, yoksa bluetooth kulaklık olarak mı?

Kulaklık için yorum yapayım. Bende BT S2 var, turuncu yuvarlak tuşu olan. Ses kalitesi olarak memnunum, yeterli seviyede de ses veriyor. Ama kaska göre değişebiliyor.
Eski LS2 kaskımda standart kulaklık oyukları vardı, güzel ses çıkıyordu.
Yeni Nolan N87 kaskımda kendi sistemi için oyuklar var. Kulaklığı yapıştırınca arkası havada kalıyor, tüm baslar kayboluyor.

Sürücü-sürücü arası interkom olarak mı soruyorsunuz, yoksa bluetooth kulaklık olarak mı?

Kulaklık için yorum yapayım. Bende BT S2 var, turuncu yuvarlak tuşu olan. Ses kalitesi olarak memnunum, yeterli seviyede de ses veriyor. Ama kaska göre değişebiliyor.
Eski LS2 kaskımda standart kulaklık oyukları vardı, güzel ses çıkıyordu.
Yeni Nolan N87 kaskımda kendi sistemi için oyuklar var. Kulaklığı yapıştırınca arkası havada kalıyor, tüm baslar kayboluyor.

Bluetooth kulaklık olarak sordum. Nolan N87 bende de var. Kendi intercomu dışında intercom takamasınlar diye bayağı bir düşünmüş adamlar. Intercomun vidalı aparatı da kaska girmiyor yapısı yüzünden, üzerine yapıştırarak kullanıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------

Bende de Knmaster intercom var. Kulak tıkacı takmadığımda sıkıntı yok ama takınca ses acayip azalıyor. Sena da filan ses daha berraklaşıyor diye okumuştum. Onun dışında aralarında uçurumlar olduğunu zannetmiyorum açıkçası ses düzeyi dışında. Onu da belki daha kaliteli hoparlör takarak düzeltme şansımız vardır

Kulak tıkacı ile sesin azalması normal değil mi ama :D Berraklaşması önemli, bunu bildiğim iyi oldu. Teşekkürler.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
N87 kulaklık oyuklarına sünger konmuş halde geliyor. O süngerleri çıkarmayarak, interkomun kulaklığı üstüne yapıştırarak bir nebze çözmüştüm sorunu.
Daha sağlam bir malzeme ile doldurulursa daha iyi sonuç verebilir.

hocam bi interkomdan surround ses kalitesi beklemeyin, ki interkomun amacı da bu değil.
sadece iletişimi sağlamak, duruma göre biraz müzik dinlemek için kullanılıyor.
konferans olayına girmeyecekseniz çinli 6riders lar felan çok güzel işinizi görür.

hocam bi interkomdan surround ses kalitesi beklemeyin, ki interkomun amacı da bu değil.
sadece iletişimi sağlamak, duruma göre biraz müzik dinlemek için kullanılıyor.
konferans olayına girmeyecekseniz çinli 6riders lar felan çok güzel işinizi görür.

İşimi görmüyor açıkçası. :) Hem çok kötü ses kalitesi var hem de tuşları o kadar küçük ki ses açayım-kapatayım dersen inip kaskı çıkartıp halletmen lazım o işi. Ama orta halli bir şey bakayım o zaman, çok para dökmeye gerek yok sanırım.

İşimi görmüyor açıkçası. :) Hem çok kötü ses kalitesi var hem de tuşları o kadar küçük ki ses açayım-kapatayım dersen inip kaskı çıkartıp halletmen lazım o işi. Ama orta halli bir şey bakayım o zaman, çok para dökmeye gerek yok sanırım.

hocam ben 4 yıldır o çin malı interkomlardan kullanıyorum. sadece ilk 1 ay biraz sıkıntı çektim, sonrasında alıştım.
eldivenle bile çok rahat ayarlama yapabiliyorsunuz, bi noktadan sonra refleks haline geliyor, el ezberliyor.
yine de siz bilirsiniz tabi ki.
bir de kulaklıkları değiştirip denediniz mi? interkomdan kaynaklı mı bi sorun var yoksa kulaklıklardan mı?

hocam ben 4 yıldır o çin malı interkomlardan kullanıyorum. sadece ilk 1 ay biraz sıkıntı çektim, sonrasında alıştım.
eldivenle bile çok rahat ayarlama yapabiliyorsunuz, bi noktadan sonra refleks haline geliyor, el ezberliyor.
yine de siz bilirsiniz tabi ki.
bir de kulaklıkları değiştirip denediniz mi? interkomdan kaynaklı mı bi sorun var yoksa kulaklıklardan mı?

Ben de 1 yıldır kullanıyorum fakat üzerinde o kadar çok düğme var ve hepsi o kadar küçük ki alışmam pek mümkün değil. Acemiliğime geldi de öyle aldım... Kulaklık değiştim, ses kalitesini genel olarak beğenmiyorum lakin farklı kaskta denemedim. Belki benim kask biraz fazla ses, rüzgar alıyordur, bilemiyorum. Yeni almayı düşündüğüm intercomu yeni kaskıma takacağım, çin malı olandan çoktan vazgeçtim. :) İlginiz için çok teşekkür ederim.

Varsa orta halli güzel bir intercom tavsiyesi olan, dinlemedeyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar