İnsta 360 x3 mü Dji Osmo Action 3-4 mü?

Motosikleti
RS200
Herkese merhabalar

Motosikletim ile video çekmek istiyorum (fenomen olmak gibi bir amacım yok :D ) böyle kendi halimde şehir içi ya da şehir dışında dolaşırken veya arkadaşlarla dolaşırken video çekip kesitlerle story yada wp durumu yapma amaçlı video çekmek istiyorum.

Bu düşünce için aksiyon kamerası almayı düşünüyorum. Başlıkta belirttiğim kameralardan hangisini alsam bu seviyede işimi görür? İmkanım olsa her ikisini de alıp hep 360 derece hem de kask kamerası olarak kullanırım ancak bu ekonomide 2 kameraya onca para vermek çok mantıklı gelmiyor.

Motosikletim RS200 olduğundan bir kameraya 30.000 TL civarı da ödemek istemiyorum.

Not : Kamerayı 2.el alacağım.

AKS

Motosikleti
Pulsar F250
Sürerken kendimi de çekeceğim etrafımdaki olayları da yakalasın diyosan 360 ama sadece kask görüş açısında çekeceğim manzara vb. diyosan action 4 burada tercih tamamen ihtiyaçlarınıza bağlı

Motosikleti
1190 ADV
DJI Osmo Aciton 3 ile gece çekim yapmayacaksanız fazlası ile işinizi görür.

360 kamerayı motosiklette kullanmak biraz zor bence, kaskın tepesine takmak gerek oda rüzgar direncinden dolayı yorar.
Motosiklete taksan görüntünün yarısı çöp. Hafıza kartı daha çabuk dolar. Video işlemesi daha zor olur.

Motosikleti
RS200
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Keşke imkan olsa her iki kamerayı da alıp çok daha güzel görüntüler çıkartabilsem ama nasip bakalım :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

DJI Osmo Aciton 3 ile gece çekim yapmayacaksanız fazlası ile işinizi görür.
Hocam osmo action 3 adventure ile 4 düz arasında fiyat farkı olmadığından direkt 4 ü sordum neticeten daha yeni nesil olması daha iyidir mantığıyla. Zaten küçük bir ilçede olduğumdan ve burada çok uzun süre motor sürme şansım olmadığından 3 batarya çok fazla katkı sağlamayacaktır diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Herkese merhabalar

Motosikletim ile video çekmek istiyorum (fenomen olmak gibi bir amacım yok :D ) böyle kendi halimde şehir içi ya da şehir dışında dolaşırken veya arkadaşlarla dolaşırken video çekip kesitlerle story yada wp durumu yapma amaçlı video çekmek istiyorum.

Bu düşünce için aksiyon kamerası almayı düşünüyorum. Başlıkta belirttiğim kameralardan hangisini alsam bu seviyede işimi görür? İmkanım olsa her ikisini de alıp hep 360 derece hem de kask kamerası olarak kullanırım ancak bu ekonomide 2 kameraya onca para vermek çok mantıklı gelmiyor.

Motosikletim RS200 olduğundan bir kameraya 30.000 TL civarı da ödemek istemiyorum.

Not : Kamerayı 2.el alacağım.
Insta360 X3'ü 1 yıla yakın deneyimledim neredeyse 2 3 ay boyunca nereye takacağımı bulamadım veya görüntüsünü sevmedim bu süreçte her türlü aparatını alıp motosikletimin takılabilecek her yerine taktım sadece artçı ayaklıklarına takıp lastiği çektiğim ve aynaya taktığımda ki görüntüsünü azda olsa sevdim sonrasında satıp Osmo Action 5'e geçtim ve tek bir aparatla (kask çene aparatı) tüm işimi çözdüm görüntü kalitesi ve gece performansı kat ve kat daha iyi ama iki tarafında artı ve eksileri var örneğin: İnsta'nın programından kolayca videolarımı editleyebilmem gibi . Benim seçimim şuan yine alıcak olsam Action5 olurdu görüntü kalitesi gece çekim kalitesi ve tek bir aparatla tüm işimi görmesi çok hoşuma gitti . Motordan Motora takılacak yerler değişebilir ben CBR125R kullandığım süreçte İnsta 360 sahibiydim ve motosiklette takabileceğim yerler çok kısıtlıydı şuanki motorum Naked olduğu için gidon bağlantısıyla rahat bir şekilde İnsta360'ı takabilirdim bu yüzden RS200 kullanıyorsanız GoPro şeklinde ki kameralara bakmanız daha iyi olur.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Tamamen amacına bağlı bir seçim. Kask kamerası kullanırken hızın 80-90km üzerine çıktığında kamera aerodinamiği bozuyor ve kask rahatsız etmeye başlıyor. Hangi kamerayı tercih ederseniz edin, hızınız 80-90km yi geçecek ise kaska takmanızı tavsiye etmiyorum. Ben bu rahatsızlıktan dolayı Insta360 x4 alıp aynaya taktım. Çekimleri de güzel, mobile programda AI kullanarak video düzenleme yapıyor, ben kendim elle editlemeyi tercih ediyorum orasıda zevkli oluyor.

Motosikleti
RS200
Insta360 X3'ü 1 yıla yakın deneyimledim neredeyse 2 3 ay boyunca nereye takacağımı bulamadım veya görüntüsünü sevmedim bu süreçte her türlü aparatını alıp motosikletimin takılabilecek her yerine taktım sadece artçı ayaklıklarına takıp lastiği çektiğim ve aynaya taktığımda ki görüntüsünü azda olsa sevdim sonrasında satıp Osmo Action 5'e geçtim ve tek bir aparatla (kask çene aparatı) tüm işimi çözdüm görüntü kalitesi ve gece performansı kat ve kat daha iyi ama iki tarafında artı ve eksileri var örneğin: İnsta'nın programından kolayca videolarımı editleyebilmem gibi . Benim seçimim şuan yine alıcak olsam Action5 olurdu görüntü kalitesi gece çekim kalitesi ve tek bir aparatla tüm işimi görmesi çok hoşuma gitti . Motordan Motora takılacak yerler değişebilir ben CBR125R kullandığım süreçte İnsta 360 sahibiydim ve motosiklette takabileceğim yerler çok kısıtlıydı şuanki motorum Naked olduğu için gidon bağlantısıyla rahat bir şekilde İnsta360'ı takabilirdim bu yüzden RS200 kullanıyorsanız GoPro şeklinde ki kameralara bakmanız daha iyi olur.
Detaylı ve samimi yanıtınız için teşekkür ederim hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tamamen amacına bağlı bir seçim. Kask kamerası kullanırken hızın 80-90km üzerine çıktığında kamera aerodinamiği bozuyor ve kask rahatsız etmeye başlıyor. Hangi kamerayı tercih ederseniz edin, hızınız 80-90km yi geçecek ise kaska takmanızı tavsiye etmiyorum. Ben bu rahatsızlıktan dolayı Insta360 x4 alıp aynaya taktım. Çekimleri de güzel, mobile programda AI kullanarak video düzenleme yapıyor, ben kendim elle editlemeyi tercih ediyorum orasıda zevkli oluyor.

Hocam şuan motorum zaten RS200 ve max gördüğüm hız 140 ve küçük bir ilçedeyim 140 yapabileceğim sınırlı yollar var o yüzden şehir içi için max 80-90 bile çok gibi sürekli trafik ışığı olması ve cahil sürücüler olduğundan dolayı. Açıkçası heveslendiğim şey şu video çeken youtuber arkadaşlar hem çene, hem 360 kamera ama ona şuan o kadar bütçe ayıramayacağım için kısa vadede en çok verim alacağım kamerayı arıyorum. Yanıtınız için teşekkür ederim

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Osmo Action serisini tek batarya ile kullanmayı düşünüyorsanız 1080p HD kayıt modunda 45 dk civarı kayıt yapabiliyor. Yaşadığınız yer küçük olsa bile Action 3 veya 4 almayı planlıyorsanız Adventure kitli olanını almanızı tavsiye ederim. Bir kere alacaksınız. Şartları biraz daha zorlamanızı tavsiye ederim.
Eğer tek batarya ile kullanmak isterseniz Osmo Action 5 Pro alırsanız batarya kapasitesi biraz daha fazla.

Motosikleti
RS200
Osmo Action serisini tek batarya ile kullanmayı düşünüyorsanız 1080p HD kayıt modunda 45 dk civarı kayıt yapabiliyor. Yaşadığınız yer küçük olsa bile Action 3 veya 4 almayı planlıyorsanız Adventure kitli olanını almanızı tavsiye ederim. Bir kere alacaksınız. Şartları biraz daha zorlamanızı tavsiye ederim.
Eğer tek batarya ile kullanmak isterseniz Osmo Action 5 Pro alırsanız batarya kapasitesi biraz daha fazla.
Hocam peki osmo action 3 adventure paket mi action 4 mü? Fiyat farkı olarak bakacak olursa izlediğim kadarıyla ışık performansı daha iyi 4 ün ama öyle bariz bir fark olur mu sizce? Bilginiz varsa yorumlarsanız memnun olurum. Ayrıca bu yorumunuz için de teşekkür ederim

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Bende Action 3 var. Eskidi artık. Osmo Action 4 Adventure almanız daha mantıklı. Action 3 te kullanılan bazı ayarlar Action 4 te ya kalktı veya farklı menülere taşındı.
Aralarında bir diğer önemli fark ise Action 4 tarafında gerçek 10bit D-Log M kullanabiliyorsunuz. Renkler konusunda daha başarılı. Aynı şekilde DJI Mic Mini gibi cihazlar ara cihaz gerektirmeden direkt bağlanabiliyorlar.
İnternette kısa araştırmamda DJI Osmo Action 4 Adventure Combo 18k civarı bulunabiliyor. Yine benzer fiyatlara Osmo Action 5 Pro Standart bulabilirsiniz.
Kaskınıza bağlama işini ise Motosiklet Kask Çene Yapıştırıcılı Aksiyon Kamera Tutucu konusundaki mesajımda bulabilirsiniz.

Motosikleti
RS200
Bende Action 3 var. Eskidi artık. Osmo Action 4 Adventure almanız daha mantıklı. Action 3 te kullanılan bazı ayarlar Action 4 te ya kalktı veya farklı menülere taşındı.
Aralarında bir diğer önemli fark ise Action 4 tarafında gerçek 10bit D-Log M kullanabiliyorsunuz. Renkler konusunda daha başarılı. Aynı şekilde DJI Mic Mini gibi cihazlar ara cihaz gerektirmeden direkt bağlanabiliyorlar.
İnternette kısa araştırmamda DJI Osmo Action 4 Adventure Combo 18k civarı bulunabiliyor. Yine benzer fiyatlara Osmo Action 5 Pro Standart bulabilirsiniz.
Kaskınıza bağlama işini ise Motosiklet Kask Çene Yapıştırıcılı Aksiyon Kamera Tutucu konusundaki mesajımda bulabilirsiniz.
Detaylı ve bilgilendirici cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim hocam. O zaman Action 4 bakayım renk video için en önemlisidir

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
İki kamera tipini de kullandım. Açıkçası Osmo Action'ın POV görüntüsü çok hoş duruyor.
360 derece kamerada da günlük rutin kullanımda başınıza bir şey gelmesi durumunda her açıdan kayıt alıyor.

Osmo Action sanki daha sinematik amaçlı gibi geliyor bana.
İki seçimde de pişman olacağınızı sanmam ama rutin kullanımda her açıyı çeksin diyorsanız 360 daha mantıklı olabilir.

Motosikleti
RS200
İki kamera tipini de kullandım. Açıkçası Osmo Action'ın POV görüntüsü çok hoş duruyor.
360 derece kamerada da günlük rutin kullanımda başınıza bir şey gelmesi durumunda her açıdan kayıt alıyor.

Osmo Action sanki daha sinematik amaçlı gibi geliyor bana.
İki seçimde de pişman olacağınızı sanmam ama rutin kullanımda her açıyı çeksin diyorsanız 360 daha mantıklı olabilir.

Açıkçası ben de insta 360'a daha yakın düşünüyorum sebebi çift kamera her türlü açı ama bir de işin kaliteli görüntü kısmı var o kısımda izlediğim videolara göre Dji Osmo Action gerçekten de daha canlı görüntüler sunuyor. İlla ki editlemeyle insta görüntüleri de renklendirilebilir ve daha güzel görüntüler elde edilebilir ancak 30 sn lik hikaye videoları için de uğraşa değer mi bilmiyorum, hiç uğraşmadan direkt görüntü olarak Dji daha iyi. Bugün kartın hesap kesim tarihi nasip olursa yarın bir tercih yapıp sipariş verecem. Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim.

Motosikleti
Cfmoto 250sr
Merhabalar kamerayı aldınız mı acaba memnun musunuz ? Yakın zamanda ben de sürüşlerimde kullanmak için bir kamera almayı düşünüyorum ancak insta360 x3 ile Dji Osmo Action 4 arasında kaldım insta360 x3 alınca kendisi 16-17k sıfırı aksesuarlarına da minimum 5-6 k harcanması gerekiyor ancak bu oran Dji da biraz daha normal seviyelerde kameranın kendisi ikinci el olarak 10k ile 12k , sıfırı 16k civarına bulunabiliyor bir tavsiye verebilirseniz çok sevinirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar