İnsanımızda ki "Km yüksek be abicim" takıntısı

Super Moderator
Mart ayında aldım motosikleti 1000'li kmlerdeydi.. Şuan 12 bin.. Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz... Ne yapalim, binmeyelim mi :)

R25 var 1 senede 20 bin yaptım arkadaşın 30 bin km de km yüksek diyenleri yönlendir bize :thumleft:

Sayın forum üyeleri;
Bu basma kalıp cümleyi,ikinci elde ki bu lafı (km yüksek abicim/haaa km yüksekmiş yaw :silent:)parçalara bölüp tek tek incelemek istiyorum.

Bu anlayış nedir arkadaş ben bunu anlamış değilim.Böyle bişe olsa adamlar her 20 bin km de bir yeni motor sunar piyasaya.

Ne yani 20.000 km si olan motor bitmiş motor mu nedir ben anlamıyorum?

250 cc motorlarda 20.000 dedin mi adam ürküyor, birde senin motorun km sine göre fiyat vermesi yok mu tut boğazdan at adamı.

600 cc ve üzeri motorlarda bu km/ikinci el anlayışı nasıldır.

Yada biraz daha sakin olup benim bilmediğim bir şeyler mi var?

Sizlerin yorumları bu konuda beni aydınlatacak.Teşekkürler...

Çünkü ülkemizde motosiklet bakımı diye bir şey yok ramcixx kardeş.

Bizdeki mantık "al, tepe tepe kullan, bozulunca tamirciye götür" şeklinde olduğu sürece de bu lafı daha çok duyarsın / duyarız.

Saygılarımla.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2 yasindan buyuk 10 bin km den fazla, motosiklet alinmaz.0 alinan motor en fazla 3 yil sonra satilir. Basini agritmak isyemeyenlerin prosedurudur bu. Sahsen ben hep 0 km motor alip bir vidasina bile el deyirmem, yikamayi yikamaci yapar, zincir yaglamayi bile motorcuya goturur yaptiririm elimi surmem,yakitini atar gezerim sadece.

Allah her motosikletciye gunumuz Turkiyesinde 0 km istedigi motosikleti nasip etsin insallah. İkinci el demek problem demek cunku.

2 yasindan buyuk 10 bin km den fazla, motosiklet alinmaz.0 alinan motor en fazla 3 yil sonra satilir. Basini agritmak isyemeyenlerin prosedurudur bu. Sahsen ben hep 0 km motor alip bir vidasina bile el deyirmem, yikamayi yikamaci yapar, zincir yaglamayi bile motorcuya goturur yaptiririm elimi surmem,yakitini atar gezerim sadece.

Allah her motosikletciye gunumuz Turkiyesinde 0 km istedigi motosikleti nasip etsin insallah. İkinci el demek problem demek cunku.

Para var huzur var diyorsun:mrgreen:

Maalesef ikinci elde kilometre, Birinci kriter .
Bende alıp satarken Dikkat ediyorum .Birde yaşı kaç olursa olsun,Motorun alt kısmına eğilip bakıyorum.Yağ kir var mı paslı vidası var mı temiz bakmış mı adam temiz mi?

Amaan , bizim ki Kopenhag kriterleri gibi ne menem bi şey :)

O kadar kesin yargılı olmayalım Shamy.

Aralık 2015 ayında 2004 model 26,000 km de aldığım VN800'ü 6.000 km'dir taş gibi kullanıyorum.

Tabii ki yanımda ustamla Manisa'ya kadar gidip iyice inceledikten sonra aldım motoru.

Kısacası satın alırken gerekli özeni gösterirseniz, biraz da şansla bu işler oluyor.

Saygılarımla.

parası olup km yuksek yaşı yuksek motor alınmaz dıyenlerı sallamayın, 48000 orjınal kmde cbr 600f 2006 model motorumu 54 bınde sattım 154 bıne kadar gıder taş gibiydi kronık sorunsuzdu, suan nc 700x ım var 39000 de aldım 48000de oda taş gibi yeterki temiz olsun bakımlı olsun Avrupada ınsanlar güler bu muhabbetlere adam 300 bin mile da motoruyla istanbula geliyor dusunduklerınıze bakın

Kisir dongu bu. Insanimiz gercekten motor surmeyi bilmedigi icin 250lik ve 600luk motorlarin tabiri caizse anasini pipiliyor.

Ikinci el alacak kisiye de korkarak kmsi ve gecmisine bakmak dusuyor. E sonra tabii satici da motoru tertemizse bu tiplerden bolca sikayet ediyor.

Velhasilkelam bunun sebebi dandik suruculer dostum. Ve onlar motosiklet suruculerinin %80ini olusturuyor ayni otomobildekiler gibi.

Motorun KM'sinden çok satıcı ve malı hakkındaki bilgisi önemli. Racinglerde ve küçük cc'de benim de biraz ön yargılarım var. Neden ? Racingler zaten malum zorlanan makinalar, küçük cc'ler de aslında akan trafik hızına ayak uydurmak için yüksek devir çevirtilmek zorunda kalan makinalar, ayrıca kolay elde edilebildiğinden bakım konusunda değerleri çok bilinememekte.

Motorun bakımları hakkında muhabbet açıldığında konu yağ yağ filtresi ve buji dışına çıkıyor mu bakalım ?
Atıyorum, 50-60 binde motor alacaksam ben bakarım adama,

Zinciri ne zaman değişti, rulmanlar bilyalar ne zaman değişti, fren hidrolik sıvısı ne zaman değişti, egzantrik zinciri, debriyaj balatası, gaz/debriyaj telleri değişti mi ? Disk aşınması ne durumda ? bunları sorarım, çünkü bunlar halk içinde bozulmadıkça değiştirilmemesi gerektiği bilinen ama zamanında değişmesi gereken parçalar. Zaten işin içine biraz girince satıcının ne mal olduğunu az çok anlıyorsunuz.

Geçen sene 600cc bir 60bin km'de CBF 600 alacaktım, herşeyi tamamdı ama kredi çıkaramadığımdan nasip olmadı. Yan yatması, grenaj işlemi ve boyası, kilometresi, yani halkımızca kıstas kabul edilen herşeyi vardı. Fakat dediğim her parça zamanında değiştirilmişti ve tek ses yoktu motorda. Gönül rahatlığıyla alacaktım.

Ben ybr mi 59bin de aldım şuan 63 binde bir sorun yaşatmadı.100 bin e kadar yolu var:p

F54

Motosiklet alirken en son bakacagim yer km saati olur
Ilk önce satıcı ya bakarim sonra alacagim motorun genel durumuna

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar