İnnovama nazar deydi

Merhaba,arkadaşlar innova ile bügün iş dönüşü hadi dedim bir sanayiye uğrayayım bir baktirayim motosiklete dedim tam sanayi girişinde anlamadığım biçimde arka lastik kilitlendi ve kaydı motosikletten düştüm bende birşey yok motosikletin sadece aynası kırıldı motosikleti kaldırdım ilerletmeye çalıştım arka lastik hala kilitli durumda 10-15 dakka denedim en sonunda kasalı bir araba çağrıp kasaya attım ve gittim hondaya bıraktım morelim acayip bozuk durduk yere arka lastik kilitlendi ve motosiklet kaydi kaldirdigimda hala kilitliydi anlayamadım :( bu sorunu bilen yardımcı olsun

Saygılarımla
İyi Forumlar
Kazasız Sürüşler

Bazen bende de oluyor. Mesela motor tam ısınmamış ise, hareket halindeyken yüksek vites ve çok düşük devirde (2. vites gereken yerde 3. vites gibi) bir den gazı açtığımda yutkunma gibi bir ses geliyor, motor kitleniyor ve vurdurma yapıyormuşum gibi bir daha kendiliğinden çalışıyor. Bu saydıklarım 1 - 1,5 sn için de oluyor. Tabi her zaman değil, 1000'de 1 !
Motorun yağını kontrol ediyormusunuz?
Debriyaja basılı tutup hareket ettirdiniz mi sorun motorda mı? lastikte mi?

Hocam çok tehlikeli ve nadir olabilecek bi durum bu. Siz üzülmek yerine sevinmelisiniz orada bozulduğu için. Düşünsenize kamyonu yakın bi şekilde sollarken kitlendiğini.Veya tehlikeli bir yerde veya bi virajda kitlendiğini. Verilmiş sadakanız varmış.Kesin nedenini servis söylecektir.Umarım motorda sıkıntı yoktu. Dişlilerde filan sorun varsa ( zincir ) daha az masraf açacaktır.Umarum motorda arıza yoktur.

Zincir çıkmıştır tekeri ileri geri oynatıp elinle zinciri zorlayıp yerine oturtsaydın keşke, yolda kalmaktan iyidir.

Zincir kopup muhafazayla dişli arasına sıkışıp kitlemiş olabilir. Yada yüksek viteste motor stop ettiyse ondan ilerlemiyordur diyeceğim de onu denemişsinizdir.

sen yat kalk dua et ki düştüğün yerde akıp giden bir trafik yokmuş...geçmiş olsun

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
1. zincir atmış sıkışmış olabilir (inşallah)
2. daha önce bir innovada gördüğüm ön dişli mili kesmiş olabilir (allah korusun) bunun sebebi aşırı gergin zincir..
3. motor kilitlemiş olarilir. fakat boşa alınca tekerin dönmeye devam etmesi gerekir.

Arkadaşlar servis' e gittim zincir atmamış ve sıkışmamış arka mil kesmiş birşey olmuş kırılmış galiba ondan olmuş çok şükür bir virajda olmadi Allahıma Şükürler Olsun

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun. Bende de innova var, inşaallah böyle bir şey başıma gelmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar