ingilizcen

ingilizce ölsün istiyorum

• ı go yo go we go :)

Oy: 7 23.3%
  • eh işte çok güzel dinlerim

Oy: 4 13.3%
  • perfect .d

Oy: 19 63.3%

• Kullanılan toplam oy
    30
Dünya' da Amerika ve İngiltere dışında ülkeler de var, bilmiyorum farkında mısın. (şimdi buradan sonrasını iyi anlamanı temenni ediyorum: ) Alıntı yaptığın yazımda bahsettiğim üzere Fransa bunlardan biri. Benim kastettiğim tam olarak Fransa gibi yapabilmek. İngilizce' yi nüfusun çoğu biliyor. Ama kimse İngilizce konuşmuyor kendi sınırları içerisinde. Turistler İngilizce soru sorduklarında dahi Fransızca karşılık veriyorlar. Geçen sene Fransa Cumhurbaşkanı Birleşmiş Milletler toplantısını terketti, toplantı dili Fransızca olmadığı için. Bilmiyorum anlatabiliyor muyum.

Ben İngilizce kullanmak zorunluluğunun farkındayım. Ve buna "maalesef" diyerek tepki veriyorum.

arkadaş kusura bakma ama ben "Fransa konusunda " sana katılmıyorum.

avrupa' nın bir kaç ülkesine gitme şansım oldu. hala da gidip yeni kültürleri tanımaya çalışıyorum.. Ama Fransa' nın ingilizce ye yaklaştığı kadar düşmanca ve anlamsızca yaklaşan bir ülke daha görmedim. Turist olarak gittiğin zaman, yanında Fransız bir arkadaşın yoksa sıçtın. Ne polisi konuşur, ne taksicisi, ne bilet satanı, ne yayası. Bizzat başıma geldiği için bu kadar net yazıyorum. Allahtan arkadaşımla buluştum da daha sonra o beni kurtardı ingilizce konuşmayan - kasti olarak konuşmayan- kendini bişey sanan tiplerden..Kusura bakma ama bu ülkenin kültürünü korumayla savunulacak bişey değil. bu tamamıyla fransızların kendini beğenmişliklerinden kaynaklanan bir şey.. hollandaya geçiyorsun, insanlar anadili gibi ingilizce konuşuyor.. peki hollandanın kültürü mü azaldı böyle cevap verdi diye, ya da asimile mi oldu? geçmişine mi müdahale ettiler.. hayır..

Yazdiklarim silinmis sansimi zorlamicam.

Cem Toygar a katiliyorum.

Ayrica Fransa nin turist e ihtiyaci yok adamlarda para var bizden ilerdeler yasam sartlari olsun genel olsun ondeler.

Isteyen konusmasin ogrenmesin kafanizi gomup yasamak ne size nede bu ulkeye biseyler kazandirmaz ben ingilizce ogrendim yanina en az 1 dil daha eklicem bi gun bakarsin bende birilerine Turkce ogretirim.

Super Moderator
Nooldu? Okuyamadın mı?.... İngiliz dili edebiyatımı yapalım illaki... :p:p:p
Okulda ne öğrenmişsek o.. Öööle yurt dışı eğitimmiş, kursmuş yok bizde..Tamamen kendi tarzan çabalarımızla öğrendiklerimiz... :cat::cat:

Arkadaşım sen neden benim her yazdığıma muhalefet oluyorsun?... Bi de çakma izmirli olcan789......:queen::queen::queen::queen::queen:
(espri şimdi doğaçlama geldi... :queen::queen:)

Uzun soluklu yurtdışı eğitimi boşverin de, bir haftasonu gezi tadında kaçın bari buralara:p, gezelim görelim, öğrenelim:p (İngilizce'yi, başka bir şey değil...:cherry:)

Doğaçlama espri olmamış ama::arrow::, o cümlede ipucu var bak; sen İzmir'de olup ben olamadığımdan, çekemiyor, bulaşıyor olabilirim...:p

avrupa' nın bir kaç ülkesine gitme şansım oldu. hala da gidip yeni kültürleri tanımaya çalışıyorum.. Ama Fransa' nın ingilizce ye yaklaştığı kadar düşmanca ve anlamsızca yaklaşan bir ülke daha görmedim. Turist olarak gittiğin zaman, yanında Fransız bir arkadaşın yoksa sıçtın. Ne polisi konuşur, ne taksicisi, ne bilet satanı, ne yayası. Bizzat başıma geldiği için bu kadar net yazıyorum. Allahtan arkadaşımla buluştum da daha sonra o beni kurtardı ingilizce konuşmayan - kasti olarak konuşmayan- kendini bişey sanan tiplerden..Kusura bakma ama bu ülkenin kültürünü korumayla savunulacak bişey değil. bu tamamıyla fransızların kendini beğenmişliklerinden kaynaklanan bir şey.. hollandaya geçiyorsun, insanlar anadili gibi ingilizce konuşuyor.. peki hollandanın kültürü mü azaldı böyle cevap verdi diye, ya da asimile mi oldu? geçmişine mi müdahale ettiler.. hayır..

Silinen yazımda şunu özetlemiştim:

Adamların yaptıkları iyi bir şey değil, biliyorum. Ama adamlarda bunu yapabilecek güç var, çünkü ekonomik olarak çok güçlüler.

Bunu biz maalesef yapamıyoruz. Çünkü okonomimiz çok zayıf. Hala astık kestik edebiyatıyla dış politika yürütüyoruz. Sayısal olarak elimizde hiçbir güç yok. Fransa' nın yaptığını yapalım demiyorum, yapabilecek güçümüz yok diyorum.

Teşekkürler yorumunuz için.

:cat:katılmamak münkün değil.
ben istanbulda bir kanada otelinde çalışıyorm.fransızlar gelince ingilizce bilenler ss konuşuyolar bilmeyenler hök hök çabalıyorlar.
fransa hariç hangi ülkeye gidersen git taksicisnden yoldan geçenine kadar süper ing. konuşuyor.kültürünü tanıtıyor rahatlıkla..
bizde 2-3 dil bilsek ne zararı olur

Son düzenleme:
Bir arkadasimiz muhendislerin zerre ingilizce bilmeden mezun oldugunu soylemis.Bu baglamda bende birsey eklemek istiyorum.
Gerek gorusmelerde gerek toplantilarda olsun siyasetcilerimizin diger ulke liderleriyle yada bakanlariyla gorusme aninda tercuman kullanmasi ne yalan soyleyeyim beni cok utandiriyor.
Gecenlerde Kemal Kilicdaroglunun Israilli bi elemanla gorusmesini izlemistim.Israilli bizim elemanla catir catir ingilizce konusurken bizimki tercumana konusuyordu mecburen.
Basbakanin da 1 minute klisesi unutulmaz tabi ki.
Cumhurbaskani olsun dis isleri bakani olsun o olsun yada bu olsun.Kac tanesi konusabiliyor bu ingilizceyi ? Ulkemizi yada dilimizi cok sevip korumak istediklerinden midir bu durum ? -Hic sanmiyorum.
Hani egitimsizlik mi , umursamazlik mi gercekten bilmiyorum ama televizyonda falan bu olayla karsilasinca gercekten bi garip hissediyorum.Utanir gibi, ezilmis gibi..Ama koskoca bi basbakanin cumhurbaskaninin yada herhangi bir bakanin durumu bu olmamali.Gerci ingilizceye gelene kadar iclerinde duzgun turkceye sahip olanlari da cok az.Bu da baska bir uzucu boyutu .

Hosunuza gitsin gitmesin bu dil evrensellesti artik.Evet dunyada ingiltere ve amerikadan baska ulkeler de var ama malesef o ulkelerde ingilizce anlasmak mumkun.Cikan oyunlar programlar yazilimlar elektronik aletler.. Hepsinin uzerinde bu dil.Bence bu durumu reddetmek zaten epeyce geri olan ulkemizi daha geriye itecektir.

Başbakan olsam, İngilizce bildiğim halde tercüman kullanırdım, ne söyleyeceğimi düşünüp strateji oluşturmaya vaktim kalırdı :) Cumhurbaşkanı İngilizce biliyor bu arada.

Peki onun bildigi hani bildigimiz ingilizce mi ? :p
Googlede tayyip ve ingilizce seklinde arattigimda cok komik sonuclar cikti ortaya :p

Hatırlanacağı gibi, geçen yıl Davos'ta Kasımpaşa aksanıyla yaptığı "van minut" şovundan sonra Başbakanın İngilizcesi tartışma konusu olmuştu. İngilizce iki kelimeyi bir araya getiremediği için Fatih Terim'den ders alması bile önerilen Başbakan meğer rol kesiyormuş.

Kuzey Afrika gezisi sırasında "How are you?" diyerek hatırını soran Arap gazeteciye, "Thank you. Siz how are you?" diyen, verdiği iftar yemeğinde kendisini ülkesine davet eden bir büyükelçiye "Next year inşallah" diye karşılık veren, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband'in "Fenerbahçe nasıl?" sorusunu "Bath, bath!" şeklinde cevaplayan, Berlusconi'ye hayır diyen İtalyanlara "Olmadı, Berlusconi my friend!" sözleriyle karşı çıkan, sıkıştığı yerde beden diline başvuran Başbakan aslında numara yapıyormuş.

Başbakanımız meğer ne mütevazı ne yüce gönüllüymüş. İngilizce bilmeyenler kendilerini eksik hissetmesinler diye İngilizce konuşmuyormuş; sadece tercüman istihdam edebilmek için İngilizce bilmiyor numarası yapıyormuş da haberimiz yokmuş.

Neden mi? Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi anasayfasında yer alan özgeçmişi şu cümle ile son buluyor: "İngilizce bilen Erdoğan, evli ve 4 çocuk babasıdır."

Gözüme takıldı paylaşmak istedim

http://www.gnoxis.com/recep-tayyip-erdogan-ve-ingilizce-37627.html

Yazicam yazicam ama ban yerim simdi ondan korkuyorum.:mrgreen:

Basbakanimiz Turkce yi bitirdi Ingilizcesi eksik kaldi.:pr:

Ingilizce konusmak somurulmek degil bu zihniyeti atsin insallar kafasindan.

Mr ve Mrs Brown yüzünden kisiligimin bozulmasina yol açmis glabal dildir.
Unit One
The first lesson
der demez, bir yerlere giderdi bu aile.:)
Hop go to the cinema
hop go to the seaside

Biz ancak dere kenarina piknik yapmaya gidebildigimiz için, sahil boylarinda gezen bu aileye acaip gicik olmustum.:)

-Büyüyünce ne olacan oglum?
-Mr Brown olacam,aktiviteden aktiviteye kosacam.:mrgreen:

sözlük yazarı gibi konuşmuşssun :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar