Guzel ulkemiz hala bu yuzden geride.
Birinden birsey ogrenebilmek icin once o kisinin senden iyi oldugunu kabul etmelisin.
Artik 1 Turk dunya ya bedel, Turkuz herseyi yapariz aslaniz kocuz ayaklari gecti.
Bilim ve ilim kimdeyse o onde, yetismek icin ogrenmek gerek.
Adamlar Turkce ogrenip sana ogretcek halleri yok sen ingilizce yi ogrenip gidip ogreniceksin bilimi.
Hala Osmanli gibi dusunup hareket etmek sonumuzun Osmanli gibi olmasi disinda bi ise yaramaz.
Her sözümü olduğu gibi bunuda tersinden anlamışsın. Neyse.
Türkiye' nin hangi konuda hangi seviyede olduğunun, kimlerden neler öğrenmemiz gerektiğinin bu ülkede benimle birlikte bir çok kişi farkında.
Bir Türk dünyaya bedelmiymiş. Vay canına kulağımda olsun bu söz. İngilizce kullanmamakta direttiğim zamanlarda karşımdakine söylerim. O da Türkçe konuşur paşa paşa.
Dünya' da Amerika ve İngiltere dışında ülkeler de var, bilmiyorum farkında mısın. (şimdi buradan sonrasını iyi anlamanı temenni ediyorum: ) Alıntı yaptığın yazımda bahsettiğim üzere Fransa bunlardan biri. Benim kastettiğim tam olarak Fransa gibi yapabilmek. İngilizce' yi nüfusun çoğu biliyor. Ama kimse İngilizce konuşmuyor kendi sınırları içerisinde. Turistler İngilizce soru sorduklarında dahi Fransızca karşılık veriyorlar. Geçen sene Fransa Cumhurbaşkanı Birleşmiş Milletler toplantısını terketti, toplantı dili Fransızca olmadığı için. Bilmiyorum anlatabiliyor muyum.
Ben İngilizce kullanmak zorunluluğunun farkındayım. Ve buna "maalesef" diyerek tepki veriyorum.
Sen önce ülkenle ve ülkende yaşayanlarla barış, ondan sonra oradan buraya dil uzat. Biz Türkiye Cumhuriyeti' nin çocuklarıyız, ama; Osmanlı' nın torunlarıyız.
Atatürk' ün bir sözünü sana hatırlatmak isterim: "Geçmişini unutan, geleceğine yön veremez"
Nerden geldiğimizi unutmuyoruz. Unutmamalıyız, unutmamalıyız ki; o zaman sonumuz olan hataları tekrar yapmayalım. Ve tabi yumurtadan çıkıp kabumuğumuzu beğenmediğimiz sürece güzel ülkem senin ve benim aramdaki iletişim eksikliğinden ve birbirimizi anlamamamız yüzünden yaşadığımız bu anlaşmazlıkları daha uzun yıllar yaşayacak.