ingilizcen

ingilizce ölsün istiyorum

• ı go yo go we go :)

Oy: 7 23.3%
  • eh işte çok güzel dinlerim

Oy: 4 13.3%
  • perfect .d

Oy: 19 63.3%

• Kullanılan toplam oy
    30
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
nasıldır?
iyi, kötü. Orta şeker? Ben bi türlü sevemedim bu lisanı cok hızlı yahu :)

Güzel ülkemizin dışında, dünyadaki başka hiçbir ülkenin çocukları yabancı bir ülkenin dil dersi yüzünden sınıfta kalmaz, okulunu uzatmaz.

İngilizceyi zerre kadar sevmem. Kullanırım orası ayrı. Ama zerre sevmem. Global dilmiş, peehhh empoze dili demeye kimsenin dili varmıyor. Fransa gibi (çoğu zaman cola dememek için le cola diyerek komik duruma düşselerde) dilimize her platformda sahip çıksak görürüm ben o zaman global dili.

Ağızlarını burunlarını yamultup, dilleri uyuşmuş gibi konuşan Amerikan amcalar işin içine girmemiş olsaydı, İngilizce'yi (British English) daha çok sevecektim :)

Super Moderator
Güzel ülkemizin dışında, dünyadaki başka hiçbir ülkenin çocukları yabancı bir ülkenin dil dersi yüzünden sınıfta kalmaz, okulunu uzatmaz.

İngilizceyi zerre kadar sevmem. Kullanırım orası ayrı. Ama zerre sevmem. Global dilmiş, peehhh empoze dili demeye kimsenin dili varmıyor. Fransa gibi (çoğu zaman cola dememek için le cola diyerek komik duruma düşselerde) dilimize her platformda sahip çıksak görürüm ben o zaman global dili.

İngilizcem iyidir deyip kısa keseyim, şurada dikkatimi çeken bir noktaya dokunayım. O "le cola" Bimce olmuş biraz, Fransızca değil:p. Fransızlar "Coca" derler sadece; ama onun dışında dillerine bu denli sahip çıkmaları gerçekten saygı duyulasıdır.

Bunun dışında konunun geneline de yorumum şudur ki; forumda Türkçe'yi katleden binlerce insan görüyoruz, önce ana dilimizi düzeltelim de, İngilizce'yi sonra düşünürüz zaten...

evet olcan138 arkadaşımıza katılıyorum
güzel Türkçemizi doğru bir şekilde yazalım söyleyelim ondan sonra ingilizceye başlarız
ayrıca anadolu lisesi mezunu biri olarak hocalarımız hep şunu öğütlemiştir;
ingilizceyi iyi öğrenebilmek için Türkçenizin iyi olması gerekiyor
hep Türkçe derslerimize bakardı notlarımız iyi mi değil mi diye
ilk önce Türkçemizi öğrenelim
hem ingilizce dünya dili ister bunu kabul edin ister kabul etmeyin
yurtdışında bir okula ilk önce ingilizceniz olduğu için gidebilirsiniz
yoksa sadece Türkçe bilmekle yurtdışında hiçbir okula kabul edilmezsiniz
ayrıca gelişmiş ülkelerdeki başarılı ve eğitimli insanların çoğu kendi anadillerinin yanı sıra en az 2 dil daha bilmekteler
ama şu da var Türkçe de dünya dili olma yolunda adımları var, belki ufak adımlar olsa da hemen olmaz 20-30 sene sonra ancak Türkçe dili de yaygınlaşıyor Türk okulları sayesinde

saygılar

Son düzenleme:
Dil gerekli. Ben ilkokulda sağolsun hir hocam vardı hatırlamıyorum adını. Soruları önceki ders söylerdi bir sonraki derste sınav olurdum. Ölelikle 5 le geçerdim. Ama lisede çok çektim. 2 almak hatta 1 almak için yırtınıyorum.. Hoca da çabamı görüp sağolsun sözlüyle accık teşvik ediyor..

Olcan'a katılıyorum. Önce doğru düzgün Türkçe yazmayı öğrenelim ki neyi koruyacağımızı bilelim.

Ingilizceyi artik lisan olarak gormek malesef yanlis. Ben universiteyi ve yuksek lisansimi yurt disinda yaptim zaten bu dili bilmemek gibi bir sansim dahi yok. Hos su anda 4 lisani rahatlikla konusuyorum.

Ama Ingilizce artik lisan olmaktan cikti. Bu aldiginiz yapistirici kutusunun talimatindan , motosiklet surus tekniklerini gosteren videonun anlatiminda, kullandiginiz Windows programinin tum yaziliminda olan bir lisan.

Artik lisan degil bir haberlesme bicimi ingilizce. Bilmemeniz yada ogrenmemeniz gunumuz teknolojisinden mahrum kalmaniza sebep veriyor.

Ne yazikki Turkiyede muhendisler , mimarlar akedemisyen statusunde mezun oluyorlar ama zerra kadar ingilizce bilmiyorlar.

Turkceyi savunmak dogru, her kitle bayragina ve diline sahip cikacak

Ama ingilizce artik bu dunyanin evrensel lisani. Biz yinede sansliyiz. Ataturk bize latin harflerini ogretti. Elin cinlisi , arabi ne yapsin. Adamlarin gozunde dusununbir latin harflerini ve soldan saga yazma tekniklerini.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Mr ve Mrs Brown yüzünden kisiligimin bozulmasina yol açmis glabal dildir.
Unit One
The first lesson
der demez, bir yerlere giderdi bu aile.:)
Hop go to the cinema
hop go to the seaside

Biz ancak dere kenarina piknik yapmaya gidebildigimiz için, sahil boylarinda gezen bu aileye acaip gicik olmustum.:)

-Büyüyünce ne olacan oglum?
-Mr Brown olacam,aktiviteden aktiviteye kosacam.:mrgreen:

Yahu bir de Arthur ve Marry'mi ne vardı.
Ne yapıyorlar acaba, baya yaşlanmışlardır :)
Gidip ellerini öpmek lazım, çok emekleri geçti bize :mrgreen:

Guzel ulkemiz hala bu yuzden geride.

Birinden birsey ogrenebilmek icin once o kisinin senden iyi oldugunu kabul etmelisin.

Artik 1 Turk dunya ya bedel, Turkuz herseyi yapariz aslaniz kocuz ayaklari gecti.

Bilim ve ilim kimdeyse o onde, yetismek icin ogrenmek gerek.
Adamlar Turkce ogrenip sana ogretcek halleri yok sen ingilizce yi ogrenip gidip ogreniceksin bilimi.

Hala Osmanli gibi dusunup hareket etmek sonumuzun Osmanli gibi olmasi disinda bi ise yaramaz.

''fill in the blanks ''
'with the correct words'
......

Good Luck :)

ilk ingilizce sınavımda, kağıdın sonunda "good luck" görünce rahatlamıştım demek herkes sallıyor diye. temel sağlam yani :cat:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Azmı çektik PART 2 READİNG den......:queen::queen:

Guzel ulkemiz hala bu yuzden geride.

Birinden birsey ogrenebilmek icin once o kisinin senden iyi oldugunu kabul etmelisin.

Artik 1 Turk dunya ya bedel, Turkuz herseyi yapariz aslaniz kocuz ayaklari gecti.

Bilim ve ilim kimdeyse o onde, yetismek icin ogrenmek gerek.
Adamlar Turkce ogrenip sana ogretcek halleri yok sen ingilizce yi ogrenip gidip ogreniceksin bilimi.

Hala Osmanli gibi dusunup hareket etmek sonumuzun Osmanli gibi olmasi disinda bi ise yaramaz.

Her sözümü olduğu gibi bunuda tersinden anlamışsın. Neyse.

Türkiye' nin hangi konuda hangi seviyede olduğunun, kimlerden neler öğrenmemiz gerektiğinin bu ülkede benimle birlikte bir çok kişi farkında.

Bir Türk dünyaya bedelmiymiş. Vay canına kulağımda olsun bu söz. İngilizce kullanmamakta direttiğim zamanlarda karşımdakine söylerim. O da Türkçe konuşur paşa paşa.

Dünya' da Amerika ve İngiltere dışında ülkeler de var, bilmiyorum farkında mısın. (şimdi buradan sonrasını iyi anlamanı temenni ediyorum: ) Alıntı yaptığın yazımda bahsettiğim üzere Fransa bunlardan biri. Benim kastettiğim tam olarak Fransa gibi yapabilmek. İngilizce' yi nüfusun çoğu biliyor. Ama kimse İngilizce konuşmuyor kendi sınırları içerisinde. Turistler İngilizce soru sorduklarında dahi Fransızca karşılık veriyorlar. Geçen sene Fransa Cumhurbaşkanı Birleşmiş Milletler toplantısını terketti, toplantı dili Fransızca olmadığı için. Bilmiyorum anlatabiliyor muyum.

Ben İngilizce kullanmak zorunluluğunun farkındayım. Ve buna "maalesef" diyerek tepki veriyorum.

Sen önce ülkenle ve ülkende yaşayanlarla barış, ondan sonra oradan buraya dil uzat. Biz Türkiye Cumhuriyeti' nin çocuklarıyız, ama; Osmanlı' nın torunlarıyız.

Atatürk' ün bir sözünü sana hatırlatmak isterim: "Geçmişini unutan, geleceğine yön veremez"

Nerden geldiğimizi unutmuyoruz. Unutmamalıyız, unutmamalıyız ki; o zaman sonumuz olan hataları tekrar yapmayalım. Ve tabi yumurtadan çıkıp kabumuğumuzu beğenmediğimiz sürece güzel ülkem senin ve benim aramdaki iletişim eksikliğinden ve birbirimizi anlamamamız yüzünden yaşadığımız bu anlaşmazlıkları daha uzun yıllar yaşayacak.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Çok çekmemişsin herhalde, Reading'i hala büyük "İ" ile yazdığına göre..:p

Nooldu? Okuyamadın mı?.... İngiliz dili edebiyatımı yapalım illaki... :p:p:p
Okulda ne öğrenmişsek o.. Öööle yurt dışı eğitimmiş, kursmuş yok bizde..Tamamen kendi tarzan çabalarımızla öğrendiklerimiz... :cat::cat:

Arkadaşım sen neden benim her yazdığıma muhalefet oluyorsun?... Bi de çakma izmirli olcan789......:queen::queen::queen::queen::queen:
(espri şimdi doğaçlama geldi... :queen::queen:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar