Dünya' da Amerika ve İngiltere dışında ülkeler de var, bilmiyorum farkında mısın. (şimdi buradan sonrasını iyi anlamanı temenni ediyorum: ) Alıntı yaptığın yazımda bahsettiğim üzere Fransa bunlardan biri. Benim kastettiğim tam olarak Fransa gibi yapabilmek. İngilizce' yi nüfusun çoğu biliyor. Ama kimse İngilizce konuşmuyor kendi sınırları içerisinde. Turistler İngilizce soru sorduklarında dahi Fransızca karşılık veriyorlar. Geçen sene Fransa Cumhurbaşkanı Birleşmiş Milletler toplantısını terketti, toplantı dili Fransızca olmadığı için. Bilmiyorum anlatabiliyor muyum.
Ben İngilizce kullanmak zorunluluğunun farkındayım. Ve buna "maalesef" diyerek tepki veriyorum.
arkadaş kusura bakma ama ben "Fransa konusunda " sana katılmıyorum.
avrupa' nın bir kaç ülkesine gitme şansım oldu. hala da gidip yeni kültürleri tanımaya çalışıyorum.. Ama Fransa' nın ingilizce ye yaklaştığı kadar düşmanca ve anlamsızca yaklaşan bir ülke daha görmedim. Turist olarak gittiğin zaman, yanında Fransız bir arkadaşın yoksa sıçtın. Ne polisi konuşur, ne taksicisi, ne bilet satanı, ne yayası. Bizzat başıma geldiği için bu kadar net yazıyorum. Allahtan arkadaşımla buluştum da daha sonra o beni kurtardı ingilizce konuşmayan - kasti olarak konuşmayan- kendini bişey sanan tiplerden..Kusura bakma ama bu ülkenin kültürünü korumayla savunulacak bişey değil. bu tamamıyla fransızların kendini beğenmişliklerinden kaynaklanan bir şey.. hollandaya geçiyorsun, insanlar anadili gibi ingilizce konuşuyor.. peki hollandanın kültürü mü azaldı böyle cevap verdi diye, ya da asimile mi oldu? geçmişine mi müdahale ettiler.. hayır..