İngilizce artçı ne demek?

İngilizce artçı ne demek? bilen biri vardır umarım motosikletteki bu terimi.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Pillion (artçı)
Ya da back passenger(arka yolcu)

İngilizcede artçının direkt karşılığı yok. Genelde yolcu kelimesi kullanılıyor. Yani "passenger" veya "rear passenger" (arka yolcu).

Pillion ise kelime olarak atlardaki eyerin arka kısmı demek. Motosiklet terminolojisinde "pillion seat" arka sele veya artçı selesi demek. Pek çok yerde "rear seat" veya "passenger seat" olarak da görürsünüz.

Pillion passenger diye bir kullanım ile çok karşılaşılmasa da sürücü kurslarında filan kullanılabiliyor zaman zaman.

Motosikleti
Honda CBF 250
Ön tarafa yolcu alamayacağına göre ... rear kelimesi gereksiz gibi duruyor.. passenger de geç :)

Konuşulan muhabbete göre değişir bu eğer özellikle arkada oturanın özelliklerinden veya neler yapacağından yine belki bir motosikletliye bahsediliyorsa sadece pillion diye kullanılabilir ( bunu motorcular anlar ) Aynı türkçede kullanılan artçı gibi. Motosikletle ilgilisi alakası olmayan bir ingiliz pillion kelimesinden birşey anlamayabilir. Genel olarak normal muhabbetlerde arkanızda oturandan passenger olarak bahsedilir. Motosiklette passengerın arkada oturan olduğunu ilgili ilgisiz herkes anlayabilir.

Son düzenleme:
ben yurtdışında hep passanger dedim .. backe gerek bile yok birebir sohbette zaten kullandığın araba değilki arka koltuğa 3 kişi otursun.

Pillion kelimesini de böylece öğrenmiş olduk.

Baktım biraz kullanımına (yutupta, gugılda "motorcycle pillion" diye girip)

to carry a pillion: artçı taşımak
to take a pillion : artçı almak (Can you take me as a pillion? : Beni artçı olarak alır mısın?)

to be a pillion: artçı olmak
to ride pillion : artçı olarak binmek

pillion : artçı sele
pillion seat: artçı sele

Artçılı sürüşte, bu arada, 2 ayrı görüş var. Biri, artçının sürücüyle beraber birmiş gibi hareket etmesini öneriyor. Diğeri, hani neredeyse patates çuvalı gibi hareketsiz durmasını öneriyor. Esas olan, sürücünün, artçının ne yapacağını biliyor olması; viraja birlikte mi yatacak, yoksa sabit mi duracak ... ağırlık transferi açısından oldukça önemli, diyorlar izlediğim bir iki videoda...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
"Pillion" İngiliz İngilizcesi galiba. Amerika'da bir defa bile kullanılışına şahit olmadım. Burada "bitch seat" diye geçiyor, argo olarak... :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar