Inazuma'dan Forza' ya geçmek

Merhaba arkadaşlar,

20 bin km Inazuma kullandıktan sonra scooter tarzı bir motosikletin ihtiyaçlarıma cevap vereceğini düşünüyorum. Önceliklerim otomatik vites, az rüzgar yemek, daha çok bagaj, ABS fren, sürücü ve artçı için amortisör ve sele konforu ve motosiklet dengesidir. Son sürat ve güç aramıyorum. Şehiriçi ve uzak olmayan şehir dışı gezilerde artçı ile beraber konfor öncelikli yol yapmak istiyorum.

Yeni Forza 250 ve yeni X-Max 250' i ihtiyaçlarımı karşılar mı diye de sormak isterim.

20 bin TL'nin biraz üstü bütçe ile bana uygun motorun forza 300'ün olduğunu düşünüyorum. Motoru test etme şansım olmadı. Inazuma'dan forza 300 geçsem üzülür müyüm? Bu iki motoru kullanmış olanlar ve fikir yazacak herkese teşekkürler.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Bence üzülürsün.

Daha önce neden almadım diye :)

x mas al forzaya girme ikinci elini düşünüyorsan.. xas bildiğin cumhuriyet altını gibi ikinci ele koy değerinde anında satarsın.. forza sıfır alırsan ikinci elde üzebilir..

Bence inazumanın dengesine alıştıktan sonra tabureye oturur gibi scooter kullanmak hoşuna gitmeyebilir. Scooter değil de çantalı bir v-strom 250 öneririm ben.

İnazuma'dan forza300 'e geçen arkadaşım şu an forza'sını satıyor.
İstersen atayım özelden numarasını, istediğini sor. Belki motoru bile alırsın :))

Amortisör hariç Forza beklentilerini fazlası ile karşılayacaktır. İnazuma'dan daha hızlı ve atak olacaksın, bagajın olacak ve daha az rüzgar yiyeceksin fakat he çukura girdiğinde ... maalesef hissedeceksin ... küçük tekerlek ve dandik amortisör birleşimi ...

Forza xmas den her daim çok daha iyi ama ikinci el dedinmi bu işin alması varsa satmasıda var o zaman xmas derim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
xmax tercih et forza ince abi arkadan gelen araç pisiklet gibin görüyor kalıplı motor hep daha iyidir hem araçlar saygı gösteriyor

X max düşünmüyorum. Sert bir motor olduğu söyleniyor. Satmak değil kullanmak önceliğimdir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:19 ----------

İnazuma'dan forza300 'e geçen arkadaşım şu an forza'sını satıyor.
İstersen atayım özelden numarasını, istediğini sor. Belki motoru bile alırsın :))

Özelden numarayı gönderirsen çok iyi olur :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:20 ----------

Amortisör X-max kadar sert midir? Inazuma'nın en sevdiğim özellikleri toto dostu amortisörler ve dengesi.

yazdığın iki scooter'ide kullandım,inazumadan sonra çok pişman olursun.Çok arayacağın şeyler:denge,yol tutuş,tork,amörtisör ve sele rahatlığı.Ben olsam inazumayı bunlara hayatta değişmem.

2019 olmak şartıyla forza yerine xmax ı tercih etmek lazım. xmax yeni modelde konforu arttırmış. forza ise kalas gibi kalıyor.

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
rüzgarsız sürüş ve scooterda büyük koltuk rahatlığı istiyorsanız mutlu olursunuz,

aksiyon slalom makas ani hızlanma ani durma gibi işler scooterda pek olmuyor sakin mülayim sürüş ile keyf sürecekseniz hiç düşünmeden maxi scooter a geçin.

motor alırken kronik problemleri ve kullanıcıların birebir yorumlarına bakın derim.

parça fiyatları kronik arızaları varmı basit rutin bakım masraflarınıda göz ardı etmeyin derim.

Forza da sele alcak oldugu icin hem sksik trafikte rahat edersin hem artci aldiginda rahat edersin.

Ayaklari yere koymak daha rahat olur x max a gore.

Sehirici vites otomatik oldugundan rahat olur bagajda var fakat cok kasisli ve cukuru bol yollarda biraz sıkıntı cekebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar