...
Benim motor ise sanki basketbol topuna vuruyorum. Yok böyle sertlik.
Bugün motorun yağını değişeceğim.
2 adet 450sr, biri benimki 3200km 5100 yağ. Diğeri arkadaşımın 1600km putoline ntech pro r+ yağ.
Benim zincirimin gerilmesi de lazım.
Ama böyle bir fark olamaz. Arkadaşın motorunda resmen yapay zeka var vitesi atacağımı hissediyor yok böyle yumuşaklık.
Benim motor ise sanki basketbol topuna vuruyorum. Yok böyle sertlik.
Bugün motorun yağını değişeceğim.
Sym Wolf kullanırken bir ara yağ olarak 5100 kullanıyordum. Bizim yağ değişim aralıklarımız 3000'de birdi ve ilk 1500-2000 km arası 5100 çok iyi bir yağken nedense bu aralıktan sonra yağın huyu suyu değişiyor ve vites değiştirirken dal kırıyor gibi çat çut uğraşıyordum. 5100'e mok atmak istemem ama benim o motora iyi gelmiyordu. Bence siz de farklı bir yağ kullanın ve bir kaç bin km deneyimleyin eğer düzelirse sorununuz yağdandır, düzelmiyorsa farklı yerlere bakmak gerek. Bir de debriyaj telinizin ayarı da çok önemli, o da vites geçişlerinde sıkıntı yaratabiliyor.
Bu bir tık gerginlik belki gerekenden fazla olup siz motosiklete bindiğinizde zinciri fazla gerip şanzımanı şıkıştırdığı için sert geçişlere sebebiyet veriyor olabilir, zincirinizi 2 cm civarı hareket edecek şekilde gererseniz optimum ayarı tutturmuş olursunuz ve bu sayede şanzımanın daha sağlıklı çalışmasına izin verirsiniz.
Motosiklet şanzımanları sıralı denilen senkromençsiz viteslere sahip , bu tip sanzımanlarda vites değişimi hızlı yapılmalı , vites levyesine kararlı bir şekilde basılmalı yada çekilmeli , motorunuzun vites geçişleri bir gün yumuşak diğer gün sert ise bu sizin o günkü ruh halinizden , konsantrasyonunuzdan ve hatta giydiğiniz ayakkabı yada bottan kaynaklanabilir , bir çok defa kampta vs terlikle , spor ayakkabı ile bir iki kilometre ilerdeki markete gittim , sert bota alışan ayağıma vitesler bir garip gelmistir , sizdede böyle bir şey olabilir..
2015 Nc750x var bende, aynı sizdeki gibi. Motor sıcak,soguk,ılık hiç belli olmuyor nezaman ne yapacağı,bazen sogukken pamuk gibiyken bazen taş gibi sert oluyor veya sıcakken.. devir yakalamaya çalışmakta nafile.. motul7100 yağ kullanıyorum şuan.
Nc750x özelinde benim buldugum formül vites feçişlerini cok yavas yapmak daha sorunsuz oluyor hızlı vites geçişlerini sevmiyor. Konuya gelecek cevapları bende merak ediyorum.