impex japan hakkında bilgi

Katılım
7 Eyl 2020
Mesajlar
12
Merhaba arkadaşlar. 1995 model Honda xl 600v transalp motorum için eksantrik mili eksantrik çekici alacağım. Türkiye'de bulamadım. ilk başta megazip sitesinden alacaktım. Herkesin övdüğü bir site. Fakat orada 500 dolara gelen ürünler impex japan sitesinde 340 dolara geliyor. Google yorumlardan kötü yorum atan olmamış. Hiç o siteden alışveriş yapan oldu mu ? olduysa bize nasıl bir süreçten geçtiğini anlatırsa sevinirim. Birde gümrük vergisi ne kadar çıkar onunda bilgisini paylaşan olursa çok iyi olur.
 
Katılım
7 Eyl 2020
Mesajlar
12
Konuyu hortlatayım. Ben alışverişimi yaptım ve hiçbir sıkıntı çıkmadı. Güvenilir ve orijinal parçalar.
 
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
1,532
Motosikleti
XV250 - FZ6
webike sitesine de bir bakın isterseniz, posta ücreti daha uygun gibi.

https://www.webike.com.tr/
 
Katılım
7 Eyl 2020
Mesajlar
12
Ben zam gelmeden önce almıştım uyguna geliyordu. Şimdi %30 oldu. Bi tık daha pahalı tabi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:03 ----------

İmpex japan da fiyatlar daha düşüktü o zamanlar. Tabi şuan ne durumda iki site fiyatları bilmiyorum. İmpex japanda gayet uygun fiyata gönderiyordu.
 
Katılım
26 May 2013
Mesajlar
34
Ben zam gelmeden önce almıştım uyguna geliyordu. Şimdi %30 oldu. Bi tık daha pahalı tabi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:03 ----------

İmpex japan da fiyatlar daha düşüktü o zamanlar. Tabi şuan ne durumda iki site fiyatları bilmiyorum. İmpex japanda gayet uygun fiyata gönderiyordu.

Olay keşke %30 ile sınırlı olsa yine makul kabul edilip alınabilir. Yine 2 tekerlerden biri olan bisiklet parçalarını aldığım bir kaç yurt dışı sitesi yeni gelen kanun ile birlikte ülkeye gönderimi bile kapattı durum o derece. 250$ kadar bir alışverişi olan bir abimin ürünü gümrüğe takıldı. Yeni düzenlemedeki üst limiti geçtiği için dışarıdan kedisi gümrük müşaviri tutması gerekti, sonrasında AB ülkesi olduğu için %18 vergi, ekstra bir kaç vergi müşavirin parası derken üzerine ödediği vergi bir 200 dolar kadar daha tuttu. Yani ciddi bir parça ve yurt içinde bulmak imkansız ise hiç uğraşıp sıkıntıya girmeye değmez.
Bir farklı örneği oyun konsolu üzerinden açıklamışlar önceki mevzuat ile 1000dolarlık bir ürün vergi dahil 1250dolar olurken, yeni kanun ile 1700dolar oluyor diyordu. Kaldı ki bu bedel bireysel kullanıcı değil direk ithalatçı için.

Sizin adınıza sevindirici durum, motorunuza kazasız belasız binmeniz dileğiyle.
 
Katılım
7 Eyl 2020
Mesajlar
12
Maalesef belirli fiyat ve kg üstü %18 vergiden daha fazlasını alıyorlar. Ben ondan dolayı parçları ayrı sipariş verdim. Kargo parası daha uyguna geldi.
 
Katılım
8 Eyl 2016
Mesajlar
2,484
Bazen ülkeye gelen parça için TS den uygunluk belgesi istiyorlar.Onu çıkarmak zaten imkansız.Bizim arkadaş HOTAS pc için stick aldı.Burnundan getirdiler.
Bu son düzenleme ile 150€ üzeri iyice moka sardı.

Muadili yada yurtiçi üretici olsa neyse.
 
Katılım
7 Eyl 2020
Mesajlar
12
Geçen sene iyi ki almışım herşeyini. Burada ikinci el fiyatına oradan sıfır aldım herşeyi. İnşallah sıkıntısız bir şekilde kullanırım. Depo lazım almaya korkuyorum. Burada 5 bin istedikleri depo 1100 tl Yunanistan'da. Normalde %18 vergi ve kargosu ile 1900 civarına geliyor ama farklı birşeyler uygularlar diye almıyorum.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst