Yazıp yazmamayı çok düşündüm inanın içinizi bunaltmak için yazmıyorum. Konu bir anda işin güzel kısmına odaklanmış, bazı şeyleri hatırlatmalıyım.
Zor durumlarda motorun hakimiyetini kazanmadan trafiğe çıkmamanızı öneririm. Güvenli bir yerde egzersizler yapın. mesela 5-6 objenin arasından geçerek ama parkuru kolaylayınca objelerin aralarını kısalta kısalta. olabildiğince yavaş ve düz sürüp dengenizi geliştirebilirsiniz. Mutlaka tam koruma kullanın motoru, yavaş egzersizlerde de mutlaka en azından bot ve dizlik giyin ki motor yana düşerse size bişi olmasın-zaten bot olunca ayak daha güçleniyor(burkulmuyor) motor da kolay düşmüyor. Çizme türü botlar daha güvenlidir alırken aklınızda bulunsun. Giysi konusuna değinmişken, kaskınız mutlaka kafanıza uymalı. mezurayla kafa çevresi ölçülüp kask ona göre alınmalı. Yoksa boyun kırar.
Fren egzersizleri de çok önemli, yine güvenli trafik dışı bir yerde fren egzersizi yapın ve mutlaka fren için fazladan mesafe bırakın ki biyere toslamayın.
Sürmeyi yeterince kavrayınca da hızlı bir yolda sakın ola düzensiz hareket etmeyin fren yapınca arkadan biri çarpabilir veya yol bir anda dönemeçle bitebilir. Sakin kullanın, kullandığınız aleti herkes sizin gibi düzgün kullanmayacak, bir farkınız olsun. O zaman ailenizi ben güvenli kullanıyorum diye ikna ederken gerçekçi olmuş olursunuz ve vicdanınız da rahat olur. Bütün olasılıkları kafanızda kurun ona göre kullanın, yola en uygun hızda gidin, ne daha hızlı ne daha yavaş. Mesela yokuş çıkıyorsunuzdur önünüzü görmeden, bir anda yokuş bitince duran bir kamyon denk gelebilir. daha da önemlisi tecrübenize uygun bir yolda gidin bir anda işi çözdüm diye hızlı bir otobana çıkmayın. Avrupada değiliz, yollar arabaya göre yapılıyor sanırım ve araba daha rahat viraj aldığından sizin ekstra dikkat etmeniz gerekiyor virajlara. Tabela 50 der viraj 30luktur tabelayı dinlemeyin

2 saniye aralık bırakma kuralına mutlaka uyun gerekirse 3saniyeye çıkarın. Eğer önünüzdeki aracın geçtiği yerden siz 88-89 dedikten sonra geçiyorsanız arada 2 sn. vardır, diyemeden geçtiyseniz aralık bırakın.
250liği ne kadar sürdünüz bilmiyorum ama tecrübe açısından eksiğiniz olduğu hep aklınızda olsun. Büyük motora alışmak ufaktan daha çok vakit alabiliyor. Tecrübe ve teknik bilmek bazen hayat kurtarabiliyor, örnek vermek gerekirse bursa-istanbul otobanında sol şeritte ters bir logar kapağı yolun ortasındaydı. Hızım da 110du, refleksle kıvırma tekniğini yaptım, bir anda oldu bitti ben nebiçim şey atlattım dedim. Kesin atladığım bişiler vardır, yanlış yönlendirmek de istemem üstatlar bişiler yazın bir can daha gitmesin çok zor oluyor üzülüyor insan sonra.