Ilk yaris sezonum.

Resmi olarak ilk yaris sezonumu tamamladim. 8 yarislik sezonu,en son 2 yarisa katilamamama ragmen ,6.sirada bitirdim.
Ekimde yapilacak olan buyuk finallere(Grand National Finals) a katilmaya hak kazandim. Finaller oturdugum sehir olan Atlanta da kosulacak. Cok tecrubeli oldugum bir yer degil ve cok da hizli bir pist. (600 CC lik bir motosiklet 275 km ye kadar cikiyor pistteki duzlukte)

Assagidaki puan siralamasi, C superbike Novice in altinda adimi bulabilirsiniz..

http://www.wera.com/results/2004/nfpts.html

burak bıze bu yarıslar hakkında bılgı verır mısın? nasıl katılınır , sponsor var mı ,
bu arada baska ısın var mı yoksa bu ısten mı para kazanıyorsun. kendı motorunla mısın , klasmanlar nasıl oluyor. cevap verırsen sevınırım

iyi dilekleriniz icin cok tesekkurler arkadaslar.
Casper,
Yarislara katilman icin ilk once lisans alman gerekiyor. Lisans alman icinde katilman gerekn ,yaristigin organizasyonun kabul ettigi belli okullar var. Bunlarin birine katilip basariyla bitirdikten sonra yarislara basliyabiliyorsun. Ilk yaristigin haftasonu sana gecici bir numara veriyorlar (provisional number) ayni sekilde ikinci haftasonunda da. Ilk iki haftasonunu da kazasiz belasiz bitirirsen yaris lisansi almaya hak kazaniyorsun ve hersey basliyor. Hayir benim sponsorum yok, bu isi amator olarak yapiyorum ve baska bir isim var. Bu sezon 8 yarislik olan sezonda sadece 3 yarisa katilabildim ve bunlarda da iyi dereceler elde ettim.
Amacim onumuzdeki sezona cok sIkI hazirlanip sampiyon bitirmek. Su an butun pistlerde liderin 1-2 sn. arkasinda derecelerim var. Kullandigim motosiklet benim.

Klasmanlara gelince, herturlu motorla yarisabileceginiz klasman var ben 600 cc klasmaninda yarisiyorum. En kalabalik olan klasman tabii ki 600 luk.

Oktay and DD ,dilekleriniz icin cok tesekkurler.
Motosikletimin uzerinde Turk bayragi var. Insanlara hangi ulkenin bayragi oldugunu ve Turk oldugumu soyledigimde inanilmaz sasiriyorlar. Onumuzdeki sene allah kismet ederse Kiyafetimin uzerine de bayragimizi koymak istiyorum. Amacim 2 sene icerisinde AMA seviyesinde yarisabilmek...
2276resize_of_r6_race_002.jpg

Helal sana tebrikler. Peki kendi motorunla yarışmak zor olmuyor mu? Yani herkes mi kendi motoru ile yarışıyor? İstersen sana Skull buradan www.motosiklet.net çıkartması göndersin onu da eklersin motorun üzerine :mrgreen:
TEbrikler başarılarının devamını dileriz.

murrat' Alıntı:
Helal sana tebrikler. Peki kendi motorunla yarışmak zor olmuyor mu? Yani herkes mi kendi motoru ile yarışıyor? İstersen sana Skull buradan www.motosiklet.net çıkartması göndersin onu da eklersin motorun üzerine :mrgreen:
TEbrikler başarılarının devamını dileriz.

tekrar cok tesekkurler arkadaslar,
ewet tabi,kendi motorunla yarismak dezavantaj. Yani kaza yapinca herseyini kendin alip tamir etmek zorunda kaliyorsun. Burada 1 saatlik iscilik ucreti $70, onun icin motorda problem oldugunda, elimden geldigi kadar ben tamir ediyorum. Bu arada herkez kendi motoruyla yarisiyor.

Sen orada latinlere takıl. Hem tamir işlerini hallettirirsin ucuza hem de tango falan öğrenirsin kızlardan fena mı?

Şaka bir yana sende şu grenajın yanında bulunan takoz lastik mi? Ben de taktıriim mi diye düşünüyorum da. Lastiklerin düşünce yerde kayarken hızını azaltmayı engellediğini duydum ne dersin?

Light' Alıntı:
Sen orada latinlere takıl. Hem tamir işlerini hallettirirsin ucuza hem de tango falan öğrenirsin kızlardan fena mı?

Şaka bir yana sende şu grenajın yanında bulunan takoz lastik mi? Ben de taktıriim mi diye düşünüyorum da. Lastiklerin düşünce yerde kayarken hızını azaltmayı engellediğini duydum ne dersin?

:)

Grenajin yaninda bulunan parca (frame slider) plastikden yapilma birsey. Motorla dustugunde eger sadece motor yana yatip kayarsa cok ise yariyor. Ama eger motor kayip mesela pistten disari cikarsa bu seferde motorun zemine takilip takla atmasina sebep oluyor. Takacagin maddenin zeminde kayacak ve eriyecek(hizi azaltir) ozelliklere sahip olmasina dikkat et. Yada bunu internetten 50-55 dolar civari ismarlayabilirsin...

www.inturace.com

Daha çok grenajı korumak için. Komik bir olay:
Ben grenajı korumak için taktığım ilk gün veletin biri motoru devirdi. Alternatör kapağı epey çıkık olduğu için kurtarmamış. Alternatör kapağını çatlatmış ve yağ akmaya başlamış. Çocuğu oracıkta katledebilirdim :pl:
Önceden oynama diye uyardığım bir velet çünkü :pl:
Neyse takoz taktır tabi. :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar