Bende motoruma yeni yağ koydurdum, ikinci el motor alıp serviste bakımını yaptırdım daha doğrusu.
İlkin sizin gibi yağ konusunda çok araştırma yaptım, Motul mu olsun zinciri neyle temizliycem neyle yağlıycam, motor yağını ne alıcam 15w50 mi 10w40 mı, o yağ nasıl bu yağ nasıl 15 gün o site senin bu site benim okuyup durdum yazılanları önerileri okudum (motosiklet.net sağolsun soru sormaya gerek kalmadı hiç)
sonunda motoru alıp servise gittim olay burada koptu Honda araba bölümünde çok yakın bir arkadaşım çalışıyor ustayla biraz sohbet ettik yukarıda yazdığım durumu anlattım Ustanın verdiği cevap

gören bilende 600 RR sürüyosun sanıcak hepi kökü CBF 150 motorun

marka çok farketmez Motor yağın sentetik olsun yeter (tabi 10w40 olsun diyede etiketledi)kendileri castrol kullanıyormuş, eğer yüksek motor gelirse aradaki fiyat farkı konusunda motorun sahibi ile konuşup onun isteğiyle farklı yağ ekliyorlarmış (motul).. Zincir için çok dert etme onu castrolle temizliyoruz bir daha sorun yaşamadık dedi.. Yani burada usta diyorki

motorun daha yüksek bir motor olsaydı evet kesinlikle Motul ama senin motoruna o yağa gerek yok castrol de aynı işi senin motorun için görecektir.(ben böyle anladım)
Bana da tuhaf geldi ilk başta sonuçta benim motorumun da yağa ihtiyacı var ve içinde metal dişliler vb var ve onların iyi yağlanması gerekli, zincirin düzgün temizlenmesi ve iyi yağlanması gerekli ki ömrü uzasın.. Bir süredir kullanıyorum ve sorun yaşamadım vites geçişleri felan oldukça iyi castrolle umarım uzun vadede sorun çıkartmaz başıma..
Birde bu yağ konularında dikkatli ol bence normal tamirhanelerde ucuza alıp pahalıya satma huyu var, özellikle forumda dahi henüz duyulmamış bir yağdan bahsediyorsun en dandik yağı alıp iyiymiş gibi satarlar.. Hiç bilmiyorsan bilindik markalardan şaşma. castrol Motul gibi..