- Konu Yazar
slm arkadaşlar. benim motorum cbf 150 2009 model. motoru çalıştırdığımda 2-3 dk rolantide bekletiyorum ısınana kadar. sonra kalkış yapmak için vitesi 1 e geçirirken birden kuvvetli bir takk sesi geliyor.bu sesle birlikte motor ileri atılmak istercesine ufak bir sarsılma gibi bişey de oluyo.debriyaj balataları yeni henüz 700 km falan olmuştur.ancak daha sonra ışıklarda kalkış yaparken bir daha bu ses olmuyor.yani motor ısındıktan sonra bu problem tamamen ortadan kayboluyor.sadece ilk kalkışta oluyo.motor stop ettikten sonra vitesi boştayken 1 e yada 2 ye geçiremiyorum.bir türlü geçmiyor.ama 3-4-5 e çok rahat geçiyor.ilk aklıma gelen debriyaj balatalarının bitmiş olabileceği.çünkü ilk vitesli motorum.bundan önce cub kullanıyordum.ilk başlarda biraz acemilikten olsa gerek kalkışlarda yarım debriyaj gibi kalkışlarlar yapıyordum. diğer yandan da balatalar bitik olsa debriyaj kolu en sona dayanmış olmazmı.benimki daha ortalarda.konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.hepinize teşekkür ederim.