ılk uzun yol deneyımım tavsiye

selam arkadaslar ılk uzun yol deneyımım olacak ıstanbuldan geliboluya gıdecegım nısanın basında kara kızım honda cbf 150 daha once uzun yol yapmıs ozellıkle gıdecegım guzergahı kullanmıs arkadaslardan tavsıyelerını beklıyorum tesekkur edrım

motorun bakımlı olsun, sadece yağ değişimin kast etmiyorum, ( gaz teli debriyaj teli bunları kontrol et/ ettir gerekiyorsa yağla)
* yanında lastik tamir tüpü / kiti mutlaka olsun

* gideceğin yolu yeni yaptılar gayet keyiflidir, malkara civarı biraz bozuk malkara keşan civarı radar ve uygulama oluyor genelde.

* mutlaka dolu depoyla git

*lastik havalarını kontrol et

* zincirin temizliğini yapıp mutlaka yağla

kolay bir yol çok dert edeceğin birşey yok. Gündüz git akşama kalma.Yaklaşık 1-1,5 saatte bir mola ver. Molalarında sıvı tüket.Motosiklet kullanırken kabettiğin sıvı ve mineralleri yerine koymak için maden suyu tavsiye edilir.
Genelde sağdan kamyon varsa orta şeritten git. Uzun yol şehir içinden daha kolaydır. Eğer tatil vs bi günde gideceksen yanında motorunda gerekli olan anahtar takımını, buji,lastik tamir kitini mutlaka bulundur.Diğer zamanlarda bir şekilde hallettirirsin sorunlarını.
Kazasız belasız yolculuklar. Hadi selametle

gecen yaz kesan'dan sonra korudag'i da indikten sonra, evrese'den gelibolu'ya kadar (yaklasik 30-35 km) yol calismalari yer yer devam ediyordu. saga cekip pes etmis siyah bir cbf 150'ye rastlamistim artcisi ile beraber... kamyonlardan rahatsiz oldugunu, dinlenmek icin durdugunu soyledi. su anda bitmistir diye tahmin ediyorum. heryerde var bu tarz problemler ama benim icin ozel bir destinasyon oldugundan, asinalik olsun diye yaziyorum.

tekirdag cikisi, malkara, kesan boyunca; dagdan indikten sonra da evrese, bolayir ve gelibolu girisinde akaryakit istasyonlari mevcut.

bizim yazlik var evrese-bolayir arasi, oradan biliyorum. ancak yan yollar tamamlanmadiysa gece gitmenizi tavsiye etmiyorum. cunku meshur bir kazam vardir, karsi yonden gelen yasli amca eski model bir arabasiyla, sitesine girmek isterken, sokak lambasi diye benim farlari dikkate alinca, peugeot 103'ume kafadan bu yolda girmisti :)

ben de mayis gibi dusunuyorum pcx ile, hic endiseli degilim rahat olun siz de :)

Tekirdağ merkez'e girerken bir sıkıntı vardı en son , yol çalışması ile ilgili , yaklaşık 1-2 km'lik , Keşan'a kadar rahattı , Korudağdan inerken evreşe'den önce yol çalışması başlıyor ve gelibolu'ya kadar devam ediyordu , oralarda hala bozuk satıh olma ihtimali kuvvetle muhtemel , mümkünse yolun bu kısmını gündüz, görüş alanın dar değilken kat et derim . Şimdiden iyi yolculuklar :)

zaten aksama kalmayacagım sabah erken yola cıkmayı planlıyorum karakızımın 1000 bakımını yaptırıp oyle cıkacagımumarım sorun cıkarmaz yolda bana pekı yanıma ne almalıyım bu arada cevap yazan arkadaslara tesekkur ederım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar