İlk Uzun Yol Deneyimim İstanbul - Edirne MT-25

Selamlar,

Motorsiklet ile ilk defa uzun yola çıktım. MT-25 2018 ABS ile gidişim rahat dönüşüm ise rüzgarlı oldu. Hiç motosikletten inmeden 160 km sürdüm. İstanbul'dan Edirne Keşana gittim.

Seçim zamanı olduğu için yollar boş ve güzeldi. Özellikle Keşanda köylerden geçerek Erikliye doğru giderken çok keyifle sürdüm. 1 gece orada kaldım ve ertesi gün oy vermek için geri döndüm.

Kaskım ve motosikletim de çok fazla sinek ölüsü var. Bu kadar fazla olacağını beklemiyordum.

Yakıt tüketimim dönerken biraz fazla yaktım yol çok boş olunca biraz top speed denemek istedim :)
Ortalama yakıt tüketimim 4.7- 5.5 litre arasında gösteriyordu. Dönüş yolunda ise gazı köklediğim için 7-8 litre arasında gösteriyordu.

Motosiklet de takip sisteminin bir raporunu koyuyorum. Bir de kaskımda ne kadar çok sinek ölüsü olduğunu göstermek istiyorum.

Screenshot-from-2023-05-16-22-41-48.png

Whats-App-Image-2023-05-15-at-10-05-09.jpg

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Keşan'a kadar gitmişken satır köfte yeseydiniz. Köfte yemediyseniz sayılmaz bu yol bir daha gidin. :)

Güzel gezi olmuş.

Her ay gitmeyi planlıyorum bir dahaki sefere köfteciye de uğrayacağım :D

Motora dönünce ilk uzun yolumu Balıkesir Ören'e yapmıştım. Dönüşte daha Susurluk'ta durduğumda kaskın üstü inanılmaz durumdaydı, öyle böyle değil.
Belki biliyorsundur, mola verdiğinde bi yaprak kağıt havluyu ıslatıp vizöre koyarsan, bir kaç dakika sonra sinek ölülerini yağ gibi alabilirsin. Elinle hafif bastırarak her yerine yapışsın tabi havlu, öyle ucundan bırakma. Seyahat bitince yine güzelce temizlemek iyidir ama yoldayken böyle temizlik çok pratik ve etkili oluyor.

Bir arkadaşım da yıllardır deri montun sol cebinde hafif nemli bir mikrofiber bez tutuyor, giderken siliyor :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar