ilk ucus, ilk dusus....

Merhaba arkadaslar.
Cumartesi arabama carptilar. Dunde motordan dustum :( :pr:
Sitede hep ilk dusuleri okurdun ve cok merak edirdim benimkisi nasil olucak, sakatlanmadan olacak mi diye, ilk dusus diye nihayet oldu. Henuz dusmeyen arkadaslar, sari sülonun dedigi gibi "hepinizin sonu boyle olacak" :queen:
Motorun akuyu sarj ettirmistim, dun (3 haftadir binmiyodum). Bide 2 saat ugrasip grenaji yeni takmistim (ruzgardan devrilmisti, catlaklari yapmistim), dedimki gezmeden eve gitmicem inat ettim, yagmur da basladi. Saat 18.00 falan hava karanlik. Ciktim en fazla 10 km yapip donucem. Tam su ilerden U yapip donuyum artik diyodum (sapanca tren istasyonu yolu gidis gelis yol, TIR da gecer kamyonda, otobuste), 2. vitesdeyim hiz 30~40 falan, frenleride bi kontrol ediyim pasi gitsin dedim, arka frene basmamla motorun yani benim yanima geldi, vıjjjjjjjjjjjjjjjtttt, (filim seriti akmaya basladi basrollerde ben) , direksiyon vs (araba mi len bu bu, yapacak bi halt yok) hebeleeeeeeeeeeeeeee, aneeeeeeeeeeeey !!!, ciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu gummmmmmmMMM, vijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjttttt iste bu son efekt supermen modu oldugum an (ama yerde):queen:, kollar eller ilerde yerde karsiya bakarak surukleniyorum, bayagi bi gittim. Motor beni azgin boga gibi ustunden firlatti, o kendi bulundugum seride, yeni tamir etip taktigim grenaj tarafina dustu….Suruklenmeler durdu, derin bi sessizlik, etraftan milletin bana dogru yaklasan sesleri…….........................................
yavas yavas ayaga kalktim, beynim kisa devre yapti bi 5 sn, nerdeyim kimim, hay a…., hsttt… nooldu lan. Millet basima toplandi, arabalardan indiler falan. Ben Adapazari sapanca yolunu kapatmis vaziyette malak malak etrafa baktim. Neyse sonra iyiyim dedim millete. Yolu acmak icin motoru 3 kisi kaldirdik, geri cekmeye calistim kenara almak icin hic kimildamiyo, debrijayda elim yine yok, bostada yine gitmiyo. Yana bi baktim, arka fren pedal bolgesi sizlere omur olmus katlanip takilmis biyere. Neyse onu cikardim hareket etti. Yagmur sagnaga cevirdi. Millete tesekkur ettim tama saolun siz gidin. Dedim. Bastim motor calismiyo. Anoooooyyyyyy. Zictim dedim. Bisklet diilki bu elimde goturuyum 175kg motor. Cok rica ettim motorumdan dedim ki “ben okuzluk ettim dustuk, sen etme ne olur calis sana cok iyi bakicam “, bide normal dua ettim……….

sonra bastim, calisti parka cektim.

Hasar:
- sag on sinyal,
- sag on ayna
- arka fren pedal bolgesi
- grenaj cizik icinde
- Ufak tefek bisiler daha olabilir gunduz gozuyle bakmadim.

Bendeki hasar,
- Gogsum ustune inis yaptigim icin biraz sizliyo ama turp gibiyim, mont kask bot vardi.
Artik tam motorcu oldum. Dusmeden olunmazmis derler :)

çok geçmiş olsun arkadaşım ya dün burda da yağmur vardı şeytan dürttü çık çık çık çık diye 4 defa ama ben has... len dedim zor kurtardım kendimi :mrgreen: sen iyisin ya ona şükür boşver motor hallolur en kötü kazamız böyle olsun inşallah :wiinkk:

geçmiş olsun dostum.allah hepimizi daha kötü kazalardan korusun..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şimdi motorcu olmuşssun :p

çok geçmiş olsun allah bir daha göstermesin

geçmişolsun arkadaşım iyiki birşey olmamış sana bana hiç nasip olmadı düz yolda düşmek :D ya arabaya girdim ya ormanda uctum ya karda yuvarlandım :p racer ın zor yanı olsa gerek teker kayması neyse cana gelicegine mala gelsin yaptırırsın gene =)

gecmis olsun kardesim.. Hep derler Highside bir surucunun basina gelebilecek en kotu seydir diye.. cok ucuz kurtarmissin o yagmurda motor da seninle beraber gelmemis iyiki.. motor hallolur, cok cok gecmis olsun, tek kazan bu olur insallah..

Eyvallah arkadaslar, cok saolun. Aksam eve gidince kendimi daha da korkuttum. Sacma sapan seyler dusundum . Ya arkamdan bir kamyon gelse ve dusunce ustumden gecseydi , yada kayarak karsi seride gecsem ve yine ustumden bi arac gecseydi gibi "daha kotusu" psikolojisine girmistim. Suan yerdeki supermen suruklenisi ve trafigi kapamis halde etrafa böm böm baktigim an aklima geldikce acaip gulesim gelio. Bu arada ayaga kalktigimda motor yaklasik 6~7 metre gerideydi. Motorunda suruklendigini dusunursek, bayagi suruklenmisim.
Hersey bi yana iyi bi ders oldu, daha daha daha da dikkatli olmak adina...

Bende dün yamurda cıktım il sürüşüm ilk motorumdu kazasız belasız geldim şükür sanda çok geçmiş olsun.

Eyvallah arkadaslar, cok saolun. Aksam eve gidince kendimi daha da korkuttum. Sacma sapan seyler dusundum . Ya arkamdan bir kamyon gelse ve dusunce ustumden gecseydi , yada kayarak karsi seride gecsem ve yine ustumden bi arac gecseydi gibi "daha kotusu" psikolojisine girmistim. Suan yerdeki supermen suruklenisi ve trafigi kapamis halde etrafa böm böm baktigim an aklima geldikce acaip gulesim gelio. Bu arada ayaga kalktigimda motor yaklasik 6~7 metre gerideydi. Motorunda suruklendigini dusunursek, bayagi suruklenmisim.
Hersey bi yana iyi bi ders oldu, daha daha daha da dikkatli olmak adina...

gün geçtikce tecrüben arttıkca böyle şeyler kötü anı olarak kalıyo :) bende en tecrübesiz halimle arabayla kafa kafaya çarpıştım adam şeridime girdi bi anda bende arkamdakiyle konuşuyodum bi kaç kırıkla atlattım ama ders oldu inşşallah en büyük kazan bu olur motor sakat valla düşmüyen bi tarafını kırmıyan yok

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:00 ----------

Bende dün yamurda cıktım il sürüşüm ilk motorumdu kazasız belasız geldim şükür sanda çok geçmiş olsun.

üyelik tarihin 2007 ve ilk motorun nası oluyo :)

wuuuuuwwwwww vijjjjjjjjjjjjjjjjjj pataküte çatçut diyosun yanii :p:p
ahh eski scooterim saolsun o sesleri bana çok duydurmuştu :mrgreen:
Geçmiş olsunn bir daha yaşamassın inş. o anları :)

gün geçtikce tecrüben arttıkca böyle şeyler kötü anı olarak kalıyo :) bende en tecrübesiz halimle arabayla kafa kafaya çarpıştım adam şeridime girdi bi anda bende arkamdakiyle konuşuyodum bi kaç kırıkla atlattım ama ders oldu inşşallah en büyük kazan bu olur motor sakat valla düşmüyen bi tarafını kırmıyan yok

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:00 ----------

üyelik tarihin 2007 ve ilk motorun nası oluyo :)

belki anca alabilmiştir motoru , üyelik tarihiyle ne alakası var bunun :) bi insan motor aldıgı anda motosiklet forumlarıyla ilgilenmeye başlayacak diye bir kaide yokki :)

Hayirli olsun. Aman cok dikkatli ol. Ben normalde asiri dikkatli kullanirdim. Ama bazen dikkatli kullanmak sacma hareketler yapmayacagin anlamina gelmiyormus. Sanirim unutulmamasi gereken tek bir soz var motorla ilgili "Şakasi yok"

Forumdan Uzaklaştırıldı
olayın nasıl olduğundan çok olay öncesini irdelemen gerekir
-uzun süre motor kullanmamak
-stresli veya yorgun olmak refleksleri yavaşlatır

olayın nasıl olduğundan çok olay öncesini irdelemen gerekir
-uzun süre motor kullanmamak
-stresli veya yorgun olmak refleksleri yavaşlatır

Haklisin, cunku inanilmaz inat ettim binicem bugun diye ve icimdeki ciliz ses hep bosver bu yagmur ve inatla binme diyodu. Bu isin psikolojik boyutu, uzun suredir binmemenin hantalligi da vardi. Icinizdeki sizi engellemek isteyen fakat siz o sese kulan vermedikce hicbir yaptirimi olmayan "o sese" kulak vermek lazim.

oy oy oyy.. geçmiş olsun.

kendi tecrübem geldi aklıma. 4 sene önce tartışarak ayrılıp geçenlerde tekrar tesadüfen karşılaştığım kız arkadaşım motoruma (bu çok güzel) dedi ve tam yarım saat sonra (bi taksici yüzünden) bende güzel bi yattım motorla.

olay taksim'de oldu. 60 saniyede bir polis geçiyordu ve ehliyetim yoktu. taksici kaçtı. 45 yaşlarında motosiklet tutkunu bir bey ve eşi (onları Allah gönderdi) geldi yanıma. kaldırmasını biliyormusun dedi? (bununda bir kuralı var, bilmeyen araştırsın) az çok biliyordum ama o panikle herşeyi unuttum. hayır bilmiyorum dedim. eşiyle beraber kaldırıp yol kenarına çektiler bende onları izledim :)

oy oy oyy.. geçmiş olsun.

kendi tecrübem geldi aklıma. 4 sene önce tartışarak ayrılıp geçenlerde tekrar tesadüfen karşılaştığım kız arkadaşım motoruma (bu çok güzel) dedi ve tam yarım saat sonra (bi taksici yüzünden) bende güzel bi yattım motorla.

olay taksim'de oldu. 60 saniyede bir polis geçiyordu ve ehliyetim yoktu. taksici kaçtı. 45 yaşlarında motosiklet tutkunu bir bey ve eşi (onları Allah gönderdi) geldi yanıma. kaldırmasını biliyormusun dedi? (bununda bir kuralı var, bilmeyen araştırsın) az çok biliyordum ama o panikle herşeyi unuttum. hayır bilmiyorum dedim. eşiyle beraber kaldırıp yol kenarına çektiler bende onları izledim :)

işte motorun varsa anlatıcak cok olayın oluyo :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar