İlk motosiklet ve fiyat karmaşası. Acemiye bir akıl verin..

Selam arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım, hem forum olarak hem de motor hayatı olarak. İlk iş ehliyet diyip tuttuk kurs yolunu ve mart-nisan gibi elimde olacak kısmetse ehliyet. Daha önceden herhangi bir motosiklet tecrübem yok bu yüzden o zamana kadar iyi bir yerde ders te almak istiyorum - ki bu konuda da yardım istiyorum, ankarada iyi bir kurs bilen varsa yardımcı olsun lütfen- ayrıca ekipmanları da tamamlarım yavaş yavaş. Ama ehliyeti aldıktan sonra hem acemiliği atmak hem de zaten gezmek istediğimden yaza doğru bir motosiklet almak istiyorum. İşte işin sıkıntılı kısmı burada başlıyor sevgili arkadaşlar;

Öğrenciyim ve kendi biriktirebileceğim parayla almak niyetindeyim. Malumunuz bütçe çok kısıtlı olacak (max. 1500 TL nakit) :pale:

Amacım bunu bir başlangıç motoru olarak kabul ederek 2 yıl kadar bir süre biçmek, ama üzmeden üzülmeden. Hız yapayım, tek teker filan takılayım gibi hiç bir düşüncem yok. Genellikle şehir içi ayda yılda bir de 300-400 km. lik uzun yola çıkma gibi planım olacak bu 2 yıllık süreçte. Vereceğiniz fikirleri buna göre verirseniz sevinirim.

Kendi çapımda araştırmalar yaptım ve şu şekilde bir sonuca vardım:

En iyi seçenek Ybr 125 gibi. Ve evet benim isteyeceğim de bu olurdu. Yaptığım fiyat araştırmasına göre de temiz bir 2. eli için 2750-3000 TL civarı para gerekecek.

Diğer seçeneğim ise; internetten okuduğum yorumlarla, Mondial 125 MH Drift.
2011 model sıfır fiyatı 2750 TL.

Bazı arkadaşlar burada bu motosikleti enine boyuna incelemiş ayrıca;
http://www.motosiklet.net/forum/mot...ift-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi.html

Normalde kıyas yapılmayacak bir karşılaştırma gibi sanki ama durum şu; benim için 3000 tl nakit para vermek imkansıza yakın bir zorlukta görünüyor Ybr için. Belki de çok daha uzun bir süre ertelemem gerekecek ikinci el Ybr almak istiyorsam. Fakat Mondial sıfır ve bayiden olacağı için güzel ödeme planları var. Örneğin 1500 TL nakit verip üstünü taksit yaptırmak gibi.

Akıl istediğim nokta şu; ödemesi ve elde etmesi daha kolay görünen, sıfır, 2 yıl garantili (gerçi garanti bir motorda ne kadar mühim bilmiyorum), Çin malı bir Mondial mi?
Yoksa çok daha uzun bir zaman bekleyerek alabileceğim 2. el bir Ybr mi daha mantıklı olur?

Dediğim amaçlar doğrultusunda beni üzmeden en az 2 yıl süreyle tüm acemiliğimi bağışlayacak seçim hangisi olur? Tecrübeli arkadaşlar bu uzun mesajı okuma zahmetinde bulunup yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler :)

herkes boş ver çinliyi 2. el japon al diye tavsiye verecek.ama mondial son zamanlarda iyi motorlar getirmeye başladı sanki.bende honda cbf 150 alacaktım ama vazgeçtim.mondial 150 mc alacağım.japondu çindi önyargıyla yaklaşma.yedek parçası servisi hepsini değerlendir.kendin için en uygun kararı yine sen vereceksin hangi motorla mutlu olacaksan onu al sonra pişmanlık yaşama.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Senin ilacın Sym Xs 125.:)

cevap yazan herkese teşekkürler.

hocam ilk defa duydum bu motoru? Açıkçası Mondial i alternatif olarak düşünme sebebim de servis ağlarının yaygın olduğunu duymamdı. Bu motorla ilgili bilgim yok nedir + sı - si?
Öncelikle hoşgeldin, kullanıcı sayfaları bunlar. Seramik silindirli problemsiz makinedir 11Hp. Ybr 125 aratmaz.3100 nakite alabilirsin.Taksit de yapıyordu bir bayisi:wiinkk:
http://www.cakircamotor.com/?Lang=TR&SyfNmb=1
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/67141-sym-xs125k.html

Son düzenleme:
bu düşünceler yalnız senın için gecerli değil kardeşim hepımızde bazı problemler maddi olarak var ben epey bır zamandır araştırma yapıyorum sıfır ve ıkıncı elde motosıklet fıyatlarında artış var marka motosıkletlerın yanına yanışılmıyor amacımız belli işe gıdıp gelmek arada bır ufak gezıler yapmak ve aynı zamanda ucuz malıyet ile karşılaşıp daha az benzın yaksın dıyebılmek ama gel gelelım örnek verelim hayat onda dediğimiz zaman 100 cc motosıklete sıfırına 4250 ıkıncı eline 3000 cıvarı motosıklet bulmak mümkün peki karşılaştırmayı marka ile değil bütcemızle yapacağımıza göre bır sıfır çinli 100 cc motosıklete 2000 tl ye sahıp olmak mümkün şimdi bazı arkadaşlar tamırcıden cıkamazsın dıyecekler bende yok canım dıyeceğim evet o kadar da değil düzgün kullanılırsa bence problem yok çünki 4 yıldır sorunsuz kullandığım çinlinin yanına bir çinli daha aldım gayette memnunum sana da kısaca tavsıye kuba motor sıtesıne bır bakabılırsın ve bırıktıreceğin paraya hiç peşinsiz ufak taksıtlerle hemen sahıp olabılırsın şu an kampanyalar var yaza kadar borcu bıle yarılamış olursun

bu düşünceler yalnız senın için gecerli değil kardeşim hepımızde bazı problemler maddi olarak var ben epey bır zamandır araştırma yapıyorum sıfır ve ıkıncı elde motosıklet fıyatlarında artış var marka motosıkletlerın yanına yanışılmıyor amacımız belli işe gıdıp gelmek arada bır ufak gezıler yapmak ve aynı zamanda ucuz malıyet ile karşılaşıp daha az benzın yaksın dıyebılmek ama gel gelelım örnek verelim hayat onda dediğimiz zaman 100 cc motosıklete sıfırına 4250 ıkıncı eline 3000 cıvarı motosıklet bulmak mümkün peki karşılaştırmayı marka ile değil bütcemızle yapacağımıza göre bır sıfır çinli 100 cc motosıklete 2000 tl ye sahıp olmak mümkün şimdi bazı arkadaşlar tamırcıden cıkamazsın dıyecekler bende yok canım dıyeceğim evet o kadar da değil düzgün kullanılırsa bence problem yok çünki 4 yıldır sorunsuz kullandığım çinlinin yanına bir çinli daha aldım gayette memnunum sana da kısaca tavsıye kuba motor sıtesıne bır bakabılırsın ve bırıktıreceğin paraya hiç peşinsiz ufak taksıtlerle hemen sahıp olabılırsın şu an kampanyalar var yaza kadar borcu bıle yarılamış olursun
Hayırlı olsun Abi:rendeer: Kuba mı aldın ben de düşünüyorum Str 250'yi gelecek mi mail attık bekliyorum.:silent:

Mersin İl Temsilcisi
hemen hemen hepimiz aynı yollardan geçtik.
sana tavsiyelerim şu yönde olacak.

- acemi olduğun için düşme-kalkma-kaza vs riskin biraz daha yüksek.
-vites vs kullanmayı da öğreneceksin

demek ki sıfır motor alınca biraz hırpalayacaksın.
çünkü ben sıfır almıştım, bir dünya da aksesuar vs almıştım ve satarken yine 2. el olarak sattım. oldukça zara ettim.

bence,

mondialin yarı otomatik vitesli 99cc veya 110 cc cup modellerine ya da mondialin 125cc cg modellerine bak. 2. elleri 800-900 tl civarında. kalan parayı iyi bir koruma ekipmanına ayır. daha sonra durumun düzeldikçe bir ybr filan alıp zamanla büyütürsün. hem az yakar, hem parçası ucuzdur. pek tasvip etmesemde, ileriki zamanda 180cc lik bir piston gömlek vs bindirip( 150-200tl ) yine kullanabilirsin.

o kadar uzun zaman dayanamam deme. 5 yaşımdan beri motorun üstündeyim, 600cc 4 silindirli bir japona 35 yaşımdan sonra düğün altınlarını satarak binebildim. önemli olan alınterindir.

dediğim gibi önce ayağını yerden kes, sarf malzeme masrafını kısıp para biriktirmeye devam et. sabır en önemli olan şeydir bu sevdada :)

allah sabır versin...

Hayırlı olsun Abi:rendeer: Kuba mı aldın ben de düşünüyorum Str 250'yi gelecek mi mail attık bekliyorum.:silent:

teşekkür ederım .str 250 geleceği kesın ama yakından bakmak lazım fuarda ıyıce incelemek lazım görünüşte güzel ve söylentıde fıyatı uygun ama bekleyıp göreceğiz bakalım hem sonra ben ufakta olsa kuba markasını şu an test edıyorum 500 km oldu sorun yok amaca hizmet mahıyetınde fena değil bence yenı başlayacaklar kullanabılır günlük trafık içersınde kullanılabılır :rendeer:ama bana öyle gelıyorki gelecek sezon bır cok kişinin altında görecek gıbıyız kubanın modellerını

teşekkür ederım .str 250 geleceği kesın ama yakından bakmak lazım fuarda ıyıce incelemek lazım görünüşte güzel ve söylentıde fıyatı uygun ama bekleyıp göreceğiz bakalım hem sonra ben ufakta olsa kuba markasını şu an test edıyorum 500 km oldu sorun yok amaca hizmet mahıyetınde fena değil bence yenı başlayacaklar kullanabılır günlük trafık içersınde kullanılabılır :rendeer:ama bana öyle gelıyorki gelecek sezon bır cok kişinin altında görecek gıbıyız kubanın modellerını

Fuara kadar sabredelim o zaman:) bilgilendirme için teşekkürler.

İkinci el CBF 150 al. 3000 civarına bulursun. bulduğun motorun sahibine söylersin www.sanalpazar.com dan get ilanı açtırır. %5 komisyon alıyorlar. Böylece motorun 3160 TL'ye gelmiş olur. Bu eşkilde yaparsan 12 taksitte ödeme imkanın olur. Ayda 260 TL gibi bişey ödersin.

sym hepsinden dayanıklıdır. bunu unutma. ybr ve cbf cin montajlıyken sym taivan

İkinci el CBF 150 al. 3000 civarına bulursun. bulduğun motorun sahibine söylersin www.sanalpazar.com dan get ilanı açtırır. %5 komisyon alıyorlar. Böylece motorun 3160 TL'ye gelmiş olur. Bu eşkilde yaparsan 12 taksitte ödeme imkanın olur. Ayda 260 TL gibi bişey ödersin.

hocam sanalpazara baktım ama araç kategorisinde sadece yedek parça ve aksesuar görünüyo. ordan olmuyorsa bile dediğiniz get olayı sahibinden den de yapılabilir sanırım?

hocam sanalpazara baktım ama araç kategorisinde sadece yedek parça ve aksesuar görünüyo. ordan olmuyorsa bile dediğiniz get olayı sahibinden den de yapılabilir sanırım?

sahibindende motosiklet olarak get açtıramazsın. ama şu yapılabilir mesela araç bedeli belirlenir get olarak kolpa bir elektronik ilan açılır aynı bedelden. bu şekilde satın alınabilir.

ama ben bunun yerine tanıdık bir magazadan kredi kartına taksitlendirmeyi öneririm. ödenecek bedel daha az olabilir.

bahsettiğiniz sitelerde GET ile kredi kartına vadelerde çok yüksek vade farkları alıyorlar. onun yerine bir bayiye gidip almak daha ucuza gelir.

Nacizhane fikrim: Sen zaten mantik olarak dogruyu kendin bulmussun. Bende ayni senin gibi karar verdim. 3000TL ye 4 yasinda bi CBF yada YBR almaktansa 2011 model Mondila almanin daha mantikli olacagina karar verdim. Mondialin yeni serileri kesinlikle cok iyi. Eskiden cinli üretimler hakikatten kötüydü, tamam iclerinde iyi olanlarida vardi ama bu seferkiler hakikatten farkli. Bunlari Mondial 150MC topigi altinda 40kere anlattim zaten burada tekrarlamak istemiyorum. Merak eden varsa okur resimlere de bakabilir. Ben max. 3000TL ye kadar motosiklet arayisi icindeydim. YBRnin 125lik olmasi ve kücük boyutlari sebebiyle elemistim zaten. Hyosung RT125 de hos bir motordu ama parca fiyatlari ve kücük bir ilcede olmam sebebiyle vazgectim. CBF en mantikli karar olarak gelmisti bana cünkü kronik sorunlarina ragmen peynir ekmek gibi satan bir motor. Ama yenisi 4150TL iken 4 yasindaki motora 3000TL nakit vermek isime gelmedi. O yüzden 150MC yi 950TL nakit verip 200TLx10taksitle aldim. 45gündür kullaniyorum. Bir cok kisa gezilere katildim. Güc-hiz meraklilari icin söylüyorum, 150MC ile YBR ve CBF150 yi geciyorum. YBR yi rahat CBF i 5-6saniye sürede geciyorum. Kullanicinin benimle denk olmasi durumlarda.
Senin secimine gelecek olursak MH drift kesinlikle cok güzel bir motor. YBR'den de CBF den de 150MC yada 150MR den de kat ve kat daha yakisikli bir motor. 135cclik hacmiyle ve 13beygirlik gücüylede yabana atilir cinsten degil. Mondial servislerinin her ilcede bulunmasi ve parca fiyatlarinin uygunlugu büyük bir + benim icin. Sende yeni bir sürücü olarak böyle seylere dikkat etmen gerekir.
MH güclü motoruyle bazi hatalari telafi edecek kadar hos görülü bir motor.
Özetle ben senin yerine olsam sifir MH alir bir kisim parayida kiyafetlere ayirirdim. Yinede karar senin.

merhaba ben yeni üye selam herkese. atiturhan bey mc topiğe yazdım uğrayan yokmu yav. bende mc alıyorum karar verdim kuryeler almaya başlamışsa var bi hikmet.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar