İlk motosiklet tercihi

Motosikleti
Moto Guzzi Mandello Aviazione Navale 2023
Öncelikle herkese merhaba;
Aranıza yeni katıldım.Şu ana kadar 20-30 km scooter bir o kadar da vitesli motosiklet kullanmışlığım var. Motosikleti olan birkaç arkadaşım var ve bana da virüs bulaştı diyebilirim.
Öncelikle 41 yaşında akıllı uslu bir adamım adrenalini severim ama hayatımı tehlikeye atacak macera aramam. Başka hobilerim de var. Ancak yaşadığım yer itibarı ile ve konumum nedeni ile (yaş, iş, çoluk-çocuk vs.) sürdürülebilir bir hobi istiyorum. Örneğin 7-8 yıllık tüplü dalış hobim artık denize uzak bir yerde yaşadığım ve konfor imkanı olmadığı için yapamıyorum. Bu nedenle iklim, coğrafya olarak Gaziantep' te motosiklete binmenin uygun bir hobi olacağını düşünüyorum.
Motosiklete başlama amacım "sürat yaparım, adrenalin tavan yapar" değil. Kesinlikle hayatta kalmak istiyorum.
Boy: 175 cm
Ağırlık:85 kg
İdealim: Tecrübe edinince Enduro veya Cruiser
Bütçe: İlk aşamada 10- En fazla 15.000 TL

Yukarıda amacımı ve nedenlerini anlatmaya çalıştım. Ehliyetim yok ancak bunu halledecek kadar süreceğimi düşünüyorum. Ayrıca uygun zamanda Honda veya Yamaha' da eğitim de almayı düşünüyorum. Sormak istediğim motosiklet seçimim hangisi olmalı.
1- KTM Duke 200
2- GW 250 İnazuma
3- MT - 125 bunlar ilgimi çekenler
4- YBR veya CBF 150
5- Honda, Yamaha, Kawasaki' den herhangibirinin 150 cc Kros modeli
6- Bajaj Pulsar, TVS gibi alternatifleri ise son planda düşünüyorum.

Bu arada önemli bir soru da ikinci el mi yoksa sıfır mı almamı tavsiye edersiniz? Ben iyi bir sıfır motor alıp daha sonra ikinci olarak kalmasını da istiyorum.
Ayrıca araba, işe gidip gelme, benzin vs. gibi şeyleri göz ardı edebiliriz. Çok şükür şu anda bunlar sorun değil.Ancak forumda son zamanların hararetli tartışma konusu Duke 200 alıp ikinci elini sıfırdan pahalıya satmaya da çalışmak istemiyorum.

Bunlar tamamen cahilliğim nedeni ile yazdığım şeylerdir. Sadece bilmeden bu önemli mevzuya balıklama dalmak istemiyorum. Herkese saygılar...

Bütçeniz varsa MT-125 veya KTM Duke 200 öneririm. MT125'i kendim kullanıyorum diye gönül rahatlığıyla öneriyorum, biraz taraflı da olabilirim Japonlar konusunda çünkü kafam rahat, fakat malzeme kalitesiydi, servisiydi, zaten üzerine oturunca anlayacaksınızdır.

http://www.youtube.com/watch?v=T2Dtk-8msxU

Bence hepsi güzel motosikletler. Bunlardan biriyle yanlış yola girilmiş olmaz. O muydu bu muydu seçimine çok zaman harcamadan bir an önce bir eğitim alıp iki tekerin üstüne çıkmak gerek. Honda iki günlük bir eğitim sunduğu için diğerlerinden bence bir adım önde. Madem İstanbul'a gidilecek, kalınacak o zaman gittiyken en yoğun eğitimi alıp dönmek en güzeli. Hem eğitim esnasında CBF150'leri güzel bulursan CBF150 ile yoluna devam edersin. Bu az gidiyormuş az daha güçlüsünü isterim dersen de 200 Duke veya Inazuma filan.

bütçe iyiymiş ilk motor olacağından 125 lik çinli derim (düşmesi kalk ması var 5000 tl ve üstü alınan bir motoru hırpalamamak lazım ) 1000 1200 lira civarı alınır 3000 4000 km tecrübeden sonra istediğin 250 lik le devam edilir bence

Dusmeyeceksin kalkmayacaksin hocam :) dusmeyi unut...

Akli basinda uzun yillar arac kullanmis trafigi okuyabilen biri icin once ama en once egitim aldiktan sonra bence abs li 200 luk duke ile basla , bende 40 yasinda yeni basladim 95 kg yim 125 lik yetmiyor, eher 17 yasinda ilk baslayan biri olsaydin 100 luk cup bile derdim ama durumun biraz farkli 125 ligi egitim ile pas gecebilecegini dusunuyorum keza agirliginda motoru ciddi sekilde etkileyecek...

direk o paraları 0 motora harcamayın motorunuzdan önce sağlam ekipmanlar edinin sonra kalan bütçe ile motorunuzu alın
bana kalırsa ilk öğrenim bir motor olacağı içim acemilik sürecini atlatmanız açısından 0 km deilde 2 el ucuz bir motosiklet tercih edin bunun arkadaslarında dediği gibi allahda göstermesin ama düşme kalkma olayı olursa içiniz acımaz daha dün almıştım ya demezsiniz baktınız acemiliğiniz geçti zaten ozaman 0 km kuvvetli bir motosiklet alacaksınız

Valla hocam çok güzel açıklamışsın, çok güzel sormuşsun, sırf o yüzden cevap veresim geldi ama daha tecrübesiz olduğum için yanlış yönlendirmek istemem :D

İnazuma ağırbaşlı ve çok konforlu bir motor. Ulaşım amaçlı kullanmak isteseydiniz kesinlikle inazuma'yı tercih edin derdim. Ama hobi amaçlı motor denince benim aklıma nedense, haftasonları kendinizi dağa taşa vurmak gibi bir şeyler yani croos veya enduro geldi. Listenizdeki 5. sıra yani. Klx 250, crf 250 gibi modellere bir bakın isterseniz.

Motosikleti
Öncelikle cevaplarınız için herkese teşekkürler...
Bu konuda öğrenecek o kadar çok şey var ki. Ayrıca herkesin bir zevki ve becerisi. İnşallah doğru karar verebilirim.
Şu andan itibaren eğitim konusuna ağırlık vermeyi isterdim. Ancak zaman olarak İstanbul' a gidip 2 gün eğitim alma sıkıntım var. Bir yerinden başlasam ve bir süre sonra gidip bu eğitimleri almaya başlasam nasıl olur?

Yapacak birsey yoksa yerel motosiklet kurslarina ehliyet icin kayit olacaksin orada ek ders isteyeceksin ..

Öncelikle cevaplarınız için herkese teşekkürler...
Bu konuda öğrenecek o kadar çok şey var ki. Ayrıca herkesin bir zevki ve becerisi. İnşallah doğru karar verebilirim.
Şu andan itibaren eğitim konusuna ağırlık vermeyi isterdim. Ancak zaman olarak İstanbul' a gidip 2 gün eğitim alma sıkıntım var. Bir yerinden başlasam ve bir süre sonra gidip bu eğitimleri almaya başlasam nasıl olur?

Bence eğitim almadan motorun üzerinde direkt zıplamayın, bir şekilde şartları zorlayıp eğitim almak çok faydalı olacaktır. İlla ki İstanbul'da olması gerekmiyor fakat bu işi bilen, yani öğretmeyi bilen birinin rehberliği alın. Motor teknik işidir derler, yanlış tekniklere alışırsanız yanlışa devam edersiniz. Motorun üzerinde 20 sene geçirmek bile yanlış tekniği yanlış olmaktan kurtarmaz, keza iki teker doğası gereği hatayı kolay affetmeyen bir alet. Bu yüzden motordan önce ekipman tamamlayın denir. Siz de güvenli yolu seçin, sonra pişman olunmasın derim ben naçizane.

Öncelikle hoşgeldin.

Rica ediyorum başlangıç motoru olarak 11-12 beygir makinanın üzerine çıkmayın ve bu makina ile en az 10.000 hatta 15.000 km yapın. Üstü farklı makinalardır. Biraz daha yetkinlik ister.

Saygılar.

Eğitime gelince, tabi canlı eğitim almak için her şeyi yapın ve başta bu video olmak üzere çeşitli videoları dikkatlice izleyin. Özellikle bu videoda ki arkadaşın ellerini nasıl kullandığına dikkat edin. Bunun dışında kafanıza takılan olursa burada arkadaşlara her türlü yardımcı oluyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=tPTNTZk9JfQ

Son düzenleme:
Motosikleti
Gaziantep' te Honda veya diğer akredite akademilerdeki eğitmenler gibi eğitim alabileceğim belgeli birisi var mı? Anladığım kadarıyla yanlış öğrenilen birşeyi sonradan düzeltmek daha zor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar