herkes mt07 nin başlangıç motoru olmaması gerektiği fikrinde. ama bana kalırsa başlangıç motoru duke200 de olmamalı.
bir çok kişi motora başlarken uçsun, kaçsın, caddeye girince şekilli dursun istiyor. ama tecrübesizlik affetmiyor ve o şekil yapma hevesi kötü bitiyor.
600cc ile başlayanda vardır 1000cc' ylede. ama kötü örnek, örnek değildir. motora scooter ile başlamak en mantıklı olanı. çünkü scooter ile önce trafiğe kendinizi alıştırırsınız, daha sonra vitesli ile motora alışırsınız. hiç tecrübesi olmayan insan direk 300-500 cc makine olunca en ufak pürüzde trafikle mi baş edecek, motoru mu zaptedecek, kendini mi koruyacak?
ben ankara trafiğinde activa ile başladım, arkadaşlarıma motor alacağım dediğimde herkesinde kafasında r1 falan oluştu sanırım, herkes görünce dalga geçti. benimle beraber motora başlayan ve 600 f alan arkadaşıma bayramlarda dua okumaya gidiyoruz. bilmem anlatabildim mi?
şekil-şemal için, hava atmak için motor alınmaz. size tavsiyem bir sezon 150 cc bir scooter ile trafiğe alışın, daha sonra kendi kabiliyet ve becerinize göre hacim büyütün.
iyi günler.