İlk motosiklet kazası şahitliğim(11.07.11 - İst.)

Bu gün ilk defa bir motosiklet kazasına tanık oldum.
And. yakasından arkadaşımla işe servisimle giderken Cevizlibağ mevkiinde siyah bir WV Caddy makas atarak gidiyordu.
Yanımdaki arkadaşım "of be ne makas atıyor" filan dedi, ben de "ne makası, bildiğin dengesiz dengesiz gidiyor, az ileride kaza yaparsa şaşırma" dedim.
Ben bunu dedikten yaklaşık iki dk. sonra o ş....siz gitti bi' motosiklet sürücüsüne arkadan çarptı.Herkes frene asıldı, öylelikle bir de araçlar üstünden geçmedi.
Caddy sağa çekti, bizim servis şöförü devam etti, ben kendimi kaybedip kalayı bastım.Söve söve işe geldim.
Motosikletli arkadaş orasını burasını tutuyordu son görebildiğim, inşallah büyük birşeyi yoktur, çok çok geçmiş olsun kendisine.
Trafikte böyle barbarlar olduğu sürece insanlar motosiklete ölümle dans gözüyle bakıyor.

İnsanlar için bu gayet normal olağan bir durum.
Herkeste aynı tepki. Motosiklet tehlikeli neden ? Yaw trafikte ezerler adamı bununla.
Sanki motosiklet ezilmek için yapılmış bir alet imajı var herkesin gözünde. Sanki onu ezicek adam otomobilli olanlar için bir tehlike değil.
Neymiş görünmüyormuş. Onu görmüyorsa yayayı nasıl görüyor tabelaları nasıl görüyor. Onlarıda görmyorsa trafikte dreksiyon başında ne işi var.
vsvsvsvsvs. Millet yollarda ipini koparmış azgın boğalar gibi gittiği sürece yolların tehlikesi bitmez. İşin daha garibide her şartta kendilerini haklı çıkarıcak uydurukta olsa sebepleri olması.
Bitmez bu konu. Tanımadığımız arkadaşa da geçmiş olsun. Umarım ağır bir durumu yoktur. Araç sürücüsününde Allah veriri belasını. Bir kamyonda onu görmez olur biter elbet bir gün.

bugün saat 21.30 gibi o taraflarda bariyerin iç kısmında siyah bi chopper gördüm. o muydu acaba kazazedenin motoru.

Bu gün ilk defa bir motosiklet kazasına tanık oldum.
And. yakasından arkadaşımla işe servisimle giderken Cevizlibağ mevkiinde siyah bir WV Caddy makas atarak gidiyordu.
Yanımdaki arkadaşım "of be ne makas atıyor" filan dedi, ben de "ne makası, bildiğin dengesiz dengesiz gidiyor, az ileride kaza yaparsa şaşırma" dedim.
Ben bunu dedikten yaklaşık iki dk. sonra o ş....siz gitti bi' motosiklet sürücüsüne arkadan çarptı.Herkes frene asıldı, öylelikle bir de araçlar üstünden geçmedi.
Caddy sağa çekti, bizim servis şöförü devam etti, ben kendimi kaybedip kalayı bastım.Söve söve işe geldim.
Motosikletli arkadaş orasını burasını tutuyordu son görebildiğim, inşallah büyük birşeyi yoktur, çok çok geçmiş olsun kendisine.
Trafikte böyle barbarlar olduğu sürece insanlar motosiklete ölümle dans gözüyle bakıyor.

abı mıllet motorcuları umursamıyor.

gecen gece motorumla eve gelıyorum bom bos yol sahının tekı ısıkları kapatmıs arkamdan gelıyor sokak lambalarıda kapalıydı aksıne tam yanıma yaklastı farları acdı ne oldugunu sasırdım sagımdan benı sollayarak gecdı ıcınde bır suru cakal içe içe gidiyorlardı bıseyde dıyemedım yoksa kornaya basıp takılcakdım peslerıne allahlarından bulsun dedım yapcak bısey yok ne yazıkkı .

abı mıllet motorcuları umursamıyor.

gecen gece motorumla eve gelıyorum bom bos yol sahının tekı ısıkları kapatmıs arkamdan gelıyor sokak lambalarıda kapalıydı aksıne tam yanıma yaklastı farları acdı ne oldugunu sasırdım sagımdan benı sollayarak gecdı ıcınde bır suru cakal içe içe gidiyorlardı bıseyde dıyemedım yoksa kornaya basıp takılcakdım peslerıne allahlarından bulsun dedım yapcak bısey yok ne yazıkkı .

Birgün sırf arabalara karşı olan egomu tatmin etmek için gidip bir tıra bineceğim o olacak.Kazazede arkadaşın umarım önemli bir şeyi yoktur...

Ayrıca arkadaşlar siz siz olun trafikte "şahin,doğan,kartal,murat serisi" olan araçların sürücüleriyle asla takışmayın.Çünkü ne zaman ne yapacakları hiç belli olmuyor.En son arkadaşlarla arabayla turlarken birden önümüze kıran şahin'in içindekilerle takışmamız:)Adam şoför kapısından inerken önce kapıyı açtı,sonra yumurta topuk arkasına basıp giydiği ayakkabılarını yere attı,daha sonra siyah kumaş pantolon kırmızı çorapla arabadan inip direkt yumurta topuğun üstüne bastığını görünce,yürüyün beyler dedim adamlar tartışılacak tipler değil...Siyah kumaş pantolon,kırmızı çorap...Gerisini siz düşünün artık...

2 gün önce istanbula geldim ve etrafda o kadar çok katıksız öküz araç sürücüsü var ki anlatamam istanbul girişindeki otobanda ilerliyoruz az ilerde sağ şeritte bir motosikletli ilerliyor ve biraz sonra trafiğin tıkanması ile araç akışı duruyor motosikletli gayet güzel takip mesafesini kullanarak duruyor ancak arkadan gelen bir araba milimetrik duruyor motosikletliye ki motosikletli bunu çok önceden fark edip kendini ileri almasına raamen adam dikkat edip kendini ileri atmasa araba sürücüsü tepesine çıkacak o kadar çok şahit oldum ki istanbulda böyle manzaralara allah başta istanbuldakiler olsun tüm motorcuları kazasız belasız cezasız motosiklet kullanmalarını nasip et dedim öylesine allaha emanet gidiyorlar ki anlatamam..

içine bi insanın apachilik girdimi kolay kolay çıkmıyor anlamıyor başkalarının hayatlarını riske attıklarının bile farkında değiller böyle insanlar en agır cezalarla yargılanmalılar

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
iyide cevizlibağ avrupa yakasında değilmi :silent:

bu arada caddy tarzı ticari araçlardan uzak durun, yıllardır söylerim hep aynı hikaye

inşallah ucuz atlatmıştır

çalıştığım hastanenin 30 yataklı ortopedi kliniğinde her zaman bir-iki motosiklet kazasından kaynaklanan yaralanmalı hastalar yatıyor, hemen hepside yeterli koruma ekipmanalrını kullanmamış, çok dikkatli olalım , üşenmeyeleim ,çizme eldiven, dizlik (dahada iyisi pantolon) kullanalım , mont ve kaska değinmi,yorum bile ,zira bunlarıda kullanmayan varsa yakın zamanda kesinlikle çok canı yanacaktır. kendi düşeen ağlamaz ama kendimiz kadar yakınlarımızıda düşünelim , eşimiz ,çocuğumuz ,i anne baba hepsi perişan halde hastane koridorlarında beklemesinler, en büyük acıyı onlar çeekiyor.
karamsar bir tablo ama aklımızın bi köşesinde daima olmalı .

Beldibi'nden Manavgat'a giderken Antalya'ya varmadan çelik jantlı gri bir Megane denk geldi(07JJ888). İçersinde 20-23 yaşlarında, ağzında sigara olan bir genç ve 45-50 yaşlarında bir bayan var. Virajlarda ben geçiyorum, sonra o beni geçiyor, daha çok sol şeritte gidiyor, ani hızlanma-yavaşlama vs... dengesiz kullandığı belli. yanıp sönen yeşil ışıkta bilerek geçmedim ve uzaklaştı. Daha sonra Limana tarafından Antalya'ya girerken anlamsız biçimde trafik durmuştu, yavaş yavaş geçerken (jantlardan:)) farkettim bizim megane birine arkadan çarpmış tartışıyorlardı. 45dk sonra falan Manavgat'a giderken yanımdan yine hızla geçti(ön tampon yok)
Ne güzel demişler:" su testisi su yolunda kırılır"...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar