Ilk Motosiklet - 1885

firstmotor5xm.jpg

1885 yılında Alman mühendis Gottlieb Daimler kendi dizaynı olan tahtadan yapılma bir araca yanmalı motoru taktı.İki dengeleyici tekerle beraber aracın dört tekerleği vardı (daha çok sürmeyi öğrenme tekerleri gibi) ki bu onu bisiklet olmaktan teknik olarak çıkarıyordu.Bununla birlikte, tarihçiler Daimler' in aracını Dünya' nın ilk motorsikleti olarak addederler.Daimler'in oğlu Paul; 10 kasım 1885 tarihinde babasının icadını yaklaşık olarak 10 km(6 mil) sürdüğünde dünyanın ilk motosiklet sürücüsü oldu.

ALINTIDIR

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Ilk adim bence daha sonraki tum gelismelerden daha degerli. Sonucta hic ama hic akil edilmeyen bir seyi deniyorsunuz, ortaya yepyeni birsey cikiyor!

Simdi dunyanin dort bir yaninda tutkulu bir bicimde motosiklet kulturu yasaniyor.

Hey gidi...

neleer gelmiiş neleeer geçmişş taa ki rahmetli dedem allah rahmet eğlesin anlatırdı rus motorlarında dişlerini kırdığını =))))

abı toplanıp sunu ıcat eden adamcazın mezarına bı gezı duzenlıyelım olmazmı yav bıtane o bıtane

Bu güzel paylaşım için teşekkürler,122 sene dile kolay ve bu süre içinde motosikletin geçirdiği evrim gerçekten büyük ama bir husus varki ne yazıkki o hala değişmemiş motosikletlilere bakış açısı:pale:

ihsan baba yaptığım hesaplara göre bizim insanlarımız 122 seneden sonra motorculara böyle davranıyosa demekki 2500 yılında adam gibi arabalar kurallara uyar:queen::pr:

Paylaşım için teşekkürler. 122 yıl bayağı uzun bir süre.. 1 asırdan fazla olmuş. Peki almanyada motosiklet kullanımı çok mu? Sonuçta alman icadı...

valla ben almanyaya gittiğimde sadece gördüğüm BMW ve MERCEDES ti başka bişide görmedim =)))

Faydalı bir bilgi için teşekkürler paşam..122 yılda dile kolay hee..:wiinkk:

Bu güzel paylaşım için teşekkürler,122 sene dile kolay ve bu süre içinde motosikletin geçirdiği evrim gerçekten büyük ama bir husus varki ne yazıkki o hala değişmemiş motosikletlilere bakış açısı:pale:

İhsanhakan abime sonuna kadar katılıyorum...:cat:

tşkler arkadaşlar sitelerde gezerken gözüme takıldı ilk başta tereddütte kaldım ama aynı başlıkta google de aramalar yaparak doğruladım gercekmiş.. ilk açtığımda bende uzun uzunnn baktım acaba modifiye varmı diye :p

Daimlerin yaptığı bu motosiklet dünyanın ilk benzinli motosikletidir.
Dünyanın ilk motosikleti ise Sylvester Howard Roper tarafından 1867 yılında yapılıp patenti alınan buharlı motosiklettir. Fotoğrafları aşağıdadır.
605.jpg

RoperMotorcycle.jpg

Aşağıdaki linkten bu motosikletle ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Aşağıdaki link

Daimlerin yaptığı bu motosiklet dünyanın ilk benzinli motosikletidir.
Dünyanın ilk motosikleti ise Sylvester Howard Roper tarafından 1867 yılında yapılıp patenti alınan buharlı motosiklettir. Fotoğrafları aşağıdadır.
605.jpg

RoperMotorcycle.jpg

Aşağıdaki linkten bu motosikletle ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Aşağıdaki link

vaaaaay buda şahanee ama buharla çalışan ilk motor tabiki :) bununla denize bile açılınılır :)))

yanlız süper hemen gidonun arkadasında oturuosun ve ayaklarını ön tekere koyuyosun :cat:

Bilgiler için teşekkürler teknolojinin T sinin olmadığı dönemde yapılanlar garip ama gerçek,şimdilerde her türlü teknoloji var ama: kaybedilen yitirilen bir şey var İNSANLIK

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar