Bir şeyin Japonya'da veya Çin'de üretiliyor olması onu iyi ya da kötü yapmaz...Çin toprakları doğuştan lanetli sanki de orada üretilen her ürün kötü,Japonya'da üretiliyorsa iyi olacak.Mesele kaliteli iş gücü,tecrübe,malzeme kalitesi vs.Nerde üretildiğinin önemi yok,üretildiği teknoloji önemli.Tekstil Mühendisliği öğrencisiyim örnek vereyim şuanda askımda asılı polyester,incecik bir yağmurluk var,markası "Jack Jones".Jack Jones'u bilenler bilirler kalitelidir ve pahalıdır.Bu tür bir yağmurluk çok ucuza bulunabilir ben ise geçen sene 100 TL verdim aldım,çünkü rengi,dikişi üzerine giyince duruşu farklı,halbuki açıp bakarsanız arkasında Made in Turkey yazıyor.Çünkü bu tarz büyük firmalar maliyeti düşürmek için fason küçük işletmelere yaptırıyorlar,yaptırtırken de belli anlaşmaları var,fason olarak çalışacak firmanın belli standartta makineleri flan olmalı yoksa markaya leke süreceğinden ötürü,o markayı fason olarak üretmesine izin verilmez.Yani işin özü nerede üretildiğinin önemi yok,Convers marka ayakkabılara bakarsanız Çin malıdır ama herkesin ayağındadır.Kısacası bir Çinli firma kalitesiz parçalarını Japonya'da ürettiriyor olması onu kaliteli yapmaz veya Ybr'nin Çin'de üretiliyor olması onu kalitesiz yapmaz.Yamaha ismine leke sürülmesin diye isterse 10. dünya ülkesinde yaptırsın Ybr'yi ama gene de bir standartta tutar motosikletin kalitesini ve gayet düz bir mantıkla gidersek diyelim siz İzmirli'siniz,Babanız Ankaralı.Siz Ankaralı sayılırsınız,İzmir'de üretildiniz diye İzmirli sayılmazsınız,yani o motorlar da Japon sayılmaz.