Cumartesi günü AOF sınav çıkışından sonra fuara gidelim dedik arkadasımla... Fuarı geztik dolaştık hevesimizi aldık.. cok yorulmustuk gercekten ama fuar guzeldi...
Aksam bi guzel uyku cektikten sonra 2 gibi evime geldim... sonra dedim hava guzel saha güzel bi atlıyayım dolaşayım pratik yapayım motorla...
e tabi deliyiz yani gözüm karadır... dolaşayım derkende şileye gideyim dedim.. yalnız başıma ve daha onceden trafik tecrubem yok...
kaskı taktık, kıyafetler tamam, motorun sagını solunu kontrol ettik ve yola cıktım...
havaalanından direk olarak şile yoluna girdim ve ortalama hızlarda yola devam ediyorum.. Allahım o yol ne oyle yaa.. yollar cukurlar ve tuzaklarla dolu, ve girmedigim cukur kalmadı vesselam.. hopladım zıpladım korkutucuydu gercekten... ortalama 70-80 hızlarla zorlanmadan gidiyorum, kamyonları ve arabaları sollamakta zorlanmadım hiç, virajlardada hiç sorun yaşamadım 80-90 larla virajları rahatlıkla donuyorum... donerken bazen vücudumu yatırdım, bazen dizlerimi depoya yasladım, bazende kontra verdim.. en kolay sekilde kontra teknigi ile virajları almaktı, cukurlarıda anlık olarak kontra yolu ile aşıyosunuz kolayca... bi ara buyukce bir cukura oyle bir girmişimki dedim içimden gitti ön teker koptu dedim.. sonra ilerde durdum baktım yardıkmı tekeri, ön catalda ve direksiyonda bi problem varmı.. yok, valla taş gibi motor hiçbişi olmamış.. yola devam ettim.
şileye geldim, parkettim motoru ve sahilde deniz kenarında dolaştım.. bi cafeye oturup balık ekmek ve içecegimi soyledim.. etrafı fotografladım biraz... bir iki saat güneşlendim ve geri dönüş için yola koyuldum...
geri dönerken daha rahattım, arabaları sollarken ve cukurları aşmakta, virajları dönmekte daha rahat oldugumu farkettim... yanlışlıkla pendik dönüşünü kacırdım ve tam istanbulun göbegine girdim. ümraniyeden cıkmışım.. aslında hiç trafige girmeyi istemiyodum, araçlar ve dur kalklar korkutuyordu beni... ışıklara yaklasırken arabaların arasından gecmek gercekten zorluyo adamı... hiç stop ettirmedim ama baya zorlandım düşük hızlarda vites gecisleri ve denge olayında... sanırım düşük hızlardaki dur kalk ve denge olaylarına daha cok calısmam gerekicek...
e-5 den havaalanına geri dondum.. bi bakmışım 180 km civarı yol yapmışım 8O
motoru parkettim ve 1-2 dakika etrafında parcaları kontrol ederken motoru rölantide calıstırıp kapattım... gercekten hiç problem cıkarmadı tüm yol sartlarına ve benim acemiliklerime :alkış
motordaki izlenimlerim ön fren gercekten güvenli degil cok fazla tutmuyor, ilk bakımda baktırıcam... zincir aşırı bollaştı vites gecişlerinde ses cıkarıyo ama sorun degil oda ilk bakımda gerilicek, koltuk tam bir ızdırap gercekten cukur olmadıgı için rahat oturamadım, hız olarakta 70-80 stabil hızlarda rahatlıkla zorlanmadan gidilir.. ama 100-110 larda sürekli seyir halinde gitmek pek münkün olmaz sanırım motor bagırıyo cok cunku cabuk şişer gibi geliyo bana...
şimdilik bu kadar.. daha rodajda alet ve 300 km falan oldu.. 1000 km lere gelince dahada oturaklı olucagını ve rahatlıycagını dusunuyorum makinanın...
motorla ilgili gezilerimi, sorunlarını, gidişini, bakımlarını, yakıtla ilgili olaylar hep sizlerle paylaşıcam dostlar... saglıcakla kalın...
şimdide biraz fotolar