Merhaba abilerim kardeşlerim 18 ime yeni girdim uzun zamandır motor alma hayalim vardı. Abimim motor ehliyeti var onun üzerine vitesli bir motor alıp motor kullanmayı öğrenmek istiyorum iyice öğrendikten sonra ehliyet sınavına gireceğim ama masraflar canımı çok sıkıyor 3.000tl lik bir motor almak istiyorum. 125 Lik bir motorun trafik sigortası ne kadar tutar ? trafik sigortasını ne zamandan ne zamana yatırmalıyım ? motoru aldıktan hemen sonra sigorta yapmam şart mıdır ? ehliyet almak için ne kadar para harcamam gerekiyor ? yakın zamanda ehliyet alan biri yardımcı olursa çok sevinirim iyi forumlar.
1. Ehliyet ile ruhsatın ilgisi yok. Motosikleti kendi üzerinize almanızda sakınca yok. Ehliyetiniz olmasa da motosiklet sahibi olabilirsiniz.
2. Kullanmayı öğrenme kısmını atlayıp ekipman kısmına bakın. Kask, dizlik, mont, bot, bellik, eldiven olmadan motosikletin selesine oturmayın.
3. Ehliyet için başvurun, bisiklet kullanmayı biliyorsanız motosiklet kullanmayı kolayca öğreneceksiniz. Kurstaki eğitim sınavdan geçmenize yeter.
4. 3.000 TL' ye alacağınız motosiklet size kısa ve uzun vadede sorun çıkaracaktır. Ancak rakkamı 4.000 TL' ye çıkarırsanız çok daha iyi durumda ikinci el motosikletleri alıp zevkle kullanabilirsiniz.
5. 125cc motosiklet, ilk motosikletiniz ve trafik sigortası. Tahminen 450 TL civarı rakkam çıkacaktır.
6. Trafik sigortasını, ruhsatı üzerinize aldığınız andan itibaren 15 Gün içerisinde yaptırmalı ve yılda bir yenilemelisiniz.
7. Motosikleti aldıktan 15 gün gün içinde sigortayı yaptırmanız şart.
8. (İstanbul fiyatları) A1: 1.050 TL / A2: 1.280 TL kursa ek olarak; Ehliyet harç bedeli: 164,4 TL + Kart Bedeli: 159 TL + Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı: 25 TL ödenerek 3 farklı dekont da dosyaya eklenerek Nüfus Müdürlüğü' ne gidersiniz. Sınava girmeden önce sınav harcınızı da ödemeniz gerekecektir. Niyetiniz varsa yeni yıla girmeden önce kaydınızı yaptırın. Aksi halde yeni fiyat listesinden etkilenirsiniz.