İlk motorum yardım lütfen

Merhaba arkadaşlar ben sümer 20 yaşındayım istanbulda yaşıyorum.
Hayırlısıyla yakın zamanda ilk motorumu alacağım aklımda bikaç fikir var ama size de sorayım dedim.
Cbr la başlamayı düşünmüyorum kime sorsam cbr 250 diyor. Benim aklımda cb125e, cbf150 ya da ybr125 gibi motorlar var. Tip olarak cb125e cezbediyor ama performans komfor vb. açılardan nasıllar siz ne önerirsiniz?

Performans olarak cb125e, ybr 125 ve cbf den geride kalir ama zaten 125cc motordan pek performans beklemek dogru olmaz bu sinifta en iyi performansli tvs apache ama ondada titresimden dolayi konfor yok en konforlusu bana sorarsan cbf sonra ybr ben olsam ybr alirdim ne cbf gibi yag yakiyo ne tvs gibi titriyo yamaha kaliteside var iyi gunler

rca

Şahsi fikrimce, 125cc kesinlikle çok güçsüz, birisi dik bir yokuşun ortasında verse "al kaldır tepeye götür" diye, kaldırana kadar kaç defa stop ettiririm kestiremiyorum doğrusu. Ben 600rr ile başladım ama bunu da önermem, bu da fazla güçlü, sırf ağırlığıyla muhtemelen ilk virajda size zor anlar yaşatacaktır. Daha yakın zaman önce karşı şeridimden önüme kıran araçla düşük bir hızla çarpışmamıza rağmen motorumda ağır bir fatura çıktı, asıl hasar 2-3 parçada olsa da servisin çıkardığı tutar motorun sıfırın fiyatı kadar.

Kısacası 250cc iyidir, önerilmesi normaldir, güç-ağırlık dengesi acemi için uygundur, bir şeyler ters giderse cebinizi de çok yakmaz.

Cb125 de karar kildim sanirim cok tesekkur ediyorum. Bu arada Honda surucu kursuna gitmistim tuzlada, vakit buldukca daha ust seviyelerine de katilicam.

Bence cbf150 konfor ve sürüş açısından iyi ve çok tercih edilen bir motor pek fazla sürüş deneyimim olmasa da arka tarafta seyahat etmişliğim baya var uzun yol içinde oldukça ideal bir motor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar