- Konu Yazar
25.01.2013'te aldığım ve bir türlü paylaşamadığım ufaklığımın resimlerini ekleyeyim dedim bu gün.
Koca bir buçuk ayda Maalesef kendisiyle en fazla 140km yaptım ve
şu an akü başları çıkartılmış iyice zincirlenmiş bir şekide
istirahat etse de inşallah TUS'tan sonra kendisiyle güzel gezilere çıkacağız.
112. km'de benzinliğe girerken ufak bir kaza yaptık.
Lastiğimin fazla adi,
benzinlik girişindeki demir mazgalların fazla kaygan olduğunu unutup
fazlaca yatarak dönünce sonu kaymak oldu Maalesef
Neyseki manidar bir km'de kaza yapıp işin ciddiyetini anladık.
O kazada tam ekipmanın kemiklerim için ne kadar önemli,
koruma demiri ve arkaçantanın motorum için ne kadar koruyucu olabileceğini öğrenmiş oldum
Kaza yapmak gerçekten eğitici bir durummuş...
Aynı motordan bir de lisede beraber motor hayalleri kurduğumuz arkadaşım aldı.
O işe gider gelirken de kullanıyor ve motordan gayet memnun.
Ben rodaj dolayısıyla motoru zorlamıyorum çok fazla ama o motorun son hızının düz yolda 90 küsür olduğunu normal bir yokuşta 70'e kadar normal hızlandığını ama
70'ten sonra hızlanmasına güvenmemek gerektiğini söylüyor.
Nitekim benim de kendi kullanım limitlerimde motor benim beklentilerimi karşılıyor.
Benim motor ile en büyük çekincem trafikte saygı görmemekti.
Fakat acemiliğimi görüp kaçtıklarından mıdır nedir gayet yeterli saygı görüyorum.
Ama aralardan kolay kolay geçmiyorum ve genelde bir şeridi tamamen kaplıyorum.
Sadece Ankara'da Samsun Yolunda işeten dönerken bir araç sağımdan puştluğuna çok hızlı geçti
onun haricinde pek sorun yağamadım trafikte.
Bir de tam ekipman giyinince sanırım daha fazla saygı görüyorsun.
Apaçi tavırlardan uzak, aklı başında araç kullanınca çok bulaşan olmuyor gibi.
(Yine de 140km'lik süreçte yeterince öküz'e rastlamamış da olabilirim)
Bu motoru alacak arkadaşlara şimdiye kadarki şahsi görüşlerimin özeti;
1) Kesinlikle motorun 0 fiyatı 3660TL değildir. Motorun fiyatı +koruma demiri +adam gibi lastik fiyatı + plaka işlemleri ile toplam fiyatıdır. Yani demek istediğim koruma demirsiz ve düzgün lastiksiz bu motor yolda sürtünme kuvvetinden münezzeh kaya kaya gidiyor
Bana plaka işlemlerini de satıcıya yaptırınca motorun toplam maliyeti 4100TL oldu, belki 100tl daha ucuz olabilirdi. Bir de daha lastik almadım.
2) motordan performans beklentiniz varsa kesinlikle uzak durun. 125cc içinde daha güçlü motorlar var diyorlar onlara bakın. Bu sakin kullanış motoru.
3) Oturuş pozisyonunu çok sevdim televizyon karşısında sandalyede çekirdek çıtlarmış gibi oturuyorsun. Bence çok rahat. (daha rahatı da olabilir ama ben bununla memnunum). Selesi de bir saatten fazla hiç motordan inmeden kullandım bence fena değildi.
4) Görüntüsüne gelince bence 125cc'de en tatlı görünen makine ama dediğim gibi bence.
5) Yakıt konusunda çok devirli kullanamasam hep yavaş gitsem de gayet tutumlu gibi, o kadar yoğun trafikte kullandım, çizginin aşağı kolay kolay kaymamasını görmek çok mutlu ediyor adamı
yoğun trafikte araba kullanmak memur adama lüksmüş anladım
Gerçek değerleri rodajı tamamladıktan sonra tam olarak hesaplayacağım.
6) Devir saati konusunda da eğitim hariç daha ilk kez motor kullanmama rağmen neden yok demedim. Belki hangi hızda hangi viteste olmam gerektiğini gösteren hız göstergesindendir belki araba kullanmaktan gelen bir tecrübedir... Şahsi kanaatim içten yanmalı bir aracı mantığını anlaya anlaya kullandıktan sonra devir saati çok da gerekli değil.
Sözün özü Allah hepimize gönlümüzden geçen motosikletleri kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

Koca bir buçuk ayda Maalesef kendisiyle en fazla 140km yaptım ve
şu an akü başları çıkartılmış iyice zincirlenmiş bir şekide
istirahat etse de inşallah TUS'tan sonra kendisiyle güzel gezilere çıkacağız.
112. km'de benzinliğe girerken ufak bir kaza yaptık.
Lastiğimin fazla adi,
benzinlik girişindeki demir mazgalların fazla kaygan olduğunu unutup
fazlaca yatarak dönünce sonu kaymak oldu Maalesef
Neyseki manidar bir km'de kaza yapıp işin ciddiyetini anladık.
O kazada tam ekipmanın kemiklerim için ne kadar önemli,
koruma demiri ve arkaçantanın motorum için ne kadar koruyucu olabileceğini öğrenmiş oldum
Kaza yapmak gerçekten eğitici bir durummuş...
Aynı motordan bir de lisede beraber motor hayalleri kurduğumuz arkadaşım aldı.
O işe gider gelirken de kullanıyor ve motordan gayet memnun.
Ben rodaj dolayısıyla motoru zorlamıyorum çok fazla ama o motorun son hızının düz yolda 90 küsür olduğunu normal bir yokuşta 70'e kadar normal hızlandığını ama
70'ten sonra hızlanmasına güvenmemek gerektiğini söylüyor.
Nitekim benim de kendi kullanım limitlerimde motor benim beklentilerimi karşılıyor.
Benim motor ile en büyük çekincem trafikte saygı görmemekti.
Fakat acemiliğimi görüp kaçtıklarından mıdır nedir gayet yeterli saygı görüyorum.
Ama aralardan kolay kolay geçmiyorum ve genelde bir şeridi tamamen kaplıyorum.
Sadece Ankara'da Samsun Yolunda işeten dönerken bir araç sağımdan puştluğuna çok hızlı geçti
onun haricinde pek sorun yağamadım trafikte.
Bir de tam ekipman giyinince sanırım daha fazla saygı görüyorsun.
Apaçi tavırlardan uzak, aklı başında araç kullanınca çok bulaşan olmuyor gibi.
(Yine de 140km'lik süreçte yeterince öküz'e rastlamamış da olabilirim)
Bu motoru alacak arkadaşlara şimdiye kadarki şahsi görüşlerimin özeti;
1) Kesinlikle motorun 0 fiyatı 3660TL değildir. Motorun fiyatı +koruma demiri +adam gibi lastik fiyatı + plaka işlemleri ile toplam fiyatıdır. Yani demek istediğim koruma demirsiz ve düzgün lastiksiz bu motor yolda sürtünme kuvvetinden münezzeh kaya kaya gidiyor
Bana plaka işlemlerini de satıcıya yaptırınca motorun toplam maliyeti 4100TL oldu, belki 100tl daha ucuz olabilirdi. Bir de daha lastik almadım.
2) motordan performans beklentiniz varsa kesinlikle uzak durun. 125cc içinde daha güçlü motorlar var diyorlar onlara bakın. Bu sakin kullanış motoru.
3) Oturuş pozisyonunu çok sevdim televizyon karşısında sandalyede çekirdek çıtlarmış gibi oturuyorsun. Bence çok rahat. (daha rahatı da olabilir ama ben bununla memnunum). Selesi de bir saatten fazla hiç motordan inmeden kullandım bence fena değildi.
4) Görüntüsüne gelince bence 125cc'de en tatlı görünen makine ama dediğim gibi bence.
5) Yakıt konusunda çok devirli kullanamasam hep yavaş gitsem de gayet tutumlu gibi, o kadar yoğun trafikte kullandım, çizginin aşağı kolay kolay kaymamasını görmek çok mutlu ediyor adamı
6) Devir saati konusunda da eğitim hariç daha ilk kez motor kullanmama rağmen neden yok demedim. Belki hangi hızda hangi viteste olmam gerektiğini gösteren hız göstergesindendir belki araba kullanmaktan gelen bir tecrübedir... Şahsi kanaatim içten yanmalı bir aracı mantığını anlaya anlaya kullandıktan sonra devir saati çok da gerekli değil.
Sözün özü Allah hepimize gönlümüzden geçen motosikletleri kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.