İlk Motorum İçin Ekipman Önerisi

Arkadaşlar Merhaba,

Ehliyete yeni yazıldım, Yakın bir zamanda Honda Ankara bayisinden Dio veya Activa alacağım henüz karar veremedim, bayide karar vereceğim sanırım. İşe gidip gelmek için kullanacağım bir motor olacak. Bu kullanıma uygun kask, mont ve eldiven alacağım. Henüz bütçe belirlemedim ancak yüksek fiyatlı şeylerden ziyade fiyat performans ürünü olan ve günü kurtaracak ekipmanlar arıyorum. İnternetten alacağım sanırım, esnaflar çok yüksek fiyat veriyorlar. Yardımcı olursanız sevinirim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kask-mont ve ediveni denemeden almayın.
Mağazaların gezip deneyin. kaskın tam oturması lazım, marka/modeller arasına şekil ve kalıp farkları olabiliyor, mesela bir marka kaskın bir modeli kafanıza tam oturur ama başka modeli aynı beden yanlardan baskı yapabilir ya da tepeden baskı yapar rahatsız eder. Kaskın tam oturması lazım koruyabilmesi için.
mont da öyle, kiminin kolları bol gelir dirsek korumaları yerine tam oturmaz, montu da deneyip almak lazım, şeklini/rengini beğendiğiniz mont üzerinize oturmayabilir.
Eldiven de eller parmaklar rahat olmalı yoksa sorun olur eldiveni de deneyip almak lazım, ben geçen cumartesi eldiven aldım, mağazada en az 10 ayrı marka/model eldiven denedim sonra hah bu elime tam oldu rahatım deyince o modeli aldım.

Korumalı pantalon be bot da denemeden alınmaz. Yani ekipmanar açısından denemeden alınabilecek tek ekipman buff kalıyor. Hepsini deneyin. Çok gerekiyorsa deneyin, marka model ve bdeni not edin internette daha ucuza bulabiliyorsanız o şekilde alın.

Kask-mont ve ediveni denemeden almayın.
Mağazaların gezip deneyin. kaskın tam oturması lazım, marka/modeller arasına şekil ve kalıp farkları olabiliyor, mesela bir marka kaskın bir modeli kafanıza tam oturur ama başka modeli aynı beden yanlardan baskı yapabilir ya da tepeden baskı yapar rahatsız eder. Kaskın tam oturması lazım koruyabilmesi için.
mont da öyle, kiminin kolları bol gelir dirsek korumaları yerine tam oturmaz, montu da deneyip almak lazım, şeklini/rengini beğendiğiniz mont üzerinize oturmayabilir.
Eldiven de eller parmaklar rahat olmalı yoksa sorun olur eldiveni de deneyip almak lazım, ben geçen cumartesi eldiven aldım, mağazada en az 10 ayrı marka/model eldiven denedim sonra hah bu elime tam oldu rahatım deyince o modeli aldım.

Korumalı pantalon be bot da denemeden alınmaz. Yani ekipmanar açısından denemeden alınabilecek tek ekipman buff kalıyor. Hepsini deneyin. Çok gerekiyorsa deneyin, marka model ve bdeni not edin internette daha ucuza bulabiliyorsanız o şekilde alın.

Hocam nerede yaşıyorsunuz? Ankarada var mı bildiğiniz bol çeşitli mağaza?

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Hocam nerede yaşıyorsunuz? Ankarada var mı bildiğiniz bol çeşitli mağaza?

Ankara bu konuda fazlasıyla kısır...üst sınıf olarak en bol seçenekleri Mototan'da veya Honda Tansoy'da bulabilirsiniz (Revit, Dainese, Alpinestars vb.) Ama onlarda da model ve beden sınırlı. Biraz daha makul fiyatlı ürünler, Ulus Çankırı Caddesindeki YIBA çarşısında bulunan motosikletçilerde bulunabilir. Birde YIBA çarşısından Dışkapı yönünde sağ tarafta Yeni Ankara Motor diye 3 katlı bir mağaza var. Orada uygun fiyatlı çok fazla ürün var.

Ben şöyle yapıyorum;

Sabah erken saatte hızlı trenle İstanbul Söğütlüçeşme'ye gidip, hemen yanındaki Hasanpaşa'da bulunan motosiklet mağazalarından istediğimi alıyor ve akşam treniyle dönüyorum. Tabii daha önce araştırıp, eleyip gidiyorum. Özellikle deneyerek almak gerektiğinde.

Motosikleti
Ankara bu konuda fazlasıyla kısır...üst sınıf olarak en bol seçenekleri Mototan'da veya Honda Tansoy'da bulabilirsiniz (Revit, Dainese, Alpinestars vb.) Ama onlarda da model ve beden sınırlı. Biraz daha makul fiyatlı ürünler, Ulus Çankırı Caddesindeki YIBA çarşısında bulunan motosikletçilerde bulunabilir. Birde YIBA çarşısından Dışkapı yönünde sağ tarafta Yeni Ankara Motor diye 3 katlı bir mağaza var. Orada uygun fiyatlı çok fazla ürün var.

Ben şöyle yapıyorum;

Sabah erken saatte hızlı trenle İstanbul Söğütlüçeşme'ye gidip, hemen yanındaki Hasanpaşa'da bulunan motosiklet mağazalarından istediğimi alıyor ve akşam treniyle dönüyorum. Tabii daha önce araştırıp, eleyip gidiyorum. Özellikle deneyerek almak gerektiğinde.

Ben de İstanbul'da değilim artık ama istanbul'a yolum düştüğünde mutlaka Hasanpaşa Eğitim Mahallesi diye geçen yere uğrayıp geziyorum, bir şey almayacak olsam bile yine kendimi masrafa sokacak bir şeyler buluyorum. Geçen cumartesi yine yolum düştü, baktım ettim elime denedim, hah bu tam oldu çok rahat deyince önceden aklımda olan bütçenin iki katına eldiven aldım. Motomax kredi kartına 6 taksit yaptı neyse ki. Kışlık eldiven sorunum da aradan çıkmış oldu.

önce kask ve bot.sonra mont ve eldiven.tercihen dizlik.
fiyat performans kasklar scorpion ve hjc.
scorpion satıcı motomax,hjc drdmotors.
scorpion hx1 yada covertfx iyidir.hjc c70 ve 10bin bandındaki kaskları iyidir.
eldiven taskitle alabilirsin
https://store.spormoto.com/kategori/eldivenler
mont tercihe kalmıs,bot için italyan falco,forma ve spidi iyidir

Arkadaşlar Merhaba,

Ehliyete yeni yazıldım, Yakın bir zamanda Honda Ankara bayisinden Dio veya Activa alacağım henüz karar veremedim, bayide karar vereceğim sanırım. İşe gidip gelmek için kullanacağım bir motor olacak. Bu kullanıma uygun kask, mont ve eldiven alacağım. Henüz bütçe belirlemedim ancak yüksek fiyatlı şeylerden ziyade fiyat performans ürünü olan ve günü kurtaracak ekipmanlar arıyorum. İnternetten alacağım sanırım, esnaflar çok yüksek fiyat veriyorlar. Yardımcı olursanız sevinirim.

Herkes gibi bende denememeden almayın diyeceğim çünkü ilk motosiklete başlarken bütçem kısıtlı olduğundan ve şekilli bişey istediğimden LS2 Rapid sipariş verdim kafa ölücme 58'di 3XL sipariş etmeme rağmen kafamın üstünden içeri bile girmedi kask :D . sonra Shoei'nin bir kaskını denedim ve XL çok rahat kafama cuk diye oturdu , eldiven içinde geçerli bu M ve L ikiside elime uyuyor markadan markaya . Montta çok bir fark yaşamadım normal montumu da L almıştım Revit Quantum2 air modelini de aynı şekilde aldım . Deri montlarda 48-50-52 diye numaralı bedenler oluyor Dainese'de 50 beden oturmuştu üstüme , Alpinestars'ta aynısını denedim yine aynı şekilde 50 numara cuk diye oturdu. Ekipmanda ucuza kaçmanızı önermem hem canınızı koruyor 3-5 fazla vermediniz diye hayatınız boyunca bu kırılan yerinizin acısını çekersiniz . Aynı şekilde biraz daha bütçenizi arttırarak kaliteli ve güzel montlar almanızı öneririm . Örneğin Prosev'in en ucuzlarından ilk başta mont almıştım mont üstüme tam oturmasına rağmen şişme montumun üstüne karton bantlamışım gibi aşırı rahatsızdım belki daha önce motosiklet montu giymediğim için belki anlattığım gibi rahatsız bir kumaştır

Motosikleti
ilk ekipmanları yeterli güvenlik sertifikaları olanların ucuzlarından seçin, kask örneğinden yola çıkacak olursak, ilk defa kask kullanacağınız için hepsi zaten rahatsız geecektir ama en azından yeteri güvenlik sertifikası tam olsun, en pahalı kaskı da alsanız size konforsuz gelecektir zaten. Ama gidip dandik güvenliksiz kask da alın demiyorum.

Motosikleti
KTM RC 390
hocam fiyat/performans konusunu önemsiyorsan motomax sitesinden 4riders ürünlerine bir bak.
yeni başlasaydım ve uygun fiyatlı ürün alacak olsaydım muhtemelen tercih edeceğim ürünleri olurdu.
hatta 3-5 ay önce yine buradan birisine liste bile yapmıştım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar