ilk motorum Honda 600rr aldım.ben degil motor beni kullanıyor.ne yapmalıyım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
slm

Slm hayırlı ugurlu olsun, tekerın duz bassın, kaç paraya aldın, Ehlıyetı alalı 4 ay oldu 1 kere bıle polıse gostermedım, ehlıyet yokken hep polıslere dek gelıyordum, Alınca buyu bozuldu, şiödi ehlıyet soran yok, bazen kenıd kendıme soruyorum keske almasaydım dıye! iyikide almısım. E+A2 1350'e mal oldu. Ehlıyetsız yakalandımığımzda 1000 tl cezası var. Simdiden ıyı surusler:rendeer:

kardeşim hayırlı olsun. 1 yıl evvel seninkinin 125cc'liğinden aldım. yaklaşık 6-7 aylık sürüş deneyimim var ve şu an 600cc liğe çıkmaya kendimi hazır hissetmiyorum.
başlangıç motoru olarak çok cesur bir karar vererek seçtiğin motoruna bundan sonra birkaç ay bir o kadar tedirgin ve dikkatli binmen lazım bence.
bazı arkadaşların da söylediği gibi öncesinde kurs alman yararlı olur. hayırlı uğurlu olsun.

Öncelikle Aramıza Hoş Geldin. Motorun Hayırlı Olsun.
125-250-600 cc Geçisi Konusunda haklısın , Keşke Bunuda Uygulasaydın.

Sana Söylemek İstediğim Bir Kaç Şey var

1) Bisikletle Motosikleti ASLA ama ASLA kıyaslama, Bisiklette 2 Pedal Atıp Tekeri Kaldırmakla, 600RR gibi makinayı tekere kaldıracağını Hiç düşünme... Yüksek İhtimalle ya teker atar yada başına geçirirsin hiç olmadı şanzumana hasar verirsin.

2) 600RR 'ın debriyajına , Arabanın debriyajına güvendiğin gibi güvenme , Vites Küçültürken Virajda yanda yatabilirsin... o Yüzden Stop ettirmek ve ettirmemek MESELE bu değil !

3) Araba ile 180 Derece Dönmek demişsin, Kardeşim Ne alaka? 14 Yaşındaki Kuzenim bile bunu eğlenmek için Yapıor(Marifet değil).. Motorda 180 değilde , 30 derece yanlarsan o zaman Seni izlemeye Gelirim ( Bu sözümü ciddiye alma ve Hiç deneme )

4) Ses , Olarak Haklısın! Benim Motorumda Leovince Egsozt Var. Benzinin yarısı ara gaza gidiyor diyebilirim. (Ama bu Bile bir süre sonra rahatsız ediyor)

5) Motoru Almışsın Bir Kere , 300 Lira'ya Kıy ve HONDA EĞİTİM MERKEZİN de 2 Gün sağlam bir eğitim al...

Esen Kal.

önce hoş geldin.

bence ufak bi cc ile başlamışsın kardeş direk olarak hayabusa alsaydın kendi paranla sorun olmazdı... ama 600 cc ufak kalır...sana kolay gelsin..

125 le başla biraz alış hikaye bunlar boş bence 150 125 lik kullanıpta 600 e geçiş yapan bir aceminin halide çok harap olur burda en mantıklı olan şey birçok arkadaşımızın da yazdığı gibi honda nın 2 günlük eğitimlerine katılmak olacaktır ayrıca heyecan motorunun ve senin en büyük düşmanın olur onu yenmeye çalış 1 kere olsun tam olsun ama eğitimli olsun haydi hayırlı olsun

kardeş söyleyen söylemiş ben hala başlığa gülüyorum motor seni kullanıyor he :)

Cidden korkulu bir rüya gibisin :) Uyanıyorum ama hala topic burda ve gerçek bi konu :cyclopsan 600 cc kafi gelmez senin gibi profosyonel birine ama idare et :rendeer:

kardeşim ilk iş bir hoca bul Kızıltoprak surucu kursundan unal beyi bul yada evine yakın her ne ıse ve en az 250 saat toplam olmadan asla trafiğe cıkma
600 rr olması eger boyun 1.70 ten uzunsa atletıksen farketmez ılk 10 ders te de 30 km ye gecme kapalı pıst bunları yaparsan hıcbırsey olmaz merak etme.......selam soyle unalla calısırsan

...adam çıktığında profesyoneldi...kesinlikle git....

Abartmayalım, bende katıldım bu eğitime çok yararını gördüm ama iş beyinde öyle 2 günde profesyonel olunmaz.

Arkadaşım istersen uçak kullan, gazı ayarlayamazsan hele ki bu istanbul trafiğinde düşünmek bile istemiyorum. 1.viteste dolaş, istersen hayabusa'ya bin diyenlere :farao:, 600rr 1.viteste kaç km yapıyor 120km filan olmalı diye hatırlıyorum.

Ben direkt 250cc ile başladım 7100km oldu ve günde en az 50km yol yapıyorum. Halen de 600cc ye geçmiyorum neden çünkü daha yolum var.

Darılma ve kızma ama bu kafayla devam edersen 2-3 yıl bile göremezsin.

konuya 10 dkk dır tavsiye olabilecek bir sürü şeyler yazmak için uğraşıyorum ,ancak yazdıklarımın genç arkadaşımızın bir kulağından girip diğer kulağından çıkıp gideceğini düşünerek hepsini silip kısaca şunu yazmak istedim Allah seni ailene bağışlasın ,kazadan beladan korusun ,akıl fikir versin bol şanslar çok dikkatli ol kardeşim daha çok yaşayacağın şeyler var Lütfen bunları yaşa akıllı ol...
Yapmayacaksın biliyorum ama genede aklımdan geçeni söylemek isterim zararın neresinden dönülürse kardır Sat o motoru ve kendini hazır hissettiğinde tekrar al
Burada sana yapılan abi tavsiyelerinide defalarca gözden geçir tekrar bol şanslar...

Not : konuya hafiften geyik vari cevap yazan arkadaşlar ,affınıza sığınınarak bu şekilde yazmamanızı rica ediyorum bu tür yazışmalar psikolojik anlamda karşındaki insanı daha çok kamçılar ...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
valla sevgili arkadaşlar ben bu olayı komik bulmuorum.. benden tek farkı ehliyetsiz olması ve hondanın kursuna gitmemiş olması.. onun dışında bende arkadaşla aynı hastalıktan muzdarip ıolduğum icin rr sectim :queen: bir kursa git (hondanın tavsiye edilir) ondan sonra gaza gelmeden yavaş yavaş trafiğe açıl ama sakın gaza gelme kask mont koruyucu ekipmanların yok ise o mtor bu ekipmanları alana kadar kesinlikle garajda kalmaya devam etsin!!!! ve bi kaç foto yüklede görelim makineyi...

ha bide hep önüne bak ve çoook dikkatli ol....

hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız günlerde kullan inş...

Ben bir kere artçı oturdum nereyi tutacağımı bilemedim. O ne ivmelenme !!! Kardeşim istersen atlat bisikleti istersen iki teker yap arabada."üzerime yok" diye söylediğin için agresif bir kullanıcı olduğunu tahmin ediyorum. Çok tehlikeli bir iş yaptığını söylüyorum. Bu illaki bir şey olacak değil ama üzerine aldığın riski korkunç derece arttıran bir şey. Dikkatli olman gerektiğini söylüyorum. Mümkünse 250 cc ye geç 1 sene bununla geçir. :silent:

valla bravo mu desem ne desem bu cesaretine..motorda 3.senem-bisikleti tabıkı saymıyorum-çinli bır 125 lik cbr125 ve nınja 250 ama hala 600cc ye binmeye cesaretim yok.çünkü gecen sene cbr ı satarken ona tamda şimdi hakim olmustum demıstım.tabı belkı bu benım siz kadar cesaretlı olmamamdan olabılır.çünkü burda ve başka yerlerde okudugum; o degıl siz motora hakim olundu..kimse senin cesaretını kırmasın ama herkes tecrubesini yazmış.bu insanları dikkate al lütfen.honda nın eğitiminide sakın küçümseme.kazasız keyifli sürüşler dilerim.:rendeer:

ben sana şunu şöyle bunu böyle yap diyecek düzeyde biri değilim (henüz). ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim: ilk motorun 600 cc :silent: ney yaptın sen arkadaşım?
son 1 yıldır açıklanamaz bir motor aşkıyla yanıyorum; 6 aydır her koonuda imkanım olduğunca araştırma yapıyorum. son 2 aydır 25-30 tane motoru alışveriş favori listeme ekledim, 4-5 tanesini neredeyse alacak iken son anda vazgeçtim. (250 cc cruiser alacağım). kaç başlıkta yazdım önce eğitimi alacağım sonra motoru...

şimdi arkadaşlara da sormak isterim; ehliyetsiz motora binme diyorsunuz, sonra motor alınmışsa trafiğe kapalı alanda öğren diyorsunuz. merak ediyorum bu "trafiğe kapalı alan"lar öyle her yerde oluyor mu? bizim evin önünde geniş bir otopark (salı günleri pazar oluyor) var, hafta sonu ve akşamları dışında trafik yoğun değil. ama ben yine de cesaret edemiyorum alıp da burada kullanmaya - ki eminim orada da kalmam biraz daha gideyim biraz daha derken aha şehir merkezindeyim! eee sonra ne olacak? polis derdimi dinler mi " abi ehliyet için alıştırma yapıyodum, pratik yapayım ki trafik canavarı olmayayım" desem yer mi yedirir mi (copu)???

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar