ilk motorum almak üzereyim lütfen yardım.3 model arasından hangisi

Arkadaşlar aylardır motorsiklet forumlarını okudum durdum.
Hala vitesli motora binmek nasip olmadı ama Allahın izniyle ehliyetimi yarın elime alıyorum.
Nihayetinde paramıda denkleştirdim.Günlerce değil zaten aylardır hangi modeli seçeyim diye kıvranıp duruyordum.Üç model arasında kaldım
kymco PULSAR ın sıfırını yaklaşık 3000 e buldum.sym 3180 salcano wolf 2700

Yaşım 36 boyum 177 kilo 90 ile 100 arası gezinip duruyor.Muğlada öğretmenim.Alış amacım hafta sonları açılacam yol bulduğum neresi olursa.toprak asfalt ne olursa artık.Pek kullanılmayan yollardan gidebildiğim kadar gitmek istiyorum.Önceliğim az yakması, hızı falan değil.Sürüş rahatlığı ve dayanıklığı birinci öncelikliği.

Şimdi bana bu üçünden hangisini tavsiye edeceksiniz.Hemen alacağım.zaten zor bekliyorum.fikir veren herkese teşekkür ederim.

+18

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tek kelime Kymco cünkü Kymco'nun bir kac modelini kullandim bu kadar sorunsuz bir makina görmedim bu yorumu Honda-Yamaha kullanicisi olarak yaptim tabi tercih sizin.

evet kymco pulsar kullanıcıları kymcoyu forumlarda çok methediyorlar.ama tip olarak sym de göze hoş görünüyor.

F54

eğer sürüş konforu istiyorsanız bence salcano wolf almalısınız bizim bi arkadaş çok memnun 25000km dir bi sorun çıkarmamış titreşimsiz sorunsuz güzel bi motor yani..

Kymco CK125 en sevdigim motorumdu, daha sonra apache aldim ama saglamlik yakit icin kymco ck125 bir numara, bir gunde 800km yol yaptim yazin sicaginda, kastamonu -bolu dag tepe tirmandim, hizi kesinlikle yeterli, 100-120 yapar ama uzun sureli degil, eger devamli 80km civari gidersen saatte bir mola vermelisin yoksa bir sure sonra gidemez, yakiti sinifinin en iyisi dersem yalan olmaz, 2litre yada alti olur, basarsan da 2,5litreyi bulmaz, koy yoluna gittim tasli cakilli, arabalarin zor gittigi kadar kotu, lastikleri kalitesiz ama is gorur, hic bozulmadi, hicbir parca kopmadi, sattigim kisi de acemi idi ve uzun zamandir kullaniyor, o da hicbir sey yasamadigini soyledi ve cok memnun, tek duydugum kotu yani kmsi 50.000lere yaklasirsa artik is goremez deniyor ama ben bir haftada 3000km yaptim, bir tek yag degisimi, kesinlikle tavsiye ederim ama yenisi yok bildigim kadari ile ve 3000TL cok, daha ucuza bulursun, parcalari hem ucuz hem de zaten saglam degisime gerek kalmiyor, bilmiyorum ama 2500TL civarina alabilirsin, son 4-5 senedir sifiri yok cunku, elinde olan da elinden cikarmak icin uygun fiyata verir

kürşattekin ve diğer arkadaşlara çok teşekkürler.
benim bulduğum kymco mağazada kalmış 2007 model 2800 dediler.sıfır mağazada motor.
ulaşım falan bana 3000 e gelecek.
nasipse yarın almak istiyorum.pahalı mı dersiniz.

bence pahali, daha uyguna alabilirsin ama bulmak zor olabilir, belki forumdaki arkadaslar cevrelerindeki kymco satan yerlerde gorurse bilgi verebilir, dedigim gibi 2007 model yani 5 yasinda olacak, satarken her ne kadar yeni desende alan onu +5 yas olarak alacak, yani ikinci elin olmayacak, tum ihtiyaclarin icin yeterli ama fiyat bence pahali, 5 senedir bekleyen bir motor, kafani karistirmak istemem ama daha ucuza belki mondial drift falan alsan gene pisman olmazsin, kymco tas gibi ama drift tende hicbir kotu yorum daha gormedim, tasarimi da hos , cinliler artik eskisi gibi dandik degil, istersen forumda bir bak yazilanlara oyle karar ver
p1611271010.jpg

of ki ne of kafam karışık motor almak ne zor iş.arabaya falan benzemiyor. mondial drifte çok baktım.ama ne biliyim.o cılız tekerlekleriyle falan şöyle güvenemiyorum.bilmiyorumda işi.sym mondi den daha iyi değil mi.
ama kymco da doğru haklısın makina 5 yaşında olacak.bunu düşünmemiştim bunu söylediğin için çok sağol.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:49 ----------

mondial driftin tekerlerini kalınlaştırabilirmiyim.hız azalırsa azalsın.acemiyiz zaten güvenlik daha önemli.

kymco ikinci eli de yok maalesef, 1000tlye versen zor gider, adam bir de kizar sana :) 5yasinda daha kmsi yok, kmsini mi dusurdun diye, hic kafan karismasin hangisi mutlu ederse onu al, hepsi de guzel kaliteli ve ekonomik, acikcasi drift sitede cok tutuldu ve bircok yeni kullanici icin seceneklerde, sym de gene guzel, bunlar icinde ne alirsan al 3000tlyi zaten gecmezsin, mumkunse taksitle al vade farksiz, 2012 model olmasi satarken rahat ettirir, bir de kymco ck125in selesi rahat degil ve amortisorleri beton gibi ama eger o da 2012 model olsun htta 2011 olsun gene onu al derim ama 2007 asla alma, bayi ne yapacakmis 2007yi o kadar fiyat istiyor anlamak zor acikcasi, millet bir yasinda olunca sonraki kasa geldi diye eskiyi indirimli veriyor, adam sanki hala 2012si varmis gibi fiyat bicmis, su an 2012si olsa emin ol zaten degeri 2800 olacakti, mondialin kalin tekerli modelleri de var mcx te guzel deniliyor, bir de sunu belirteyim yeni kasa cb125e var hondanin 3300e veriyorlar, yada 12 taksit 3550tl, bunda hic zararin olmaz, birincisi bu modele yakinda zam gelir alan kar eder, ikincisi ikinci eli de cok rahat satilir, kullanicilar memnun arti yurtdisi forumlarda uzun sureli kullananlari okudum, onlarda memnun, hem motora binerim hem param deger kaybetmesin dersen honda, keyfin icin alacaksan digerleri de az deger kabi ile seni mutlu eder

driftin arka tekerini de kalinlastirabilirsin, onemli olan seklini begenmen

Allah senden razı olsun kürşattekin bana çok yardımcı oldun.
ben hondanın bu modelini görmemiştim.bunu seçtim.nede olsa japondur.
yarın inşallah honda bayine gidecem siparişi verecem.
muğla taraflarına gelirsen seninle tanışmak isterim.
iyi geceler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:13 ----------

teşekkürler wertcvb kafam daha fazla karışmasın.honda iyidir.çok sağol.

rica ederim, insallah hayirli kazasiz belasiz kullanirsin, hondanin bu yeni modeli, ben ozellikle beyazini begendim, forumda sondan basa okursan alan bazi arkadaslarin yorumlarini okursun, eksi yorumlar ise alanlarin degil, hondaya kizanlarin yorumlari :) bu sene cbf125 bekleniyordu cunku, avusturalyada yaklasik 4000TLden satisa cikti ve oradaki profesyonel motor hocasinin surus denemesi sonucu yorumlari olumlu, oldu da nakit gerekti yada baska birsey hosuna gitti, kaca aldinsa nerdeyse ikinci eli ayni, kafan rahat olacak honda cunku, insallah birgun tanismak nasip olur, hayirli geceler

bd5292432355122999746.jpg

big_790609709sf.jpg

DSCF5690.JPG

yukarda yazdıgın modelleri fiyat uygunlugundan mı yazdın yoksa bütçen müsait olmasına ragmen motosiklete fazla para vermemek için mi?

ben seçeneklerinin arasına tvs apache rtr yide katmanı öneririm. sınıfının en kalıplı en güçlü ve en yakışıklı motosikleti.

sezer aykaç ,artık kafamı daha fazla karıştırmayım.bu gün gittim ve ne olacağını kesin belli artık.
bugün honda için gittim bir sürü şey oldu anlatmayım uzun uzun.honda axes istiyor falan filan.yahu faize gömüleceğime üç daha ybr olsun dedim.neticede ybr ye okey dedik.ama gel gör ki ybr ,
gelecek hafta içi gelecekmiş.elinde şu anda yokmuş.
nasip, bu zamana kadar bekledim bir hafta daha ne ki.
ama şunu anladım.motor almak çok zor bir işmiş.
alınan en zor şey motor mudur acaba?
uygun tipini bul.
sıfırımıydı ikinci elimi yok rodyajı nasıldı.çapır mı turing mi olsun.çin mi japon mu.yok kredi kartı mı peşin mi vademiydi.kafayı yememek elde değil.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayırlı olsun..en iyisini yapmışsın..ben ve benim gibi 6 kişi 25 gün parasını ödediğimiz ybryı bekledik..bi buçuk hafta nedir kı:) bi süre sonra cc sı küçük diye yetmiyor demezsen çooooooook uzun kmler sıkı dost olursunuz..vicdansızın tek derdi benzın çünkü başka da bir derdi yok..topiğe de bekleriz..

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:34 ----------

bu arada topiğe gelirsen görürsün motorla ilgili bi sıkıntımız sorunumuz olmadığından daima geyik modundayız:)

sezer aykaç ,artık kafamı daha fazla karıştırmayım.bu gün gittim ve ne olacağını kesin belli artık.
bugün honda için gittim bir sürü şey oldu anlatmayım uzun uzun.honda axes istiyor falan filan.yahu faize gömüleceğime üç daha ybr olsun dedim.neticede ybr ye okey dedik.ama gel gör ki ybr ,
gelecek hafta içi gelecekmiş.elinde şu anda yokmuş.
nasip, bu zamana kadar bekledim bir hafta daha ne ki.
ama şunu anladım.motor almak çok zor bir işmiş.

alınan en zor şey motor mudur acaba?
uygun tipini bul.
sıfırımıydı ikinci elimi yok rodyajı nasıldı.çapır mı turing mi olsun.çin mi japon mu.yok kredi kartı mı peşin mi vademiydi.kafayı yememek elde değil

ben bugün 4200 km de ikinci el bir tvs apache rtr 150 aldım.

daha önce cbf 150 de sahibi oldum ybr 125 de.

eger bir motosiklette beklentiniz yakışıklı olsun kalıplı olsun gücüde yerinde olsun derseniz apache bu sınıfta tek geçilecek motor.

tek sıkıntısı balansör olmadıgından rahatsız etmeyecek düzeyde vibrasyon var. ama her güzelin bir kusuru olur.

eger amaç alıp uzun süre kullanmaksa kesinlikle tavsiye ederim.

ybr de iyi bir seçim olabilir ama motor gücü belli bi yerden sonra can sıkıyor. hele iki kişi binince insan biraz daha güçlü olsun diye o 2-3 hp ve torku arıyor.

cb 125e modelinde ise vibrasyon oldugunu söylediler. ybr ye göre fiyat avantajı var.

.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar