Neden bilmem bir dönem aniden delirdim ve motor hastası oluverdim, hemen a-2 ehliyete başvurdum, gelişim sürücü kursunun salı pazarı meydanında 125kymco larına bindim ve ilk motor tecrübemdi, henüz daha debriyaj-fren-vites nerde bilmiyordum tam olarak, ordaki arkadaş araba kullanıp kullanmadığımı sordu kullanıyorum dedim, "şurdaki debriyaj, şu fren, şu vites hadi eyw" dedi, 1 kere dahi motoru stop etmeden çok rahat kullanmaya başladım, aradan 10dk geçti motor sarmamaya başladı artık motorun ivmelenmesini ölçmeye başlamıştım, neys max 30-45 dklık ilk motor tecrübemin ardından benim bu kdr rahat kullandığımı gören arkadaş motorların birini bana verdi ve kadıköy trafiğine çıktım :queen: Daha üstüne çkalı 1 saat olmadan o çilekeş kadıköy trafiğinde motor kullanıyordum. Tabi benim özgüvenimi doruklara çıkardı bu olay :wiinkk:
Bir sonraki hafta gittiğimde ise yani motora 2. binişimde kukalar getirmişler, arka arkaya 10 tane fln kukayı arasından ancak şu küçük scooterlarla geçilebilecek kadar az yer bırakarak dizen ve aralarından slolom yapmaya çalışan eğitimci arkadaşı görünce herhalde biz çalışalım diye koydu sandım ve bir nebze daha büyük olan vitesli kymco ile başladım sloloma, gayet rahat yapıyordum, yaptım yaptım sıkıldım, eğitimci arkadaşa sordum sınavda da böyle mi olacak dedim ve verdiği cevap şuydu "yok canım, sınavda 3-4 kuka oluyor ve araları çok daha açık oluyor, bunları ben kendim slolom yapmak için dizdim" :queen: tekrar göğsüm kabardı içten içe :wiinkk:
Araba kullanmayı da çok rahat öğrenmiştim, bana hep "önce 2. el bi araba al onu vurur kırarsın öğrenirsin iyice kullanmayı sonra güzel bi tane alırsın" derlerdi çevremdekiler, fakat kendime güvendim ve peder sağolsun sıfır bi focus aldı, henüz hiçbir kazam olmadı ve çevremdeki herkes harika kullanıyorsun diyor. Bunu neden yazdın ki diyeceksiniz, bütün bunları yaşadıktan sonra ilk motor olarak cbr600f almaya karar verdim, yani 600cclerin en dengelisi, en rahatı ve en az agrasifi. Gene herkes "o motor büyük sen bi 125cc al vur kır o motoru öğren sonra büyüt" diyor, ben gene kendime güveniyor, kesinlikle riske girmeyeceğimi biliyor ve bildiğimi okumayı düşünüyorum.
Okumak için zaman ayırdığınız için teşekkürler =)