ilk motor tavsiysei

herkse selam..ben unıversıte ogrencısıyım ehlıyetıı yenı aldım ve motorumuda pazartesi almayı duunuyorum..bana asagıdakı marka ve modellerını secmemde yardımcı olursanız cok sevınırım cunku bu ılk motorum olcak acıkcası secım konusuna tecrusızım..:)

ramzey xf 125 (bu gorunus acısından favorım)
kuba cg 150
kanunı windy 125
mondial 150 kn

S40

mondial e hiç girme diğerlerini tanımyorum bi seçenek elendi :)

Kuba hakkında detaylı bilgim olmamakla birlikte, Ramzey'den başkasını alma derim. Hele 2. el acacaksan diğerlerinin hiç birine bulaşma.

saydığın bu seçeneklerin hepsini unut.
ikinci el yamaha ybr125 veya honda cbf150 bak.

kardesim unı ogrencısıyım bu modellerden bırını de taksıtle alıcam japon motor benım ıcın hayal anlıcan :D forumda okudum kanunı wındıy s ıcınde ıyı seyler yazıyor seceneklerı 2 ye dusurdum sonunda ya ramzey xf 125 yada kanuni wındy s :) bı yardımcı olursanız cok sevınırım..:)

Ben cuma günü windys aldim, bugün yollara cikicam. toplanirken gördüm çok hoşuma gitti. daha önce görmemiştim. ama şu an için kalitesi v.s. hakkinda birşey söylemek doğru olmaz. paran varsa ybr al, evladiyelik bin. ama ekonomi kısıtlıysa ramzey yada kanuni derim ben. saygılar.

ewt benim arkadaş da kullandı windy i 1 yıl kadar güzel motor. O bakımını falan yaptırmamasına rağmen hiç büyük sorun açmadı. kuba ve mondial de kullandım ama windy derim :cat:

ramzeyin kasası daha guzel gıbı bence ama onun ıcınde zıncırı problem cıkarıyo dıyo okudum baska bı forumda :S tecrubelı abılerım bı akıl verırsenız cok makbule gecer :D

Bende kanuni diyorum motorun tipi gayet güzel tek yapman gereken aldığın günden itibaren motosikletini titiz kullanman ve bakımlarını aksatmaman :cat:

kanuni ve ramzey arasında kaldıysan hangisinin servisi daha iyi ise o modeli al bence , çünkü o servislere çok yolun düşücek :p

herkse selam..ben unıversıte ogrencısıyım ehlıyetıı yenı aldım ve motorumuda pazartesi almayı duunuyorum..bana asagıdakı marka ve modellerını secmemde yardımcı olursanız cok sevınırım cunku bu ılk motorum olcak acıkcası secım konusuna tecrusızım..:)

ramzey xf 125 (bu gorunus acısından favorım)
kuba cg 150
kanunı windy 125
mondial 150 kn

kardeş hiç düşünmeden windy 125 al derim...

Valla bütçen varsa çin malına hiç bulaşma.Çünkü bir süre sonra şu sözü diyeceksin :''Ya bu motora yaptığım masrafla bi tane ybr 125 veya cbf 150 alırdım.'' Verem olduğunda yanına kar kalır.

Valla bütçen varsa çin malına hiç bulaşma.Çünkü bir süre sonra şu sözü diyeceksin :''Ya bu motora yaptığım masrafla bi tane ybr 125 veya cbf 150 alırdım.'' Verem olduğunda yanına kar kalır.

kim yapmış motora masraf..benim arkadaşlarımın hepsinde çin malı mondial var,buji dışında değişen parçaları yok,motoru temiz ve zorlamadan kullanırsan sorun çıkartmaz...şu uagyi beğenmezsiniz ama 3 kişi 110 vuruyor motorlar...çin malı tutulmasaydı bu kadar çok satılmazdı türkiyede zaten...

kim yapmış motora masraf..benim arkadaşlarımın hepsinde çin malı mondial var,buji dışında değişen parçaları yok,motoru temiz ve zorlamadan kullanırsan sorun çıkartmaz...şu uagyi beğenmezsiniz ama 3 kişi 110 vuruyor motorlar...çin malı tutulmasaydı bu kadar çok satılmazdı türkiyede zaten...

Gel ben sana sanayide göstereyim kim yapmış masraf.Adam artık gelene git diyor sonra gel diyor.Çin malının tutulma sebebide ucuz olması ve peşin fiyatına taksit yapmasıdır.Sen uag dediğin motorla kaç km uzun yol yapacaksın söyle bakalım...

Gel ben sana sanayide göstereyim kim yapmış masraf.Adam artık gelene git diyor sonra gel diyor.Çin malının tutulma sebebide ucuz olması ve peşin fiyatına taksit yapmasıdır.Sen uag dediğin motorla kaç km uzun yol yapacaksın söyle bakalım...

hepinizin ağzında bi ybr bi cbf,türkiyedeyiz kardeş..milletin gücü belli durumu belli...kawasaki 1400 gtr mi alalım..motorunu adam gibi kullanırsan hiç bir şey olmaz...benim motorum şuan yok ama çin malı olarak aşağılık gördüğünüz malların çoğuna bindim...vibrasyonu fazla olmasa bu motorlar süper bana göre...adam orda yazmış şu 3 motor arasından hangisi siz illa dışardan motor ekleyeceksiniz

hepinizin ağzında bi ybr bi cbf,türkiyedeyiz kardeş..milletin gücü belli durumu belli...kawasaki 1400 gtr mi alalım..motorunu adam gibi kullanırsan hiç bir şey olmaz...benim motorum şuan yok ama çin malı olarak aşağılık gördüğünüz malların çoğuna bindim...vibrasyonu fazla olmasa bu motorlar süper bana göre...adam orda yazmış şu 3 motor arasından hangisi siz illa dışardan motor ekleyeceksiniz

Birinicisi ben cümlemin başında bütçeniz varsa dedim.İkincisi sizin kıyaslamaya çalıştığınız model 1400 cc bizim burda konuştuğumuz modeller 100-150 cc arası.Üçüncüsü çin malı motor hiç kullanmadığınız zaten ilk mesajınızdan belli.Alın bir çin malı görün neyin ne olduğunu.

Birinicisi ben cümlemin başında bütçeniz varsa dedim.İkincisi sizin kıyaslamaya çalıştığınız model 1400 cc bizim burda konuştuğumuz modeller 100-150 cc arası.Üçüncüsü çin malı motor hiç kullanmadığınız zaten ilk mesajınızdan belli.Alın bir çin malı görün neyin ne olduğunu.

kardeşim bana onu bunu kullanmadığın şu mesajından belli gibi yazılar yazma,150 hs ve uag kullandım ben...en yakın arkadaşlarımda bu motorlar var ben onların dediklerini söylüyorum sana,tabi gönül ister ybrnin yenisin kullanmak ama bu motorlar da kendince prestijli..mersinde sanayiye modifiye için götürüyolar bu motoru bizim meslek okulunda millet pejoyu bıraktı uag breton lara geçti...her şeyi kötü düşünürsen daha çok sanayiye gidersiniz...jawa ve hondada var amcam da ama kullanmak kısmet olmadı...

kardeş çinlilere yaklaşma. eğer bütçen yoksa da ikinci el al.mesela ybr.eğer ben başımın ağrımasını istemiyorum diyosan cbf150,ybr yada cg125.:cat:

Şehir içinde dediğiniz motorlar iyi olabilir.Fakat dediğiniz motorlarla çok uzun yollar gidemezsiniz.Çin malı motorun savunulacak birşeyi yok.ramzeymiş mondialmiş kanuniymiş kubaymış bunların hepsi aynı bokun laciverti.Arkadaşımız açtığı konuda belirtmemiş ama büyük ihtimalle bu motorlardan bir tanesini sıfır alacak.Sıfırına vereceği parayla Ybr 125 veya CBF 150 alsa daha iyi değil mi bu motorlar ömürlük motor.Sadece bunlar değil bu iki markanın tüm motorları ömürlük motor.Çin malını kaç yıl kullanacaksın ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar