İlk Motor Tavsiyesi

Motosikleti
Henüz yok.
Merhaba daha yeni A2 motor ehliyetimi aldım. Motorlar hakkında pek bilgi sahibi değilim ama Bajaj almayı düşünüyorum. Şehir içi kullanıcam, Alırsam 2. el alabilirim, fiyat aralığı 100-120k anca. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
750x
Bütçeniz belli, alacağınız motorda belli. Hangi konuda öneri istiyorsunuz ?

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Honda cb 125 f iyi motor guzel motordur hem ekonomik hem honda,
Daha iyi bir şey olsun diyorsan Honda monkey şiddetle tavsiye ederim

125lik alma sırf Honda yazıyor diye. A2 ehliyet almışsın en azından 200 250 cc modellere bakmanı tavsiye ederim. Bu bütçede de zaten Bajaj dışında pek motor yok. Cf moto ile ilgili de şu bilgiyi paylaşayım konudan alakasız; Çin'de motorsikletin var diyelim motorsiklet 13 yaşına geldiğinde veya 120bin km olduğu anda direk olarak hurda sayılıyor ve kullanamıyorsun, ayrıca Çin'de çoğu şehirde otobanda motorsiklet kullanmak da yasak. Yani 2015 tiger sport alacaksın diyelim km düşük ama motoru aldın 2028de hurda olacak. Bu kuralların Çin'e özel sebebi olabilir ancak ürettikleri motorların çoğunu içeride sattıklarını da düşünürsek 13 yaşını veya 120 bin km'yi görsün yeter mantığı ile tasarlıyorlardır diye tahmin ediyorum.

Motosikleti
Henüz yok.
125lik alma sırf Honda yazıyor diye. A2 ehliyet almışsın en azından 200 250 cc modellere bakmanı tavsiye ederim. Bu bütçede de zaten Bajaj dışında pek motor yok. Cf moto ile ilgili de şu bilgiyi paylaşayım konudan alakasız; Çin'de motorsikletin var diyelim motorsiklet 13 yaşına geldiğinde veya 120bin km olduğu anda direk olarak hurda sayılıyor ve kullanamıyorsun, ayrıca Çin'de çoğu şehirde otobanda motorsiklet kullanmak da yasak. Yani 2015 tiger sport alacaksın diyelim km düşük ama motoru aldın 2028de hurda olacak. Bu kuralların Çin'e özel sebebi olabilir ancak ürettikleri motorların çoğunu içeride sattıklarını da düşünürsek 13 yaşını veya 120 bin km'yi görsün yeter mantığı ile tasarlıyorlardır diye tahmin ediyorum.
aslında haklısınız 200-250 cc düşünüyorum aklımda bajajın 2 modeli kaldı F250 ve NS200 neye göre hangisini tercih etmeliyim bilemedim

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
aslında haklısınız 200-250 cc düşünüyorum aklımda bajajın 2 modeli kaldı F250 ve NS200 neye göre hangisini tercih etmeliyim bilemedim
Büyük şehirdeysen veya yakınındaysan RTR 200 radarında olsun parça için söylüyorum. Şehir içinde kullanması çok daha eğlenceli bir alet. Motorun sınırlarını zorlamadım ancak şunu söyleyebilirim ki çok dengeli hissettiriyor. Motoru kullanırken ne zaman yeni bir şeyler denesem "Ben yaparım, peki senin dahasını yapmaya g**** yer mi?" der gibi bir hali vardı.

F250 kullanıyorum güzel ama 2. Eli yavaş ona göre satın alın. Ayrıca gidon açısı da dar bilginiz olsun. N250 de bakabilirsiniz bu f250 ve n250 yağ soğutmalı ve 5 vitestir. 200 olan modeller de 6 vites ve su soğutmalıdır. 110-120ye kadar rahat yolculuk yaparsınız sonrasında sıkıntı oluyor. 140 falan bastığı videolar var ama motoru sınırlarına zorlamak tehlikeli olduğu için o hızlara çıkmadım. İlk vites düz yolda çoğu zaman işinize yaramaz genelde 3-4. viteslerde kullanmak gerekir. Bende motor değiştireceğim zaman A ehliyetli enazindan 80beygir birşey bakacağım bu sebeple.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar