İLK MOTOR (SCOOTER) -YUKİ mi MONDİAL mi-

Öncelikle merhabalar herkese, motor konusunda en samimi en içten ve en yardımcı olacak site MOTOSİKLETNET olduğu için sizlere yazmak istedim değerli abilerim ve kardeşlerim. Ben 18 ime bu sene giriyorum ve bir scooter almak istiyorum bir yerden başlamak için ama ilk olacağı için sıfır ama ucuz bir şey istiyorum spor görünümlü kafamda
1-MONDİAL 150 MASH
2-YUKİ YB100-22 JUMBO
var biliyorum ikiside çin parçaları ile yapılmış ama sizin bilgilerinize sığınarak sizce hangisi beni daha az yorar işte servistir falan bozulma falan ben pek anlamıyorum yavaş yavaş okuyarak öğreniyorum yardımcı olursanız çok sevinirim herkese şimdiden teşekkürler
SPOR GÖRÜNÜMLÜ veya NOSTALJİ SCOOTER TAVSİYESİNDE DE BULUNA BİLİRSİNİZ BÜTÇEM : MAX. 3.750

Bir Mondial Mash kullanıcıyım ve şu anda motosikletim ile bir yılda 14.000 km yaptım. Fiyat performans anlamında çok memnun kalacağını bilmeni isterim, bakımlarını zamanında yaptırırsan hiç bir sıkıntı çıkarmaz. En azindan ben ciddi bir problem ile karşılaşmadim. Sadece yeni de olsa lastiklerini bir müddet sonra değiştirmeni tavsiye ederim. Üzerindeki lastikler katil (sadece Mondial için değil Çin malı tüm motosikletler için geçerli).

Benimde mash'ım vardı. Motorun 5 defa içi açıldı 300 er lira masraftan. Daha sayamadığım bir sürü sorun çıkardı. 60-70 arası son hız. Valla ailecek motor bir daha sorun çıkarırsa gidip dağdan falan atmayı planlıyoruz :mrgreen:

diğer motorun ise teknik değerleri gayet iyi. 15 nm tork benim 150 pcx te bile yok mesela, yorumlarda iyiyse düşünülebilir.

Son düzenleme:
Babamin arkadasinda mash var iki defa yatak sardi ve kullanici hatasi dendi adam belki 1500lira masraf yapti ama hala randiman pek yok ,ben kullandim 80 i gordum az daha bassam belki 90 yapardi, ben eger ilerde bi scooter alacak olursam cinli almam , sana yarim otomatik cup öneririm istersen cg de olur o motorlarin sistemi farkli oldugu icin sorunu kolay halledilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar