İlk Motor İlk Kaza

Aylardır forumda okuya okuya özendim mi nedir benim de kaza yapasım geldi!
Tam da siyah incimin 1.ay doğum günü kutlamalarına hazırlandığım sırada.
Neyse günlerden cumartesi hava parçalı bulutlu,ama günlerdir binememişim
gözümde tütüyor.Sabah atladım motoruma arada çalıştığım haftaiçi otopark olan asfalt geniş bir alana geldim.Biraz düşük hızda hakimiyet,slalom,yokuşta kalkış vs derken arada da hep düşük devir kullanmayım diye-malum rodajda-gazlıyorum.Yine düzlüğün başında gazlanım 2-3.vites hız 40-50 civarı biraz hız kesip U dönüş yapcam,sola dönüşe başladım ama hız fazla gibi geldi önce gaz kestim sonra dönüş açım açılmaya gözüm asfaltın bittiği terdeki kaldırım taşlarına kitlendi,panikleme ön frene dokunma zeminle buluşma,motru stop edip ağlamaklı olma.Tabii tüm bunların saniyeler içinde olması.
Ve zarar tespiti;Debriyaj kolu topuz kısmından kırık,depoda küçük bir ezik ve çizik aynı kuyruk kısmında da var,ön sinyal camının çıkması ama kırık yok.
Ve tabii şok sonrası dizde ve avuçiçinde ağrısını hissettiren ezikler.
İşte böyle dostlar ilk kazamın hikayesi ve siyah incimin 1.ay kutlama şenlikleri.

abi çok geçmiş olsun çok ucuz atlatmışsın inşallah ilk ve en son kazan bu olur sana bir şey olmamış ya önemli değil daha bende iki hafta önce yaptım kaza tabi benim biraz daha sertti yaraların iyileşince unutuyorsun merak etme tekrar çok geçmiş olsun:rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun. Aslında bakarsan bir motrorcunun haif bir kaza geçirmesi iyi olabilir. Çünkü ağırında ne olacağını tahmin etmiş olur ve hareketlerini de ona göre ayarlar. Ben 2 yıl önce motordan kasksız olarak 30'km/sa ile düştüm ve kafamı yere vurmadan 4-5 takla attım ve sadece elimi incittim. 1 yılda zor geçti.

gecmıs olsun olur bole ılk kazlar benımde ılk motorum ısallah kaza yapmam dahada yapmadım cook gecmıs olsun

Motosikleti
YAMAHA FZ6 N
Geçmiş olsun Allahtan trafiğe kapalı alan bide yavaş gidiyomuşsun inşallah başka kaza haberleri duymayız

büyük geçmiş olsun..
bende race ve cometi kıyaslarken bir kaç arkadaş hasarın race de daha büyük olacağını söylemişlerdi .gerçekten elince race olsaydı kimbilir nelerolurdu. bende raceden yavaş yavaş vazgeçiyorum bu sebeple. kendine dikkat et gene geçmiş olsun.

Geçmiş olsun kardeşim, bunda da vardır bir hayır! Nazar boncuğun olsun o senin. Allah daha büyüğünü vermesin.

Geçmiş olsun,öğrenme kazalarının yüksek hızda anayollarda olacağına,kapalı mekanda düşük hızda olması daha iyi.İlk ve son olur inşallah :)

Super Moderator
büyük geçmiş olsun :rendeer:
allah başka kaza bela vermesin:cat:

Sağolun arkadaşlar;
Bilirsiniz bir nusubet,bin nasihatten iyididir derler ne demek olduğunu bir kez daha anladım.
1.Demek ki bakışımızı kaçış noktamıza değil de kaldırıma sabitlersek mutlaka oraya
yöneliyormuşuz.
2.Viraj alırken değil fren gaz kesmek bile yeri öpmemize yetebiliyormuş.
3.Yerçekimi varmış.
4.Kaza yapan arkadaşlara daha bi şefkat göstermek lazımmış.
5.Kaza yapmak insanı motordan soğutmak bi tarafa aşkını körüklüyormuş.(mazoşistmiyim ne!)
6.Trafiksiz alanda çalışmaya devam.

Geçmiş olsun:rendeer:
herzaman korumalarını tak yakına gitsen bile:cat:
bende defalarca düştüm belli bir zamandan sonra zevk almaya başlıyorsun:queen:

Süper Moderatör (BBRR)
doğru iş yapmışın acemiliği uygun yerlerde atmaya çalışıyosun bu iş trafikte başına gelse bu kadar ucuz yırtma şanşın yok ....geçmiş olsun

viraja düşük süratle daha doğrusu uygun süratle girilir viraj içinde çizgi belirlenir ve gaz verilir eğer motor dönüşe başladıktan sonra sürat kesersen bu başına gelen olay olur dediğim gibi viraja girdikten sonra fren yapmayın uygun süratte girin ve virajda hafif gaza yüklenin motor kendini toplar ama bu arada çıkış çizginizin temiz ve açık olduğunu görün....

başlığı taşıdım...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar