İlk Motor-İlk Gece

İlk motorunuzu aldiniz evinize geldiniz hersey yolunda... Peki o beklenen an geldiginde yani binbir emek vererek aldigimiz yoldaslarimizi karanliga teslim ederken neler yaptiniz, neler düşündünüz?

Ben ilk motorumu aldigimda teknemde kaliyordum, tekneden cikip ilk bir hafta cadirima gecis yaptim motoru da cadira golgesi vuracak sekilde yerlestirmistim haliyle uyku tutmadi ilk gece ada turu atmistim.:flower:

Ilk motorum yok olsaydi ustunde uyuyabilcegimi tahmin ediyorum veya eve sokabilcegimi iddaa edebilirim belki

Aralık ayıydı, hava erken karardığı için akşamdı diyebilirim, akşam yemeğini üstünde yemiştim, gecede salonun ortasına koydum.:)

O nasıl başlık arkadaş irite ediyor adamı :)

Ben karanlığa bıraktığım ilk gece çaldı şerefsizler ..

ilk aldıgım gun yanlış hatırlamıyorsam 5 gibi aldım 12 ye kadar bindim şehir içinde 45 km yol yapmiiştüm akşamına bileklerimi haraket ettiremedim ağrıdan :D oturuş pozisyonunu felan bilmiyordum hatta gece garaja felan inip bakıyordum :D

Motoru ilk aldıgım gun sokaga park edıp balkondan 2 3 saat ulan ne guzel motor be dıye bakmıstım ve yanından gecenlerı hep aklımın bı kosesıne kazıyıp bısı olursa suphelı olarak gormeyı planlamıstım :D

Ne güzel maceralarınız varmış be.Ben her motosikleti aldığımda direk kapalı otoparka çekip eve gidip çekirdek çitliyip surviorvırı izliyordum peh

ilk aldıgım gun yanlış hatırlamıyorsam 5 gibi aldım 12 ye kadar bindim şehir içinde 45 km yol yapmiiştüm akşamına bileklerimi haraket ettiremedim ağrıdan :D oturuş pozisyonunu felan bilmiyordum hatta gece garaja felan inip bakıyordum :D

Eski toprak olanlarin eminim bircogu yasamistir bunu, simdi videolar egitimler ogrenmenin binbir yolu var.. Hee hala buna ragmen ogrenmem diyen de var, hayirlisi :santa:

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:29 ----------

Ne güzel maceralarınız varmış be.Ben her motosikleti aldığımda direk kapalı otoparka çekip eve gidip çekirdek çitliyip surviorvırı izliyordum peh

İste hocam garaj olunca bu tur heyecanlardan uzak kaliyorsunuz hep.. Accik heyyecan lazim gele :rendeer:

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:32 ----------

Ilk motorum yok olsaydi ustunde uyuyabilcegimi tahmin ediyorum veya eve sokabilcegimi iddaa edebilirim belki

Hayirlisi ins gonlunuze gore en guzelinden sahip olursunuz:cat:

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
50 yaşıma 4 ay kala ilk ve şimdilik son motorumu aldım. Daha önce artçı olarak bile binmemiştim. Bayiden eve kadar (4,5 km) binerek getirdim. Şansıma motoru teslim aldığım anda yağmur başladı. Eve ulaşınca kapının önüne bıraktım. Yağmur iki gün dinmedi. Avrat benle bir hafta konuşmadı motor aldım diye. Neymiş, bu yaşta motora binersem düşüp ölürmüşüm.
Lan zaten beş senedir bedava yaşıyorum. Kalp krizi vurduğunda gitmiş olsaydım hiç motora binmeden gitmiş olacaktım. Şimdi ise en az on sene motora binmeden gitmeye niyetim yok.:cherry:

50 yaşıma 4 ay kala ilk ve şimdilik son motorumu aldım. Daha önce artçı olarak bile binmemiştim. Bayiden eve kadar (4,5 km) binerek getirdim. Şansıma motoru teslim aldığım anda yağmur başladı. Eve ulaşınca kapının önüne bıraktım. Yağmur iki gün dinmedi. Avrat bir hafta konuşmadı benle motor aldım diye. Neymiş, bu yaşta motora binersem düşüp ölürmüşüm.
Lan zaten beş senedir bedava yaşıyorum. Kalp krizi vurduğunda gitmiş olsaydım hiç motora binmeden gitmiş olacaktım. Şimdi ise en az on sene motora binmeden gitmeye niyetim yok.:cherry:

Allah uzun ve guzel bir hayat nasip etsin Hocam, hep bu yakinlarimiz degil mi zaten kendimizi kesfetmemizi engelleyen. Benim de ritim bozuklugu var ama 8 sene profesyonel futbol oynadim lise de borusan araciligiyla efes ile calismalara katilmistim, dalis yapiyorum, sorf yapiyorum vs. Bircogu saglik raporuyla yapilan seyler ve bende ritim bozuklugu varmis, heh takiyor muyum hayir neden hayatimi kisitlayayim, yasam bizler icin varsa yasamak lazim... :rendeer:

Ben ilk kapali otoparka cbr125 i getirdigim ilk 1 ay aksamlari acaba yastigi yorgani alip uzerinde mi uyusam diye ciddi ciddi dusunur esimide sinir ederdim boyle diyince :)

50 yaşıma 4 ay kala ilk ve şimdilik son motorumu aldım. Daha önce artçı olarak bile binmemiştim. Bayiden eve kadar (4,5 km) binerek getirdim. Şansıma motoru teslim aldığım anda yağmur başladı. Eve ulaşınca kapının önüne bıraktım. Yağmur iki gün dinmedi. Avrat benle bir hafta konuşmadı motor aldım diye. Neymiş, bu yaşta motora binersem düşüp ölürmüşüm.

Bende aynı durumdayım 35 yaşındayım ve daha vitesli motor sürmeyi bilmem :) ama 250 lik sym joymax aldım ve 80 model restore görmüş ,üstünde uçan sineklerin bile totosuna bez bağladığım arabamın tampon demirine sabitledim zİncirle motoru :)

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
İlk motorum dayımın kaza yapıp bir daha sürmeye korktuğu Peugeot 103 mobiletiydi.Orta okulda olduğumdan bir de parası benim cebimden çıkmadığından ek olarak memleketim Lüleburgaz güvenli ve hırsızlığın pek olmadığı bir şehir olduğundan için rahattı.Eve getirdim,kömürlüğe koydum...hepsi bu kadar.

28 yaşında ilk kendi param ile aldığım vitesli motosiklet o kadar kolay olmadı.Şu anda yaşadığım şehir Karacabey belası,hırsızı,mal düşmanı bol bir şehir.Yağmur almayan üstü kapalı garaj imkanım vardı ama garajın kapısı yoktu.O yüzden sürekli tedirgindim,sürekli en küçük bir seste dışarı çıkıp bakıyordum.En sonunda endişelerim boşa çıkmadı ve motorun aküsü çalındı.Polisin tavsiyesi üzerine apartma koydum apartmanda da deposunu çizdiler.Bu olaylardan sonra zaten ölümüne nefret ettiğim şu Karacabey'den iyicene miğden bulanmaya başladı.Lüleburgaz'da scooterımı ve hep dışarı koyardım direksiyon kilidi dışında da hiç kilit kullanmazdım bir Allah'ın kulu gelip elini bile sürmemişti.

Neyseki şu anda oturduğum apartmanda şu anki motosikletim 2 farklı kilitli kapının arkasında durduğundan bu tarz olaylar başıma gelmiyor artık.

İok motorunu aldimnkoydum kapininonune cikip eve uyudum . ama son motorumu aldigimda showroomuma soktum motoru kitledim dukkanin kapisini kitledim hic indirmedigim kepenki indirdim eve geldim .

Hala showroomda motor musterilerle beraber takiliyo xD

DKN

bedelini kendisi ödeyen sevinemiyo kilitleyip gidiyo :mrgreen:

Motorumu evimizin altindaki dükkana koymustum. Yaninda uyuycaktim ama annem beni zorla eve çıkardı . :)

İlk motorumu aldığımda ben işte olduğumdan babam gidip noter işlerini halletmişti. İşten çıkmak için can atıyodum adeta:sunny:

Saat 5 olup çıktığımda eve koşarak gittim :queen:

Evimiz bahçeli olduğundan birinin girme ihtimali yok ama o gece 3 tane kilit takmıştım ayrıca o zamanlar rootweiler cinsi bi köpeğim vardı(toprağı bol olsun):pale: onuda hemen dibine bağlamıştım kimse yaklaşmasın diye.

İlk motorum hala durur satmaya nedense kıyamıyoruz ama artık eskisi gibi kilit vs bi önlem almıyorum. Sadece üstü kapalı yerde branda ile sarılı duruyo bahçede.

İlk motorumu aldığımda ben işte olduğumdan babam gidip noter işlerini halletmişti. İşten çıkmak için can atıyodum adeta:sunny:

Saat 5 olup çıktığımda eve koşarak gittim :queen:

Evimiz bahçeli olduğundan birinin girme ihtimali yok ama o gece 3 tane kilit takmıştım ayrıca o zamanlar rootweiler cinsi bi köpeğim vardı(toprağı bol olsun):pale: onuda hemen dibine bağlamıştım kimse yaklaşmasın diye.

İlk motorum hala durur satmaya nedense kıyamıyoruz ama artık eskisi gibi kilit vs bi önlem almıyorum. Sadece üstü kapalı yerde branda ile sarılı duruyo bahçede.

Lucy rahmet istedi keremcim..
sen motoru koy gitsin sizin bahcede bişi olmaz, o deil 2 metre boyunla adam seni gorunce topuklar ben diyim sana :)

Ben hiç vitesli motor kullanmamıştım sadece egitim bilgim vardı :)
KTM ye kapının önüne kadar getirttim, sagolsunlar kırmadılar getirdiler :)
Güvenliğin en janti yerine yerleştirdim ev hariç her gittigim yerde gozumden hiç ayırmadım..
AVM de yarım saatte bir aşağı indim, avm guvenlikleriyle kanka oldum, temizlikçiler bile tanıyordu beni artık,
motor alan temizlikçi abiyle uzun otopark sohbetlerimiz olmuştur, ilk pulsarını beraber otoparka çektik :)
Söz konusu motorsa arkadaşlıklar sevaptır, güzeldir :)

İlk motorumu heves, hobi olarak değil işimi yapabilmek için borçla almıştım.
İkinci el..
O kadar çok borcum vardı ki ne ilk aldığım günü nede gecesini hatırlıyorum.
İş peşinde koşmaktan, borç hesaplamaktan ne motor keyfi yapabildim nede başka bir şey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar